Kréta egyik leglátogatottabb, és egyben második legnagyobb városa Chania. Kréta északi part vonalán fekvő kikötőváros csodálatos kettősségének köszönheti népszerűségét, ami nem csak a nyári hónapokra korlátozódik. A természeti szépsége mellett Chania látnivalói is fontosak.

A képeket elnézve és a számos útleírást olvasva úgy érzem kihagyhatatlan. Egy olyan görög városról beszélünk ahol a török hatás mellett a velencei is mély nyomot hagyott. A város két részre osztható. Egy régire, és egy újra. A régi városrész történelmi épületeivel, hangulatos utcáival és velencei stílusú kikötőjével ejti rabul az oda látogató turistákat.


Szálláskeresés

Booking.com


Chania látnivalói

Itt található a világ egyik legrégebbi, épségben maradt világítótornya is. Túl sokáig nem kell sétálni, hogy az iszlám hatást is megtapasztalhassuk. Szintén a kikötőben áll Chania egyik látványossága a Giali Tzamisi.

Chania leglátogatottabb tere a Splantzia Square, ahol az Agios Nikolaos templom és a török időkben hozzáépített 2 teraszos minaret nyúlik a magasba. A templom még a velencei időszakban épült, az 1300-as években, majd a török uralom alatt átformálták a törökök saját képükre.

chania látnivalói

Hania még számos templomot rejt, érdemes mindet felkeresni, nagy sétákat tenni a szűk, leanderekkel futtatott utcákon. Felmenni a Kasztelli dombra, ahol a régi erőd maradványai közül csodaszép kilátás tárul elénk. Képtárát, tengerészeti múzeumát is büszkén ajánlják a helyiek, de a krétai hőségben ne feledkezz meg a tavernák hűsítőiről se.

A szűk utcák, a pálmafák és a leanderek sokasága mellett templomok, terek, parkok, hangulatos kávézók, jobbnál jobb éttermek és nagyon érdekes múzeumok tölthetik ki a napunkat. A naplemente előtt strandolni is eljuthatunk. Majd adjuk át magunkat a turisták sokaságának és élvezzük a város esti hangulatát. A bazársorok, a mulatságok és az új városrész nyújtotta számos esti szórakozási lehetőség élményét.

Szokatlanul vonzó az új része is, ahol a napközbeni kaotikus forgalom nyújt tipikus görögös képet, a parkok, terek, és szórakozási lehetőségek mellet.

Chania kikötőjéből befizethetünk hajós túrákra is, és a környékről könnyen eljuthatunk Kréta legszebb helyeire.

chania látnivalói

Autóbérlés Krétán – Chania látnivalói

Krétán nagyon ajánlott autót bérelni, hogy eljuthass olyan helyekre, olyan tengerpartokra is, ahova a buszok nem járnak, és a turisták által kevésbé érintettek. Ráadásul nagyon jó Krétai autós körutat is tehetünk, egy biztos, ha mi eljutunk Krétára, nem fogjuk kihagyni. Mindezek mellett, ami kihagyhatatlan az a görög gasztronómia felfedése, és a krétai helyi finomságok. Ízleld meg a mediterrán gasztronómia ínyencségeit és válj te is rabjává.

képek forrása