Krétán még nem jártam, de azt hiszem, nem kell sokat várnunk és ide is eljutunk. Kréta egyik leglátogatottabb, és egyben második legnagyobb városa Chania. Kréta északi partvonalán fekvő kikötőváros csodálatos kettősségének köszönheti népszerűségét, ami nem csak a nyári hónapokra korlátozódik. A természeti szépsége mellett Chania látnivalói is fontosak.

A képeket elnézve és a számos útleírást olvasva úgy érzem kihagyhatatlan. Egy olyan görög városról beszélünk ahol a török hatás mellett a velencei is mély nyomot hagyott. A város két részre osztható. Egy régire, és egy újra. A régi városrész történelmi épületeivel, hangulatos utcáival és velencei stílusú kikötőjével ejti rabul az oda látogató turistákat.


Szálláskeresés

Booking.com


Chania látnivalói

Itt található a világ egyik legrégebbi, épségben maradt világítótornya is. Túl sokáig nem kell sétálni, hogy az iszlám hatást is megtapasztalhassuk. Szintén a kikötőben áll Chania egyik látványossága a Giali Tzamisi.

Chania leglátogatottabb tere a Splantzia Square, ahol az Agios Nikolaos templom és a török időkben hozzáépített 2 teraszos minaret nyúlik a magasba. A templom még a velencei időszakban épült, az 1300-as években, majd a török uralom alatt átformálták a törökök saját képükre.

chania látnivalói

Hania még számos templomot rejt, érdemes mindet felkeresni, nagy sétákat tenni a szűk, leanderekkel futtatott utcákon. Felmenni a Kasztelli dombra, ahol a régi erőd maradványai közül csodaszép kilátás tárul elénk. Képtárát, tengerészeti múzeumát is büszkén ajánlják a helyiek, de a krétai hőségben ne feledkezz meg a tavernák hűsítőiről se.

A szűk utcák, a pálmafák és a leanderek sokasága mellett templomok, terek, parkok, hangulatos kávézók, jobbnál jobb éttermek és nagyon érdekes múzeumok tölthetik ki a napunkat. A naplemente előtt strandolni is eljuthatunk. Majd adjuk át magunkat a turisták sokaságának és élvezzük a város esti hangulatát. A bazársorok, a mulatságok és az új városrész nyújtotta számos esti szórakozási lehetőség élményét.

Szokatlanul vonzó az új része is, ahol a napközbeni kaotikus forgalom nyújt tipikus görögös képet, a parkok, terek, és szórakozási lehetőségek mellet.

Chania kikötőjéből befizethetünk hajós túrákra is, és a környékről könnyen eljuthatunk Kréta legszebb helyeire.

chania látnivalói

Autóbérlés Krétán

Krétán nagyon ajánlott autót bérelni, hogy eljuthass olyan helyekre, olyan tengerpartokra is, ahova a buszok nem járnak, és a turisták által kevésbé érintettek. Ráadásul nagyon jó Krétai autós körutat is tehetünk, egy biztos, ha mi eljutunk Krétára, nem fogjuk kihagyni. Mindezek mellett, ami kihagyhatatlan az a görög gasztronómia felfedése, és a krétai helyi finomságok. Ízleld meg a mediterrán gasztronómia ínyencségeit és válj te is rabjává.

képek forrása