Az Adria partjainál, Dubrovnikban is mi lehetne az egyik legfontosabb? A strandok, legjobb, legkedveltebb tengerpartok. Nézzünk meg néhányat, Dubrovnikban és a közelében. Az időjárásnak köszönhetően nem telhet el úgy nap, hogy ne mártózz meg a tengerben, egyszerűen kötelező, hogy lehűtsd magad. Akár városnézés előtt, akár utána, a csodaszép égszínkék tengerben ki ne szeretne fürdeni? Dubrovnik strandjai között nyugodtan válogathatsz.


Szálláskeresés

Booking.com


Buza beach- Dubrovnik strandjai

A Blaze Beach vagy Buza beach egy kis sziklaszírt, ahol egy bár üzemel, napernyőkkel, és innen lehet a legjobban ugrálni a sziklákról. Biztos, hogy felejthetetlen élmény, ha találsz helyet, és élvezed a sziklás partokat. Gyerekeseknek biztos, hogy nem ajánlott.

blaze strand dubrovnik

Banje Beach – Dubrovnik strandjai

Dubrovnik óvárosától mindössze 100 méterre délkeletre található a városi strand. Nagyon népszerű, nem csak a turisták, a helyi lakosok is szívesen mártóznak meg itt nap mint nap. A strand egy része napágyakkal tele pakolt, itt bérelhetsz napernyőt is. A másik részén szabadon helyezkedhetünk törölközőnkkel, ha épp akad hely. Felkapott strand, nem véletlenül. A kilátás innen csodaszép , előttünk a Lokrum sziget, jobbra tekintve az óváros, és a várunk estig, az erőd mögött lenyugvó napot is láthatjuk. Aprókavicsos a part, így érdemes vízi cipőt vinni magunkkal. Az esti hangulatról a helyi bár gondoskodik, ha partizni nincs is kedved, a kivilágított óvárosról innen érdemes egy fotót lőni.

dubrovnik horvátország szállás

Sveti Jakov – Dubrovnik strandjai

Tovább haladva délkeletre a következő öbölben, a várostól 1,5 km-re található Sveti Jakov Beach. Távolságából adódóan kevésbé zsúfolt, és még szebb, mint az előző strand. Innen is rálátás nyílik a szemközti Lokrum szigetre, valamint Dubrovnik óvárosára is. Autóval az apátságnál kell parkolni és onnan lesétálni a partra. Gyalogszerrel úgy számold, hogy 1,5km-t kell megtenni. Busz is megy oda, a megállótól kb 10-15perc míg a vízben csobbanhatsz. Étel-ital elérhető, éppúgy mint a napágy, napernyő is. A part apró kavicsos itt is.

Dubrovnik legszebb tengerpartjai

Dance Beach

Dubrovnik óvárosától észak nyugatra indulva a legelső fürdőzési lehetőség a Dance parton van. Ez a város legrégebbi lebetonozott part része. Ugrálni, merülni nagyon jól lehet itt, de nem éppen a legszebb strand.

tengerpartok dubrovnikban

Autóbérlés Horvátországban – Dubrovnik strandjai

Bellevue Strand – Dubrovnik strandjai

Tovább haladva észak-nyugatra a következő strand a Hotel Bellevue alatt található. A megszálló vendégeknek ingyenes. A strand apró kavicsos, lépcsőn juthatunk le ide. A víz tiszta, azonban fekvésének köszönhetően a késő délutáni órákban már nem éri a nap. Vendéglátó egység itt nem található.

Uvala Lapad strand – Dubrovnik strandjai

A legfelszereltebb családi strand, a lassan mélyülő kavicsos parton vízi mentők is vannak. Zuhanyzók, öltöző, napágy és napernyő bérlésre is van lehetőség. Kávézó, étterem, a közelben játszótér. Vizi sportokat kedvelők sem fognak itt unatkozni.

dubrovniki strandok

Copacabana Strand

Tovább haladva észak nyugatra eljutunk a Babin Kuk félszigetre, amelynek északi részén egy kellemesöbölben alakították ki a Copacabana Beach-et. Van itt minden. Vizi sportolási lehetőség, importált homokos tengerparti rész. Kávézók, éttermek, bárok, kilátás a hegyekre. AZ óvárostól 5km-re található de autóval, vagy helyi busszal megközelíthető. A környék legfelszereltebb, legszínvonalasabb strandjának számít. Ezzel egyetemben a legdrágábbnak is, ha bérelni szeretnél itt bármit.

dubrovnik legfelkapottabb strandja

képek forrása