Platia Ammos mellett sem lehet elmenni szó nélkül. Már csak  képeken nézegetve is fantasztikus látvány, hát még élőben. Elő a bőröndöt és irány Kefalónia!

Myrtos tengerpart a legkedveltebb strand Kefalónián, de egyöntetűen az a vélemény, hogy Platia Ammos, még ezt is felül múlja látványban.


Szálláskeresés

Booking.com


Minimum a  látvány miatt megéri elautózni Platia Ammoshoz, viszont ha strandolni is szeretnél itt, mindenképpen fel kell készülnöd pár dologra. Tudtad, hogy Platia Ammos páratlan szépsége ellenér nem a leglátogatottabb tengerpart Kefalónián? Sőt, sokak szerinte szinte üresnek nevezhető.

platia ammos

A parkolótól legalább 600 métert kell gyalogolni a sziklafal széléig, ahonnan közel 300 lépcsőfok vezet lefelé. Érdemes átgondolni neki vágsz e az útnak. Egyes helyeken jobb, máshol megrongálódott lépcsőfokokkal találkozhatsz, és a 2014-es nagy földrengés miatt a legalját megközelíteni igen csak nehézkes, ezért fent egy tábla jelzi is, hogy le van zárva. Egy jó cipőt, erőnlétet, és némi mászást igényel a le és feljutás a végén.

Ha mégis neki vágsz – érdemes egyébként, de azt tudnod kell, hogy a strand csakis saját felelősségre használható- enni és inni valót mindenképpen vigyél magaddal, és napernyőt.

A vad partszakaszon nincs se bár, se taverna, se egy bódé, és a sziklafalnak is köszönhetően a délutáni órákra eléggé felforrósodhat itt a levegő.

A víz gyorsan mélyül, a part apró és nagyobb kavicsos, a tengervíz kristálytiszta és türkiz színben pompázik. Érdemes vízi cipőt beszerezni, és egy snorkel szett is elkél, ha szeretsz búvárkodni.

Csodaszép látvány, fentről és lentről egyaránt, és az élményt fokozza, hogy szinte csak pár strandolóé az egész part, mert legtöbben inkább a könnyebben megközelíthető, kiépített kefalónia tengerpartokat választják.

Autóval is könnyen megközelíthető Platia Ammos és ha szeretnéd a környéket bejárni akkor érdemes autót bérelni, ha nem autóval indultál neki a nagy görögországi nyaralásnak.

Autóbérlés Kefalónián

Platia Ammos legegyszerűbben hajóval közelíthető meg!

Szállások Platia Ammos közelében

Autóval 12 km-re található Lixouri, vele szemben pedig Argostoli. Próbáld ki a Palatino hotelt Lixúriban, Van saját medencéje is, és a környék nagyon jól bejárható innen. Argostoliba is átvizitaxizhatsz percek alatt.

Kefalónia látnivalói