Parga látnivalóit kár lenne kihagyni. Parga, Görögország egyik legkedveltebb nyaralóhelye, a Jón-tenger partján. A páratlan szépségű kisváros – amit néhol faluként emlegetnek- tengerparttól felfutó dombon terül el. Színes, velencei stílusú házai, kacskaringós szűk utcái, Parga látnivalói kellemes délutáni sétára csalogatnak. A tengerparti főutcán tavernák, éttermek, fagyizók, szuvenír boltok érik egymást. Valójában Parga nagyrészt a turizmusból él, így mindenhol fellelhető 1-1 ajándék bolt, kisebb taverna.

Parga látnivalói

Parga legjobb szállásai – foglalj most és fizess csak a helyszínen!


Szálláskeresés

Booking.com


Az éjszakai életet kedvelők sem fognak unatkozni. Ahogy leszáll az est, a tengerparti rész ismét megtelik élettel, zene, és szórakozás vár.

Parga látnivalói – strandok

Strandoláshoz, a helyi és közelben lévő tengerparti szakaszok közül is válogathatsz. Attól függően, hogy napozni, vagy éppen sznorkelezni akarsz. Kisgyerekkel utazol vagy épp a vízi sportokat próbálnád ki. Az apró kavicsos, homokos tengerpartok, a kiépített vagy háborítatlan partszakaszok között is válogathatsz.

Parga strandjával, a Krioneri stranddal szemközt fekszik Panagia sziget. Mint egy kis gyöngyszem. Egy apró templom található rajta, ahova kis csónakkal is átevezhetünk. Vagy pár euróért átvitethetjük magunkat.

Autóbérlés Parga

Parga látnivalói

Parga nem véletlenül közkedvelt, szépséges a táj, ami körülveszi, mintha egy vadregényes szigeten lennél. Miközben a közelben számos látnivaló gondoskodik róla, hogy ne legyen unalmas a nyaralás. A várromon kívül, ami a falu melletti dombon áll, több ókori látnivalót is felfedezhetsz. A túrázni vágyók sem fognak unatkozni.

A pargai vár, mint Parga kötelező látnivalója emelkedik Parga fölé. Egy kis félszigeten terül el, ahova 2 úton is feljuthatunk. A strand felől, vagy a kanyargós, sikátoros kis utcácskák irányából. A vár ingyenesen látogatható, és nyaranta taverna, kávézó is üzemel itt. A látvány páratlan, a legtöbb pargai kép innen készül, hiszen tökéletes rálátás nyílik a városra. Este is érdemes ellátogatni ide, a kivilágított város, kikötő csodaszép. Valójában a központ és a vár távolsága mindössze 200 méter. Északi oldaláról a távoli ALi Pasa vára is kivehető.

Parga közeli látnivalók

A közelben található Anthousából egy kanyargós kis gyalogösvényen juthatunk el a több méter magas Anthausa-vízeséshez. Szintén itt található Ali Pasa vára is.

30 km-re Parga városától találjható a mitológiai szempontból is híres, az alvilág folyójaként emlegetett Acheron folyó. Nem csak a mítosz, a látvány miatt is érdemes felkeresni a forrásvidéket.

Kikötőjéből hajó utakra is benevezhetsz. A közelben található Paxos és Antipaxos is, és Korfu is mindössze 30 km.