Paxos és Antipaxos nyaralás -t úgy jellemezném, hogy nagyon nyugodt, pihentető.

Görögország csodaszép szigeteinek egyike Paxos. Ha szeretnél elmenekülni a nyüzsgő világtól, valami igazán tengerparti, mediterrán, de mégis nyugodt nyaralásra vágysz, akkor Paxos szigetét neked találták ki. Korfutól mindössze 11 km-re található, így extra programként 1-2 napot Korfun is nyugodtan eltölthetsz.

Paxos és Antipaxos nyaralás, szállások


Szálláskeresés

Booking.com


Kicsi sziget Paxos , akár körbe is járhatod, persze ez jó pár órába telne, de valójában mindössze 10 km hosszú és 4 km széles. Paxos fővárosa és egyben legnagyobb városa Gaios. Analipsi templom a fő téren helyezkedik el, mind egy üde kis színfolt a boltok, éttermek között. Találhatsz múzeumot is a városban. Ne felejtkezzünk el róla, hogy Gaios a fő kikötő városa Paxos szigetnek. Innen indulnak a kompok, a turista hajók, és a vízi taxi is.

Partvidéke csodálatos, míg a keleti része kifejezetten strandolós, napozós, addig nyugati partszakasza vadregényes, sziklákkal és barlangokkal van tele. A tenger élővilágát is itt lesheted meg igazán. Az öblökkel tarkított, mediterrán hangulatú Paxos nem okozhat csalódást. Tökéletes görögországi nyaralás vár itt rád.

A sziget különlegességét olajfa ligeteik is adják, mely a turizmus és halászat mellett az itt élők fő bevételi forrása.

Hajókázásra mindenképpen érdemes befizetni, a kék lagúnák barlangok csakis így közelíthetőek meg. Nem csak a látvány csodálatos, de némelyik akkora, hogy turista hajóval is be juthatsz a belsejébe. Ilyen például a Ypapandi . A legtöbbet látogatott “blue cave” az Erimitis tengerparthoz közel helyezkedik el. Ide szint minden szervezett hajótúrával eljuthatunk, és fürdőzhetünk.

Komppal, hajóval juthatsz át Paxos szigetére , reptere nincs is, így még nyugisabbnak mondható. Hatalmas szállodái nincsenek, 3 kisebb mellett sok-sok apartman és kiadó szoba közül válogathatsz.

Autóbérlés Görögországban

Paxos és Antipaxos nyaralás

A mindössze 3 km-re található Antipaxost általában egy napos programként szeretik beiktatni a Paxoson nyaralók. Antipaxos piciny szigetén szálloda nincs is, de kiadó szobát talán találhatsz, de lakossága állítólag kb 50 fő. Viszont mindenképpen érdemes átruccanni ide, mert még szebb, mint Paxos.

Komp nem közlekedik ide, autóval nem közlekedhetsz itt. Szinte érintetlennek lehet nevezni a tájat, legalábbis a többi szigethez képest. Szőlőültetvényeiről is híres, amire nagyon is büszkék a sziget lakói. Gaiosból mindössze 15 perc alatt áthajókázhatunk ide.

Görögország útikalauz, látnivalók

képek forrása