Lefkada sziget közkedvelt nyaralóhely Görögországban, ahol a természeti, kulturális látnivalók, élmények mellett a tengerparti élvezetekről sem kell lemondanod. Lefkada tengerpartjai csodaszép, változatos, és nem véletlen, hogy több szakasza helyet kapott Görögország 10 legszebb strandja listán is.


Szálláskeresés

Booking.com


Megpróbálom az 5 legszebb, legkedveltebb standot összegyűjteni. Ezek azok a tengerpartok, amik a turisták szerint kötelező úti célok. Ha nem autóval érkeztél a Görög szigetre Lefkadára, akkor érdemes autót bérelni lefkadán, hogy felfedezhesd mindet.

Lefkada tengerpartjai

Porto Katsiki

Lefkadán járva kihagyhatatlan, páratlan szépségű strand Görögország top 10-es listájának élén díszeleg. Porto Katsiki partszakasz apró, fehér kavicsos, részben homokos part, melyet a szárazföld felől hatalmas sziklafal övez. A tenger felől a nyugodt víztükör olykor hatalmas hullámokkal tarkított. 80 lépcsőfokot kell megmászni, hogy a partra érj, de ez megéri, mert a látvány nem csak fentről, de lentről is tökéletes.

Szállások Lefkadán 

Egremni

Az apró fehér kavicsos tengerpart hosszan elnyúlik, így hely bőven akad mindenkinek, már aki vállalja a 300 lépcsőfokot, ami a tengerparthoz vezet. A parton lehet napernyőt bérelni és egy bár gondoskodik a hűsítőkről is. A víz gyorsan mélyül, így beljebb csak úszni jól tudok merészkedjenek.

lefkada tengerpartjai

Megali Petra

A megali petra nagy köveket jelent, ennek híven a 200 méter hosszú tengerparti szakasz 2 végén nagyobb kövek, sziklák találhatóak. A strand nem kiépített, így napernyőt érdemes vinni, mert természetes árnyék nem nagyon található. A szépsége ellenére a Megali Petra tengerparti szakasz Lefkadán igazán nyugodt. Mindenkinek ajánlott aki szépségre és teljes nyugalomra vágyik. Mindez azért alakult így, mert nem közelíthető meg autóval, jó darabon gyalogosan lehet eljutni erre a partra. Cserébe viszont kevés strandoló birtokolja ezt a hosszú és széles apró, fehér kavicsos partszakaszt.

Aghiofili

Zsúfolt, ám mégsem túl kiépített partszakasz közkedvelt Lefkada szigetén. 4-5 km gyaloglással juthatsz el sziklafallal körülvett öbölbe, ahol a tengervíz csodaszép kék. A sziklafalak tövében, kicsit beljebb még a tengeri élővilág is megleshető egy kis sznorkelezés közben. Legegyszerűbben 15 perc alatt szervezett hajókirándulással juthatsz el ide. A hajók ilyenkor több órát hagynak neked strandolásra.

Mylos

Milos szintén nagyon közkedvelt annak ellenére, hogy autóval nem közelíthető meg és ki sincs építve. Tehát napernyő és étel/ital legyen nálad. Leggyorsabban taxi hajókkal közelíthető meg, illetve kalandosan gyalogosan is eljuthatunk oda, végig kitáblázott úton. A partszakasz hosszú, apró kavicsos, így zsúfoltságra nem kell számítani.

Autóbérlés Lefkadán

Ha nem autóval érkeztél a Görög szigetre Lefkadára, akkor érdemes autót bérelni Lefkadán, hogy felfedezhesd mindet.