Porto Katsiki tengerpart bámulatos, egyszerűen nem lehet róla nem írni. Olyan csodaszép, nem véletlenül került fel a görögországi legszebb tengerpartok listára is.

Lefkada sziget különlegességes, hogy autóval is könnyen megközelíthetjük, nincs szükség kompra sem, és ennek a szépséges szigetnek az egyik tengerpartja Porto Katsiki.


Szálláskeresés

Booking.com


A szigeten, Lefkada várostól 42 km-re található görögországi tengerparthoz kanyargós, mediterrán fenyvessel szegélyezett mellékút visz. Csodás, hogy a meleg, mediterrán nyár ellenére milyen zöld a sziget. Autóval a fenti parkolóban napi 5€-ért (2022-es ár) parkolhatunk. A parkolótól nem messze taverna, bár található, azonban a partig még 80 lépcsőfokot kell megtenni.

porto katsiki tengerpart

Porto Katsiki tengerpart szépségét növeli, elhelyezkedése is. Az apró kavicsos, hófehér tengerpart és a türkizkék tenger kristálytiszta. Magas sziklafal alatt elterülő festői szépségű öbölről beszélhetünk, ahol a víz kezdetben sekély, ám beljebb hirtelen mélyül. Hol tükörsima a tengervíz, majd hirtelen hullámokkal tarkított.

Zsúfolt tengerpartnak számít. Hiszen híres, és azon kívül, hogy autóval érkeznek oda a turisták szép számmal, még sétahajóval is megközelíthető. Lefkada sétahajó programjai között szerepel az 1-2 órás Porto Katsiki fürdőzés. Érdemes korán érkezni, de ha nem szereted a nagy tömeget, sajnos nem lesz a kedvenc helyed.

porto katsiki látnivalói

Természetes árnyék már kora délelőttől eltűnik, így mindenképpen érdemes napernyőről gondoskodni. Illetve magas faktorszámú naptejről, a sziklafal és a víz fényvisszaverő hatása miatt is.

Lefkada és egyben Görögország egyik legszebb tengerpartját mivel tehetném még vonzóbbá? Azt hiszem elég, ha itt sorakozik még jó néhány kép.

porto katsiki

Autóbérlés Lefkada – Porto Katsiki Tengerpart