Porto Katsiki tengerpart bámulatos, egyszerűen nem lehet róla nem írni. Olyan csodaszép, nem véletlenül került fel a görögországi legszebb tengerpartok listára is.

Lefkada sziget különlegességes, hogy autóval is könnyen megközelíthetjük, nincs szükség kompra sem, és ennek a szépséges szigetnek az egyik tengerpartja Porto Katsiki.


Szálláskeresés

Booking.com


A szigeten, Lefkada várostól 42 km-re található görögországi tengerparthoz kanyargós, mediterrán fenyvessel szegélyezett mellékút visz. Csodás, hogy a meleg, mediterrán nyár ellenére milyen zöld a sziget. Autóval a fenti parkolóban napi 5€-ért (2022-es ár) parkolhatunk. A parkolótól nem messze taverna, bár található, azonban a partig még 80 lépcsőfokot kell megtenni.

porto katsiki tengerpart

Porto Katsiki tengerpart szépségét növeli, elhelyezkedése is. Az apró kavicsos, hófehér tengerpart és türkizkék tenger kristálytiszta. Magas sziklafal alatt elterülő festői szépségű öbölről beszélhetünk, ahol a víz kezdetben sekély, ám beljebb hirtelen mélyül. Hol tükörsima a tengervíz, majd hirtelen hullámokkal tarkított.

Zsúfolt tengerpartnak számít. Hiszen híres, és azon kívül, hogy autóval érkeznek oda a turisták szép számmal, még sétahajóval is megközelíthető. Lefkada sétahajó programjai között szerepel az 1-2 órás Porto Katsiki fürdőzés. Érdemes korán érkezni, de ha nem szereted a nagy tömeget, sajnos nem lesz a kedvenc helyed.

Természetes árnyék már kora délelőttől eltűnik, így mindenképpen érdemes napernyőről gondoskodni. Illetve magas faktorszámú naptejről, a sziklafal és a víz fényvisszaverő hatása miatt is.

Lefkada és egyben Görögország egyik legszebb tengerpartját mivel tehetném még vonzóbbá? Azt hiszem elég, ha itt sorakozik még jó néhány kép.

Autóbérlés Lefkada