Azt hiszem nem túlzás azt mondani, hogy az Amalfi-partszakasz kihagyhatatlan, ha Olaszországba készülünk nyaralni. A Nápolytól délre, a Sorrentoi- félszigeten, a Salerno öbölben elterülő Amalfi part egészét a Világörökség részévé nyilvánították 1997-ben. A képeket nézegetve ez nem is vitás, Amalfi part látnivalói csodásak.

amalfi part szállások

Az olasz paradicsom magába foglalja mindazt, amit egy mediterrán világtól elvárhatunk. Sőt, olyan élményeket tartogat számunkra, amit kihagyni vétek lenne. Éppen ezért is nevezik Olaszország egyik legszebb részének.


Szálláskeresés

Booking.com


Amalfi Part látnivalói

Az amalfi part olyan városokat ölel fel, mint Ravello, Positano, vagy a névadója, Amalfi.

A magas sziklafalak, a hegy lábához épült, zsúfolt kisvárosok és falvak a legromantikusabb nyaralást kínálják. Ne hagyd ki, hogy a Tirrén tenger partján fekvő útvonalat végig bejárd. Ha nem autóval érkeztek Olaszországba, akkor valószínűleg a nápolyi repülőtéren fogtok leszállni, ahonnan busszal 2 óra az út Amalfiba vagy a környékre. Ha teheted, minimum pár napra bérelj autót, hogy felfedezd az egész Amalfi partot. Hidd el, megéri!

amalfi part tengerpart

Az utazás azonban csak itt kezdődik. Az Amalfi parton, a szerpentines és, keskeny, hajtűkanyarokkal tarkított autóúton az egyik legjobb olasz autós túrát tehetjük. Bár hivatalosan nem az Amalfi partszakasz része, de a túrát kezdjük Salernoval. és fejezzük be Sorrentoval.

A hegy lábához, a part oldalra és a sziklaszirtek tetejére épült városok és falvak színes házaival, szűk utcáival, gasztronómiai kalandozásokkal színesítik az amúgy is csodás, zöld, es türkiz világot. A tenger kékje, a hegyvonulat zöldje mellett a citrom ültetvények is megragadják  tekintetünket. Az Amalfi régió híres citrom ültetvényeiről. Az itteni mediterrán klíma a legjobb a citromoknak, ezért a helyi citrom likőrt, a limoncellot kihagyni vétek lenne egy finom helyi fogás után.

amalfi part látnivalói

Autóbérlés Olaszországban

Ha szeretsz sok szép látnivalót felkeresni, olyan helyekre eljutni, ahova a busszal nem tudsz, és szeretnél kényelmesen, saját tempóban utazni, habzsolni a mediterrán világ nyújtotta élvezeteket, akkor már a reptéren bérelj autót.

Így megspórolhatod a transzferfoglalás díját, nem kell várnod a buszra, és kevesebb, mint 1,5 óra alatt eljuthatsz olaszországi nyaralásod várva várt végállomására.

képek forrása