Kétségkívül Írország leghíresebb part menti útszakasza a Wild Atlantic Way, mely 2500 km-es hosszával Írország nyugati partvidékén fut végig. Kinsale-től egészen az Inishowen félsziget végéig, a sziget legészakibb pontjáig tart. Hivatalosan alig pár hónapja létezik a Wild Atlantic Way, azonban már évek óta folytak az előkészületek, tervezések, projektek. Nem véletlen, hiszen magánkézen lévő területeken is áthalad az út. Wild Atlantic Way megteremtése azért is vált különlegessé, mert ez az útszakasz lett a világ leghosszabb kijelölt tengerparti- óceán parti- túraútvonala.


Szálláskeresés

Booking.com


A Wild Atlantic Way megteremtésével Írország szeretné elérni, hogy a turisták Írország egy még különlegesebb arcát is megismerhessék. Az eddig alig lakott és látogatott autentikus falvakon, vadregényes tájakon áthaladó Atlanti óceán parti útszakasz tökéletes képet nyújt Írországról.

Wild Atlantic Way

Wild Atlantic Way több részből áll, a régi hivatalosan jelzett túra és autóútvonalakat fogja össze, de ha csak egy-egy részére jut időd, azt sem fogod megbánni. Fantasztikus körutak, Atlanti-ócán parti útvonalak várnak rád. Olyan helyeket, tájegységeket, és városokat foglal magába, mint Kinsale, vagy épp Galway, Sligo, Killarney, Donegal, a Cliffs of Moher, Ring of Kerry és még sorolhatnám hosszasan.

Mi is bejártuk már egy részét a Wild Atlantic Waynek, csodálatos, felejthetetlen élmény. Jártunk már Írország sok gyönyörű látványosságánál, sőt, észak-Írország Coasway Coastal Rout-ját is megjártuk, és csodás volt, de amit itt láttunk, az még nekünk is egy teljesen új arcát mutatta a smaragd szigetnek.

wild atlantic way

A vadregényes kifejezés egyáltalán nem túlzás, hegyek, tengerpartok, magas sziklapartok váltogatják egymást, és ha szerencséd van még bálna lesre is eljuthatsz, és a környező szigetekre is érdemes elhajókázni. Nem mellesleg mindezt úgy, hogy közben az Atlanti-óceán kékségét látva, és moraját hallgatva, hidd el, nem mindennapi élmény.

Kirándulásaink, kalandozásaink ezen a 2500 km-en itt is meg lesznek örökítve, így saját képekkel, saját élménybeszámolóval ismerhetitek meg a világ leghosszabb útvonalát.

Ha szeretnéd Írország igazi arcát látni kis falvastól, halászostól, bárányostól, tajtékzó hullámostól és nyugodt vidékestől, lakókocsi parkostól akkor miután megnézted a fővárost- Dublint- pattanj autóba és Corkig meg se állj.

Autóbérlés Írországban

Az izgalmaknak itt még nincs vége, remek programok is várnak ebben a régióban is, és a szervezett lovaglás, szörfözés, bálna és delfin les, hajókázás, túraútvonal és biciklis útvonalak mellett az ír gasztronómiát is megismerheted.