Sligo
megyében található Sligo Írország egyik kedvelt nyaralóhelye, a Wild Atlantic Way túraútvonal része. Sligo nem a város látnivalói miatt vonzza a turistákat, inkább a környékbeli időtöltés, kirándulás az, ami felejthetetlenné teszi az itt töltött időt.

Sligoban töltött rövid hétvégénket szombat késő éjszaka kezdtük meg, ekkor toppantunk be egy kedves házaspár B&B-jébe. Foglaltunk mi szállást előre vasárnapra, de időközben úgy gondoltuk jobban járunk, ha már előző este megtesszük 4 órás utat így másnap nem megy el az idő a vezetéssel, és sokkal pihentebben nézhetünk körül Sligo környékén. Éppen ezért az utolsó pillanatban már nem igazán voltak szállások, de szerencsére itt – Sligo szállások – mindig van egy jó fogás.

sligo írország


Szálláskeresés

Booking.com


Sligo Írország látnivalók

Sligot városfotózással együtt 1 óra alatt végig lehet járni, ez alatt érdemes a folyóparton sétálni egy kicsit, ahol esőben, napsütésben mindig akad egy két pecás. Pillantást vethetünk a Glasshouse nevű hotelre, ami tényleg tiszta üveg. A folyó túloldalán 2 bankot láthatunk, de valójában itt az épület a lényeg, amik között a Könyvtár és Múzeum kapott helyet. Ha nem kelünk át a folyón és ellenkező irányba indulunk el a Glasshousetól, máris a Wine Streeten találjuk magunkat. Itt a boltok címereit, és a régi, felújított épületeket érdemes megnézni, esti programnak egy mozi is bele férhet, ami szintén ezen az utcán található. De ír pubokból sincs hiány Sligoban, így nyugodtan nézz be egy kettőbe, már csak egy fénykép és egy stout miatt is megéri.

Templomok közül, amit ne hagyj ki az a St. John’s Katedrális, majd ezután a bíróság épületéhez és Sligo fennmaradt kolostorához érdemes ellátogatni. A kolostor a legrégebbi fennmaradt épülete a városnak, a 13. sz-ból . A The Model nevű modern múzeum is számos érdekességet rejt, kávéházzal, könyvesbolttal egybekötve. Viszont ha kávéra vágysz, inkább a városban ülj be egy hangulatos ír teázóba.

Autóbérlés Írországban

Sligo éttermei

Sligoban minden étteremben megtalálhatóak a hagyományos ír konyha remekei, de remek olasz éttermeket is kipróbálhatsz. Mi olaszos ízekre vágytunk a nyári Szicíliai nyaralásunk után, 2-t is kipróbáltunk. Szerencsénkre ebből az egyik tényleg autentikus olasz volt, míg a másik inkább az íres olasz vonalat vitte. A hotelekben a szobák nagy része tartalmazza a reggelit is, ami általában svédasztalos. A müzlik, jamek, felvágottakon kívül a hagyományos ír reggelit is megtalálhatjuk.

Sligo egyik impozáns, kedvelt hotele, a Clarion hotel.