A fantasztikus Etna túránk után még bírtunk az éhségünkkel –megjegyzem olyan finomak a szicíliai ételek, hogy már csak ezért is visszamennék- így ellátogattunk az Alcantara szurdok völgybe. Kihagyhatatlan látnivalónként volt feltüntetve, és valóban megérte. Alcantara Szicília látnivalók közé vegyük fel mindenképp.

alcantara szicília látnivalók


Szálláskeresés

Booking.com


Palermo kedvelt szállásai

Alcantara Szicília látnivalók

Az Etna egyik parazitakúpja a Monte Moio kb. 2800 évvel ezelőtti kitörése közel 50 méter vastag láva réteget hagyott maga után. Ennek repedésében vájt utat magának az Alcantara folyó. Az Alcantara szurdokvölgy csodaszép, ahol a lávaképződmény hatalmas falként áll előttünk, mintha csak bele másznánk a gyomrába. Néhol a szemközti falak közti távolság alig éri el a 1,5-2 métert. A főútról kiépített lépcsőn juthatunk le, és akinek kedve tartja végig is gázolhat a folyón. Mi nem tettük meg, csak egyik oldalról a másikra mentünk át, készítettünk pár képet, és megcsodáltuk ezt a ritka jelenséget.

alcantara szicília

Az egyik ok, amiért nem tartózkodtunk itt sokáig, az az volt, hogy kb. 5 óra körül értünk oda, és még akkor is rengetegen voltak. A másik, hogy a víz hőmérséklete nyáron is alig éri el a 8-10 fokot. Nem vicc, csak térdig kellett gázolnom az Alcantara folyóban. Rövidnadrágban és pólóban, de 3 perc alatt, amíg pár képet készítettünk a lábam vörös lett és iszonyatosan fájt a hidegtől, a végén még a görcs is berántotta a vádlimat. Természetesen a bátrak, vagy akik jobban tűrik a hideget, próbálják ki, mert rajtunk kívül sokan fürödtek, ugráltak, úszkáltak a mélyebb részeken.

Autóbérlés Szicílián

alcantara szicília látnivalói