Taormina Szicília keleti partjainál található, Catania és Messina között félúton.  A hegyvidékre épült Taormina megannyi látnivalóval vár, ha teheted, egy napot mindenképpen szánj a városra. Az Etnától 45 perces autóútra található Taormina ma már turistáktól zsúfolt, tengerpartja csodálatos. Itt található a híres Isola Bella sziget is, amit egy földnyelv köt össze Szicíliával. Apály idején akár át is sétálhatunk a kis szigetre, mely természetvédelmi terület. Ha nem szereted a zsúfolt strandokat, akkor irány a város, nem fogsz csalódni, Taormina az a hely Szicílián, amit látni kell.

taormina szicília


Szálláskeresés

Booking.com


Taormina szállás

Taormina Szicília

A városba egy kiadós sétával, autóval vagy kábeles felvonóval juthatunk fel. Mindenképpen a kábeles felvonót javaslom. Ha nincs szállásod Taorminán, ami rendelkezik parkolóval, akkor parkolóhelyet találni nagyon nehéz, akár órákig is keringhetsz a szűkebbnél szűkebb meredek utakon, így érdemes a parton leparkolni – akár kicsit távolabb is, hiszen nagyon felkapott hely Taormina– majd elballagni a felvonóhoz.

Taormina kábeles felvonó ára: 3€ felnőtteknek, de vásárolhatunk napi jegyet is 10 euroért.

taormina látnivalók

Miután feljutottunk a hegyoldalra épült városba a történelmi városrészben csodás sétát tehetünk. Szebbnél szebb mediterrán házak, épületek, díszes szicíliai boltok, kézműves boltok, szuveníresek érik egymást lépten-nyomon. Az éttermek, fagyizók, pubok, pizzázók kínálata gazdag, az utcák szűkek, apró sikátorokkal szegélyezettek. Virágok úton-útfélen kaspókban, cserepekben, kapualjban, lépcsőn, ablakban, erkélyen.

Autóbérlés Szicílián

Miután kiélveztük az óvárosban tett sétát, keressük fel a Taormina görög színházat, a teatro grecot, mely eredetileg valóban a görög időkből származik, ám a római korban felújították, átépítették a kor igényeinek megfelelően. Szicília 2. legnagyobb szabadtéri színháza festői környezetben, Etnára nyíló kilátással ma is helyet ad koncerteknek, színi előadásoknak. E miatt sajnos, a felállított színpad és a műanyag székek kicsit rombolják a taorminai színház képét. A híres görög színházat Csontváry is megfestette. A színház területén tett sétánk során a tengerparti kilátás sem elhanyagolható, ahol a fák hűs árnyékában érdemes megpihenni.

Taormina görög színház belépőjegy ára: 10€ felnőtteknek

Nyitva tartás: 09.00-19.00

 

taormina látnivalói

A városba visszasétálva a normann kori kis katedrálist is érdemes megnézni, a mellette álló városkapuval egyetemben, majd libegővel vissza mehetünk a tengerpartra fürdeni.

Szicília látnivalói