Siracusa, a fehér márvány város Szicília hangulatos kisvárosa. A 3 részre tagolt Siracusában először a görög romokat tekintsük meg, ahol a nagy görög színház lépcsőiről pásztázhatjuk végig szemünkkel a várost. Siracusa látnivalói mindenképpen érdemes időt szánni.


Szálláskeresés

Booking.com


Siracusa látnivalói

Itt található a híres  Dionüszosz füle vájat, a legenda szerint a hadifoglyok kaptak itt helyet, mivel a barlang akusztikájának köszönhetően nagyon jól ki lehetett hallgatnia a beszélgetésüket. Továbbá Arkhimédész sírját is fellelhetjük.

Siracusa történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi.

Siracusa vonzza a látogatókat, csodaszép tengerpartjával, hangulatos óvárosával, kiváló éttermeivel és kulturális, történelmi látnivalóival.

siracusa látnivalói

Olaszország apartman

Siracusa kis szigete Ortygia az olasz óvárosi hangulatával és számos látnivalójával kihagyhatatlan úti cél. A szűk sikátoros utcácskák, a remek éttermek akár több órás kikapcsolódást is ígérnek, eltévedni azonban mégsem lehetséges, hiszen a sziget aprócska.

A hídon átsétálva, ha egyenesen haladunk, először Apollón templomába botlunk, mely az arab időkben még mecsetként is szolgált. A Matteotti korzón haladva az Arkhimédész tér után mindössze egy rövid séta után elérheted Ortygia sziget központját a Dóm teret. A román stílusú katedrális a Dóm tér éke. A téren található a Régészeti Múzeum is.

siracusa szállások

A sziget látványossága az Arethusa nimfáról elnevezett szökőkút, a legenda szerint a nimfa ide menekült Alpheus elől. Az édesvizű forrást mindössze egy vékony fal választja el a tengertől és papiruszsás díszeleg a közepén. Érdekes a kis sziget igaz? A legenda és a valóság találkozásai.

A Siracusa szigetén található erőd stratégiai pont, így nem látogatható. A városfalról letekintve a kikötőt és a városi strandot is láthatjuk. Itt is megmártózhatunk a tengerben, de akár egy finom ebéd után szicíliai bérautóval felkereshetünk egy közeli csodaszép szicíliai tengerpartot is.

Autóbérlés Szicílián

Autóbérlés Szicília

Siracusa óvárosi szigetén rögtön balra a reggeli piacon betekintést nyerhetünk a friss gyümölcsöket, halakat, friss húsokat árusító helyiek mindennapjaiba. Ha igazi finomságra vágysz a piac végén a sajtoktól, húsoktól, halaktól, finom boroktól kezdve bármit megkóstolhatsz.