Mindössze egy órányi autóútra Palermotól a természetes öblök és gránitsziklák között fekszik a kis halászfaluból lett kedves üdülőfalú Cefalu Szicília tengerpartján. A Tirrén tenger partján fekvő közkedvelt szicíliai nyaralóhelyet valamikor városfal védte, melynek ma már csak romjai láthatók.

cefalu szicília látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Cefalu Szicília

Cefalú fő vonzereje a szépsége, nem véletlen, hogy sokan szervezik Cefalúba szicíliai nyaralásukat. Mediterrán, homokos tengerpart, kanyargós középkori utcák. Jobbnál jobb helyi specialitásokat kínáló éttermekkel és egyedülálló Normann székesegyház várja, hogy felfedezd.

Cefalúban érdemes kipróbálni a friss halvacsorákat, az aznapi hal specialitást, és bele kóstolni a szicíliai konyhába.

A Normann székesegyházba 2 vaskos toronnyal körbevett boltíves bejáraton léphetünk be. A háromhajós templom közepén az oroszlánokkal díszített keresztelő kápolna rögtön megragadja a figyelmünket, azonban a székesegyház legrégebbi eleme a szentélye.

cefalu szállások

A hegycsúcson lévő szaracén vár romjaitól csodaszép kilátásban lehet részünk. Az ősi maradványok igazán különlegesek Cefalúnál. Hiszen itt mindössze egyetlen sokszögű épületet találhatunk, minden oldalán sétaúttal és kamrabejárattal. Viszont ez a szerkezet Szicílián igazán ritka, ezért is számít egyedinek.

A Normann katedrálison kívül több templommal is találkozhatunk sétánk során, ezek a városnak különleges képet kölcsönöznek.

Autóbérlés Szicílián

A sziklafal tövében elterülő városka hangulata megfizethetetlen, ráadásul Palermótól sincs messze, szállás ajánlatai is kedvezőek. Lassan mélyülő tengerpartjával a Tirrén-tengerparti rész gyöngyszeme, kisgyermekes családoknak is tökéletes szicíliai úti cél.

Szicília szállás

Ha szereted a kalandokat és a mozgalmas nyaralást, feltétlenül bérelj autót Szicílián, és járd be a környéket. Legjobb Szicíliai autóbérlés ajánlatok.