(Frissítve: 2023. március)

Római nyaralást tervezel és szeretnéd bejárni Rómát, megnézni minden látványosságot, műemléket, múzeumot, kiállítást? Akkor a Róma Pass kártya -t neked találtak ki.

Róma Pass úti kártyával kedvezményesen látogatható a legtöbb múzeum, történelmi látványosság – Colosseum-Forum Romanum- Palatinus kombinált jegy, Angyalvár, Borghese Galéria.- mindemellett egyéb kedvezményeket kapsz éttermekbe, buszos túrákra. A Roma Pass másik előnye, hogy jár mellé “bérlet” is, tehát ingyenesen használható minden tömegközlekedési eszköz. Figyelem, a reptéri transzfereket nem tartalmazza, azt mindenképpen extraként számoljuk.

róma pass kártya

Róma pass kártya

A Róma Pass 2-3 napig érvényes, ami az első használattól kezdve értendő. Ugyanígy a roma pass transport kártya is onnantól érvényes, hogy az első tömegközlekedési eszközön használtuk a kártyát. ATtól függ milyet veszel.

A Roma Pass kártya ára:

48 órás : 32 €

72 órá: 52


Szálláskeresés

Booking.com


Hol vásárolhatunk Roma Pass kártyát?

Online a romapass.it oldalon, azonban a csomagot átvenni csak személyesen lehet, semmi féle kedvezmény nem jár az online vásárlásért.

Megvásárolható továbbá legtöbb múzeumban, ami csatlakozott a roma pass programhoz, a római turista információs irodákban, a Terminin és a repülőtereken.

A Róma Pass kártya előnyei

A 72 órás kártyával az első 2 római múzeum ingyenesen látogatható. A 48 órással az 1. múzeum ingyenes. Érdemes a legdrágább múzeumokba ellátogatni először, hiszen az első kettő múzeum látogatható ingyen a Roma Passal. Nem számít, hogy a belépő 2€ vagy 20€, ezért mindenképpen előre tájékozódjunk.

A 2-3. múzeumtól kezdve (attól függ hány naposat vettél)kedvezményes belépőjegyeket vásárolhatunk.

Felhasználható a többi múzeumba (közel 40 múzeumba), városnéző buszos túrákra, városi biciklibérlésre, kiállításokra, rendezvényekre maximum 25%-os kedvezményig.

róma pass

A Roma pass kártya mellé ingyenes Roma Pass Transport kártya is jár – ami nagy előny, hiszen pl. a London pass kártya ezt nem tartalmazza, ott külön fizetni kell a “bérletért”. A roma pass transport kártya minden tömegközlekedési eszközön használható kivéve a reptéri transzfer járatokra.

Roma pass kártya a legtöbb turistának megéri az árát, de főként azoknak, akik szeretnék a tömegközlekedési eszközöket igénybe venni római nyaralásuk alkalmával.

Amennyiben a szállásod a belvárosban van, és nem kívánod használni a tömegközlekedési eszközöket, és a múzeumok közül is csak 2-3 érdekel, ráadásul csak 1-2 napot töltesz Rómában, akkor nézz utána a jegy áraknak, hogy megéri-e megvenni.

Autóbérlés Olaszországban

Olcsó római szállások

Mindenesetre jó, ám olcsó szállásokat találhatunk a Termini közelében, ahonnan Róma bármely pontjára könnyen eljuthatunk és a reptérről is könnyen megközelíthető. A belvárosban a látványosságok pár kilométeres körzetben elérhetőek, de ha kalandvágyó vagy és ki vagy éhezve, hogy lásd Róma legtöbb látnivalóját, felfedezd Rómát, meglátogasd a legtöbb történelmi helyszínt, akkor mindenképpen a Roma Pass kártyát javaslom, hiszen nem kell lejárnod a lábad, elég lesz így is a sok séta.

Római buszjegyek (2022-es ár)

1 jegy: 1,5€

1 napos jegy: 7€

3 napos jegy: 18€

roma pass kártya

A roma pass mellé jár részletes Róma térkép, Róma útikalauz, benne a látnivalók listájával, a Roma passhoz járó kedvezményekkel. Továbbá ha rendelkezel okos telefonnal, töltsd le előre a roma passé applikációt, és a kártya mellé a kódot is megkapod, így a kis könyvet sem kell cipelni, minden információ elérhető lesz egy gombnyomással.

A Roma Pass kártya mellé a sürgősségi beteg ellátásra, orvosi szolgáltatásokra is jár kedvezmény.

Róma múzeumainak listája és belépőjegy árak.