A Prágai Karácsonyi Vásár, mint hagyományos adventi vásárt emlegetik, mely szépségével, programjaival, kínálatával összehasonlítható Bécs, München vagy akár Brüsszel karácsonyi vásárával is. Az arany városként emlegetett Prága karácsony idején valóban aranyban pompázik, kivilágított utcáinak, házainak és számos karácsonyi vásárának köszönhetően. Prágában lépten-nyomon adventi vásárba botolunk.

prágai karácsonyi vásár


Szálláskeresés

Booking.com


Szállás Prága

A legnagyobb prágai karácsonyi vásár az Óváros Főterén kerül megrendezésre minden évben, idén 2012. december 1-től 2013. január 1-ig látogatható, így a két ünnep között sem fogunk unatkozni.

A prágai karácsonyi vásár alkalmat ad arra, hogy beszerezzük a legszebb karácsonyi ajándékokat, hiszen a kézműves termékek és minőségi portékák közül válogathatsz. Sétánk során a karácsonyi illatok és ízek kavalkádja biztos, hogy a gasztronómiai bódék felé csalogat minket, hiszen kihagyhatatlan, hogy megkóstoljunk jó néhány helyi specialitást. A forralt bor mellé cseh sült kolbászt, és karácsonyi sütit is válasszunk.

A hangulatról, évről évre jó nevű együttesek, kórusok gondoskodnak.
Prága főterén felállított karácsonyfa minden évben hagyományosan hatalmas, a kikötés az, hogy nem lehet 25 méternél alacsonyabb.

Prágai Karácsonyi vásár autóbérlés

A prágai karácsonyi vásárokkal városszerte találkozhatunk, melyek közül az egyik legkedveltebb a prágai óvárosi karácsonyi vásár után a Vásárcsarnokban található, mely azonban csak december 7-16 között tart nyitva.

Ha nem sikerül eljutni ide, akkor se keseredjünk el, hiszen ellátogathatunk a Vencel téren, a Havel téren, a Béke téren és a Köztársaság téren található adventi vásárra is, és kihagyhatatlan a templomi adventi jászolok megtekintése. A város templomai évről évre a legszebb jászol címért versenyeznek.