Csehország fővárosa Prága, megszámlálhatatlan történelmi nevezetességet hagyott ránk. A város több negyedre van felosztva, amit egyenként érdemes szemügyre venni, hiszen oly sok látnivalót tartogat számunkra.


A város legrégebbi tere az Óvárosi-tér, ami nemcsak a turisták közkedvelt helye, de a prágaiak is előszeretettel választják találkozási pontnak. Hangulatos éttermei, kávézói kellemes időtöltést ígérnek mindenki számára.

A tér igazán sok látnivalót kínál. Itt található többek között a városháza, aminek a több mint 50 méter magas tornyából gyönyörű kilátás nyílik egész Prágára. Kihagyhatatlan látnivaló a közvetlenül mellette található csillagászati óra is. Továbbá megnézhetjük a Szent Miklós és a Szűz Mária templomot.

Közvetlenül az Óvárosi-tér mellett található a Vencel-tér, ami a mai napig kulturális központ, ahol se nappal, se éjszaka nem áll meg az élet, erről természetesen a helyi bárok, szállodák, éttermek, szórakozóhelyek gondoskodnak. További itt áll Vencel lovas szobra és a Nemzeti Múzeum is.

Az Óvárosi-térről, ha másik irányba indulunk, akkor Prága leglátványosabb történelmi remekéhez érkezünk a Károly hídhoz, ami 516 méter hosszú és 10 méter széles. Ez a híd az Óvárost és a Kisoldalt köti össze. Látványossága még az Óvárosi hídtorony, ami mindkettő oldalán megtalálható, kilátóként is üzemel és a világ egyik legszebb gótikus építményeként tartják számon. A hídon egyébként szentek szobrait csodálhatjuk meg, ezek azonban már csak másolatok, az eredetieket a Nemzeti Múzeum rejti.

A hídon átsétálva, ahol egyébként utcazenészekkel, mutatványosokkal is találkozhatunk, átjutunk az egyik legszebb városrészbe, amit így neveznek: Kisoldal. A Kisoldal központja a Malostranske namesti a főtér, ahol a polgári házakon kívül barokk palotákkal találkozhatunk. Romantikus sétára is invitál minket ez a városrész, szűk utcáival, kellemes hangulatával és elragadó éttermeivel.

Itt található az egyik Szent Miklós templom, a Wallenstein-palota és a Lichtenstein-palota. Továbbá a kormány központja is ez a városrész lett.

Innen a Petrin-hegyre siklóval juthatunk fel, ahol az Éhségfal, a Csillagvizsgáló és a Petrin kilátó (Eiffel-toronyról lett mintázva) is található.
Olcsó szállások Prágában | Akciós repülőjegyek Prágába | Fedezd fel Prágát!- autóbérlés