Ausztria egyik közkedvelt nyaralóhelye a Wörthi-tó keleti sarkánál találhatjuk Klagenfurtot, a Karintia tartomány székhelyét. Nyáron a mediterrán mikroklímát élvezhetjük, ősszel csodálatos kirándulásokat tehetünk a közeli hegyeken, dombokon és élvezhetjük Klagenfurt látnivalói sokaságát.

klagenfurt látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Klagenfurt ápolt parkjaival, utcáival, hangulatos tereivel és parkjaival várja a turistákat. kihagyhatatlan érdekessége a Minimundust, a makett város, ahol a világhíres épületeinek élethű kicsinyített másai között sétálhatunk. Így eljuthatunk a Kínai Nagy Falhoz, Az Eiffel-toronyhoz, vagy a Pisai ferde toronyhoz is.

Ausztria szállás

A Klagenfurt látnivalókban bővelkedik, délies hangulata mellet kellemes sétát tehetünk, miközben meglátogathatjuk a Sárkánykutat (Linwurmbrunnen). A sárkány Klagenfurt címerében is szerepel, egy monda szerint a vidéket régies rég sárkányok lakták.

Szemben a kúttal áll Mária Terézia szobra, a Neue Platzon, melyet 1873-ban avattak fel. Szintén itt áll a tér másik oldalán a Városháza (Rathaus). A csodálatos klasszicista épület korábban a Rosenberg család kastélya volt, majd egy csere óta a városháza kapott itt helyet.

Klagenfurt látnivalói – Autóbérlés Ausztria

Kihagyhatatlan látnivaló a 2 tornyos, árkádos udvaros, reneszánsz stílusú Megyeháza (Landhaus) is, és a Városi Színház ( Stadttheater), mely szecessziós stílusban épült 1910-ben. Klagenfurt kulturális negyedét itt fedezhetjük fel. A Tartományi Múzeum (Landesmuseum) természetrajzi, történelmi és néprajzi emlékeket rejt.

 

klagenfurt szállásai

A Klagenfurt közkedvelt tere, a régi főtér az Alter Platz, a fiatalok, szerelmesek kedvelt találkozási pontja. A tér inkább egy sétáló utcára hasonlít, kedves éttermekkel, kávézókkal, boltokkal körülvéve, ahonnan az autók ki vannak tiltva.

Klagenfurt télen sem unalmas, karácsony közeledtével a kivilágított utcái és bájos karácsonyi vására teszi lenyűgözővé.