Miért nem töltöd az idei nyaralásodat Ausztria nagy tavainak egyikénél? A Karintiai-tóvidék legnagyobb kiterjedésű tava, a Wörthi-tó páratlan nyaralást kínál. A tó mélysége bár 84-85 méter, a mediterrán mikroklímának köszönhetően nyáron akár 28 fokra is melegedhet a víz. Éppen ezért ideális nyaralóhely a fürdőzők és kirándulni kedvelők számára, hiszen a víz adta lehetőségek mellett a hegyvonulatok gazdag túraútvonal kínálata számos lehetőséget kínál. Wörthi-tó látnivalói, városai felfedezésért kiáltanak.

wörthi-tó szállásai


Szálláskeresés

Booking.com


Keleti végén található Karintia tartomány fővárosa Klagenfurt, ahol a Minimundus makett parkban tölthetünk el egy kis időt, a nyugati parton kaszinóiról is híres Velden található, ez az Alpok riviérájaként is emlegetett város a vitorlázók és golfozók kedvence, ahol a sok-sok magánvilla arra enged következtetni, hogy felkapott a nagyon gazdagok körében is. A Velden-kastélyt mindenképpen látogassuk meg.

wörthi-tó látnivalói

 Szállások a Wörthi-tónál

A tóba benyúló félsziget Maria Wörth egy kis gyöngyszem a tó partján. A legmagasabb pontján található gótikus templom és a hozzá tartozó gyönyörű sírkert vár minket. Maria Wörth felett található Pyramidenkogel kilátó, ahonnan tiszta időben akár egész Karintiát megcsodálhatjuk.

Nyaralásunk alatt ne hagyjuk ki a mindössze 22 km-re található Hochosterwitzi várat se, ami Ausztria legszebb vára, és Karintia jelképe és mindemellett a hegyre épült 14 sziklába vájt várkapus vár gyönyörű.

Autóbérlés ausztriában – Wörthi-tó látnivalói

Ha időnk engedi Veldenből hajóval menjünk át Klagenfurtba és ne felejtsük, hogy a tó körül szabad strandot sajnos nehezen találni. Vagy fizetős, vagy magán partszakaszok várnak minket.

wörthi tó szállás

A Budapesttől mindössze 520 km-re található Wörthi-tó autóval (Autóbérlés Magyarországon), könnyűszerrel elérhető. Ha nem saját autóval megyünk, akkor sem kell izgulni, az autókölcsönzők zöld kártyát biztosítanak, így külföldi utunkhoz is bérelhetünk autót. Szombathelyről csak 250 km az út, így akár 2,5 óra út alatt egy mediterrán világ hever a lábunk előtt az alpesi környezetben.