Mi tehet tökéletessé egy svájci utazást? Ha bele csöppenhetünk Wengen Svájc régimódi világába, ahol kipróbálhatjuk, milyen is az élet autómentesen. Az 1300 fős Wengen település gyakorlatilag teljesen autómentes, az Eiger, Mönch és Jungfrau lábánál fekszik. A kirándulók és a helyiek is a vasútvonalon keresztül közelíthetik meg az 1247 méter magasan fekvő alpesi üdülőfalut.

wengen svájc


Szálláskeresés

Booking.com


Wengen szállás

Wengen Svájc közkedvelt üdülőhelye, hiszen megőrizte régies hangulatát, és a festői kép, mely elénk tárul, a természeti szépség, a friss alpesi levegő megfizethetetlen, és bár autómentességnek örvend a kis falu, még sincs elszigetelve, hiszen napi akár 40 vonatjárat is áthalad rajta, még az áruszállítást is így oldják meg. Bár az ott lakók száma nem haladja meg az 1300 főt, nyaranta 5000, télen akár 10 ezer főre is emelkedhet az ott tartózkodók száma.

wengen svájc

Akár pihenésre vágysz, akár aktív kikapcsolódásra, Wengenben nem fogsz csalódni. A patinás szállodák a kikapcsolódni, wellness-re vágyóknak minden igényét kielégítik, míg a mozgalmasabb nyaralást kedvelők hegyet mászhatnak, túrázhatnak a fenséges alpesi csúcsokon, és esténként élvezhetik a mesebeli falu kedves báját, a svájci ételeket és italokat, a hangulatos házak közti sétát.

Wengen Svájc – Autóbérlés Svájcban

Minden év szeptemberében itt kerül megrendezésre a világ egyik legnehezebb maratoni futása Nemzetközi Jungfrau Maraton, mely nehéz terepviszonyairól híres.

Telente 2 közeli akár vasúttal, akár kabinossal is elérhető csúcsról élvezheted a lesiklást, sőt, a Lauberhorn Sí Világkupa is itt kerül megrendezésre.