Pontos, mint a svájci óra, tartja a mondás, de a svájci csokiról is sokat hallhattunk, illetve a bankokról, a hegyekről, a kultúráról. Ez bizony mind Svájc.

Fővárosa Bern, ám a legnagyobb városa Zürich. A pontosság mellett a tisztaság is kiemelkedő Svájcban, ami az oda látogatónak egyből feltűnhet.

Bern azért is különleges, mert az óvárosa a Világörökség része. A hangulatos múlt béli utcácskákon haladva számos díszes kutacskával találkozhatunk, de feltétlenül látnunk kell az óratornyot, a Münster Székesegyházat, a városházát, de számos múzeum és állatkert is várja a turistákat.

Zürich amellett, hogy a legnépesebb városa Svájcnak, kulturális szempontból is jelentős. Sétánk során a Városháza után keressük fel a Grossmünstert, ami román stílusban épült, majd a Fraumünstert, melyet Marc Chagall által készített csodás üvegablakok díszítenek. A leghíresebb utcát sem hagyhatjuk ki, ami nem más, mint a Bahnhofstasse, illetve a Svájci Nemzeti Múzeum is kötelező úti cél.

Miután magunkba szívtuk a kultúrát, látogassunk el a Zürichi-tó– hoz és csónakázzunk, piknikezzünk egyet, tegyünk egy nagy sétát, vagy kiránduljunk.

A legszínesebbnek a turisták Luzern-t tartják, itt a Városháza és az Oroszlán Emlékmű mellett a Közlekedési Múzeum régi autókat, vonatokat sorakoztat fel, így ez is egy érdekes kikapcsolódás lehet. Sétánk során érdemes átmenni a Kapellbrücke-n, ami egy fedett fahíd víztoronnyal.

Luzern csodálatos, és színes kis város, de nem csak emiatt közkedvelt úti célja a nyaralni vágyóknak. A környező hegyek, a Luzerni-tó mind vonzóvá teszik. A Pilatus hegyre a világ legmeredekebb fogaskerekűjével juthatunk fel illetve a másik oldalról egy libegővel is, de természetesen meg is mászhatjuk, ha éppen kirándulni támad kedvünk. A hegyen a Pilatussee tó fogad minket.

Az országban egész évben rengeteg fesztivál várja az oda látogatókat, és nincs ez másképp Luzern városával sem.

Szintén kulturális központ a több mint 30 múzeummal rendelkező Genf. Egyébként a vizek és hegyek városának is szokták hívni, nem véletlenül. A hegyek, és a Genfi-tó, a csodálatos vidék felejthetetlen élményt nyújt. Tekintsük meg az Operaházat, az Óvárost rengeteg látni valójával.

Svájc megannyi városa vonzó célpont, hiszen a hegyek lábánál meghúzódó városok, a csodálatos tavak, az alpesi táj olyan felejthetetlen élményt nyújtanak, hogy aki egyszer Svájcban jár, biztos, hogy visszatér.

Télen is tökéletes célpont, a síszezon már igazán korán elkezdődik, sípályái minden igényt kielégítenek.

 

 

 

Olcsó szállások Svájcban | Akciós repülőjegyek Svájcba | Autóbérlés