Málta fővárosának, Vallettának a fő utcája a Republic Street, mely számos műemléket, templomot, múzeumot rejt, kezdve a városkapuval, ahol az új parlament és egy szabadtéri színház is épül (2013-ra ígérik a befejezését). A főutcán található a Királyi Operaház, melyet még a brittek építettek, Assisi Szent Ferenc-templom, a Nemzeti Régészeti Múzeum (National Museums of Archaeology). Valletta látnivalói között rengeteg a főutcán található.


Szálláskeresés

Booking.com


Olcsó szállás Valletta

A következő állomás eltéveszthetetlen. Szinte teljesen a város közepén áll a leghíresebb katedrálisuk a Szent János társkatedrális (Mdniában nézhetjük meg a másikat). A túlzott barokk belső mellett, melyet egyszerű külső takar, még a Caravaggio Múzeum is megtalálható híres freskóival (Keresztelő Szent János lefejezése című Caravaggio festményt is megcsodálhatjuk). A művészetek kedvelői Vallettát kifejezetten imádni fogják.

valletta látnivalói

Ezek után elérjük a Republic Squre-t vagy Piazza Regina illetve Queen Squre néven is ismert teret, ahol a könyvtárral szemben Victoria Királynő szobra áll és a város leghíresebb kávézója a Café Cordina is itt található. A kávézó nyitott részéről szemügyre vehetjük a járókelőket, ízlelgethetjük a hamisítatlan máltai hangulatot, ahol a mindennapi élet és a turista forgatag keveredik.

Utunkat folytatja az 1572-ben épült Grand Master’s Palace, a Nagymesterek Palotája vár minket reneszánsz pompájában, ahol még a Johannita Lovagrend régi lovagi páncéljait, fegyvereit, rézágyújait is kiállították, de csütörtökönként itt ülésezik a parlament, így ezen a napon nem látogatható az épület.

Szintén a Republic Streeten áll a Casa Rocca Piccola, Málta híres, 16 századi nemesi háza, mely az elmúlt 400 évet mutatja be mintegy 50 szobán keresztül. Bepillantást nyerhetünk az egykori arisztokraták életébe a gyönyörű bútorokon, berendezéseken, fantasztikus tárlaton keresztül, egy kis régi máltai mindennapi élet tárul a szemünk elé.

valletta látnivalók

A Casa Rocca Piccola-val szemben található a Játékmúzeum, melyet nemcsak kisgyerekeseknek érdemes felkeresni. A múzeum nem nagy, de 1950-ből származó hajó és repülőgép modelleket, matchboxokat, babákat, kis vasutakat és farm maketteket (állatokkal) rejt és a belépő sem drága.

Autóbérlés – Valletta látnivalói

Számos bolt, kávézó és étterem is megtalálható természetesen itt, kezdve a tipikus máltai ételeket kínálótól a kínai és gyors éttermekig. Ebédre egy finom haltál, és egy hideg helyi sör, CISK, vagy helyi bor, igazán üdítő a nagy melegben.