Fedezd fel Sarti látnivalói sokaságát. Sarti egy nyugodt, csendes kis üdülőfalu, Sithonia félsziget dél-keleti oldalán, Thessalonikitől 140 km-re Görögországban. A közkedvelt görög nyaralóhely a magyarok kedvence is, így nem meglepő, ha boltokban, tavernákban a kiszolgáló személyzet között magyarokkal találkozunk, és a nyaralás alatti séta, napozás alkalmával sem kell túlságosan fülelni, hogy elcsípjünk egy-egy hazai szót.

sarti látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Olcsó szállások Sartin

Sarti homokos tengerpartja, türkizkék tengervize bámulatos, és évek óta megkapja a kék zászlót.

Akik pihenésre vágynak tökéletes úti célt találtak a napozáshoz, fürdéshez, finom ebédhez, esti görög mulatozáshoz. Sartin a természetkedvelőknek sem kell unatkozniuk. Elő a búvár szemüveget és pipát, és jó, ha beszerzel egy víz alatti fényképező gépet is, hogy megörökíthesd a tenger világot. Érdemes kicsit elhagyatottabb partszakasz után kutatni az érintetlen vízi világért.

Autóbérlés Olaszországban – Sarti látnivalói

sarti tengerpart

Sarti történelmi látnivalókban nem bővelkedik, de óvárosában a Szűz Mária templomot érdemes felkeresni. Aki aktívabb pihenésre vágyik, egy hajóút keretein belül megtekintheti a szemközti Athos félsziget kolostorait, összesen 20-at, bejárhatja a Sithonia félsziget partszakaszait, a kristálytiszta Kék lagúna öblöt, vagy Sarti környékét.  Ha autóval érkeztünk Görögországba (autóbérlés Görögországban), Thesszalonikit is felkereshetjük.

Sarti környéke – Sarti látnivalói

Az antik Toronei városa a Sarti strandtól mindössze 3 km-re található. A város lakossága a régészeti leletek szerint csaknem 10 000 fő volt, és a helyszínen megtekinthetőek az antik épületek maradványai. Az Athos-hegy pedig a környék egyik leglátványosabb természeti csodája, egy szent hegy, amely a görög ortodox kolostorok otthona. A hegy csak férfiak előtt nyitott, de a látogatók a tengerpartról is élvezhetik a hegy látványát.

A Porto Koufo Görögország legnagyobb természetes kikötője, a Sarti strandtól 8 km-re található. A kikötőben található halászhajók kikötője, és a látogatók élvezhetik a helyi ételeket a kikötő mellett található tavernákban.

Az Xerxes-csatorna egy természetes sziklaképződmény, mintegy 2 km-re található. Az Xerxes-csatorna híres arról, hogy egy nagy követ emel a tenger felé, amelyen át lehet menni, így egy kis kalandra invitálja az ide látogatókat.

A Byzantiumi fal egy azonos nevű település mellett található. Az antik városfalak egyes részei még mindig állnak, és a helyszínen lehetőség van egy kis sétára az egykori építmények között.

Sarti tengerpart

Természetesen nem szabad kihagyni a helyi tengerpartokat sem, amelyek valódi paradicsomként tárulnak az ide látogatók elé. A környéken számos strand található, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a Sarti strand, a falu központjában.

A tengerpart hossza több mint 2 km, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb helyet. A homokos partszakasz elég széles ahhoz, hogy a kényelmesen lkieküdjünk és élvezzük a napfényt. A part környéke sok árnyékos területtel rendelkezik, így azok, akik a nap erős sugaraitól szeretnének védve lenni, kényelmesen pihenhetnek a hűs árnyékban.

A parton található vízi sportok lehetőségei széles skálát fednek le, beleértve a búvárkodást, a szörfözést és a jet ski-t is. A part mentén található bárok és tavernák frissítő italokkal és ínycsiklandó görög ételekkel várnak.

A tengerpart gyönyörű kilátást nyújt a Horosz-hegyre, amely egy másik természeti csoda a környéken. A tengerparton sétálva megcsodálhatjuk a hegyet, és élvezhetjük a tenger kellemes hangulatát és illatát.

A Sarti tengerpart igazi kincs a természet szerelmeseinek és a pihenni vágyóknak. A környék kristálytiszta vizű tengerével, gyönyörű strandjaival és a nyugodt mediterrán életstílussal egyszerűen lenyűgöző.

Sarti szállás – Sarti látnivalói

Cocoon Hotel a tengerparton található, bárral, terasszal. és légkondicionált szobákkal.

cocoon szállás látnivalók

A tengerparton lévő szállás mellett játszótér is található és akár fürdőruhában, strandpapucsban is sétálhatsz a partra, olyan közel van. NÉzd meg az Almare Seaside hotel szobáit.

sarti látnivalói és szállásai