Sharm el Sheikh a Sínai-félsziget gyöngyszeme Egyiptomban, mely halászfaluból nőtte magát közkedvelt, virágzó turistaparadicsommá. Sharm el sheikh látnivalói is vonzóak a turisták számára.

A közkedvelt egyiptomi nyaralóhely vendégszeretete páratlan, akár a kikötővel egybeolvadt óvárost (Old Market) látogatjuk meg akár a belvárosát a Naama Bay-t. Itt egy modern világ tárul elénk, ami a turisták kedvelt helye. Bárok, éttermek, kávézók, szórakozóhelyek, boltok váltogatják egymást. Megkóstolhatjuk az aznapi fogásból elkészített halkülönlegességeket, a különböző egyiptomi gasztronómiai íz világot fedezhetjük fel.


Szálláskeresés

Booking.com


Vásárolhatunk szuveníreket, papiruszokat, szobrokat, egyiptomi pamutból készült ruhákat. Az aranyszabály az alkudozás. Mivel a turizmusra van hangolódva a város, így egyes árusok borsos árat kérhetnek a portékáikért, sőt ahol az ár kecsegtető, még ott is biztos, hogy engednek belőle. Alkunál mindig annak az árnak a felét mond, amennyit adnál érte, és biztos, hogy sikerül sokkal olcsóbban elhoznod a kiszemelt szuvenírt főként, ha több mindent vásárolsz, akár még grátiszt is kérhetsz. Harcolj ki magadnak, egy kettőt fizet, hármat vihet akciót.

sharm el sheikh látnivalói

Sharm El Sheikh szállások 75%-kal olcsóbban, nincs foglalási díj!

Ha a füst nem zavar, próbáld ki a vízipipát is, és ülj be a kedvelt bárok egyikébe. A Camel a nyitott tetőteraszával, 3 szintjével nemcsak hangulatos, de a búvárok kedvenc bárja is. Szintén érdemes felkeresni a Panorama Cafét, a hegyoldalban helyezkedik el, így a kilátás garantált. Nemzetközi szórakozóhelye a Pacha, de a legnívósabb a Little Buddha. Szintén a belvárosban található a vonzó Cleopatra vízi park is, egyiptomi piramisokkal, csúszdákkal, sok-sok medencével. Ráadásul, ha most online foglalsz egy héttel hamarabb, akkor 20%-kal olcsóbb a jegy.

sharm el sheikh látnivalói

A turistákra kiélezett városban megszállhatsz egy panzióban, de akár egy 5 csillagos, all inclusive szállodában is. A szállodáknak külön medencéik is vannak, ha éppen nem vágynál a tengervízre, és számos hotel a tenger partján fekszik.

Ha szereted a kulturális látnivalókat, a természeti szépségeket, akkor érdemes egy kényelmes cipőbe bújni, napszúrás ellen kalapot és vizet magunkhoz venni, és ellátogatni a Mózes-hegyhez, ahol a Biblia szerint Mózes átvette az Úrtól a 10 parancsolatot. 3000 lépcsőfokot kell megmásznunk, de a látvány mindent feledtet. Sőt, a Színes Kanyont is megcsodálhatjuk, a hegyek között a víz utat tört magának, és a sziklákat kikoptatva különböző színű rétegeket hagyott maga után.

Hurghada búvárparadicsom

Mi az, ami még ennél is vonzóbbá teszi Sharm El Sheikh-et? A búvárparadicsom.

Az egyik legkedveltebb búvárparadicsomnak számító helyen akár mi magunk is merülhetünk képzett búvárok segítségével. Egy napos hajóút kíséretében részt kell venni egy gyorstalpaló búvároktatáson, majd van 2 merülés, a köztes időben a hajó szakácsa különleges hal és egyéb ételkülönlegességgel kényeztet minket, élvezhetjük a napsütést és a látványt. Ha tetszett a merülés 5 napos tanfolyam keretén belül képzett búvárok lehetünk. A csodálatos tengervilág egy plusz különlegességet is tartogat számunkra, hiszen ellátogathatunk a Ras Mohamed Nemzeti Parkba, mely a Vörös-tenger korallban leggazdagabb vidéke. Mintha csak a természetfilmek valamelyikébe csöppennél bele. Lehet kapni víz alatti halhatározót is, érdemes beszerezni, hogy már a helyszínen kikereshesd, mit látsz.

Sharm el sheikh látnivalói – Autóbérlés Egyiptomban

Ha a vízből még mindig nem elég, bérelhetsz hajót, vízi síelhetsz, windsurfingelhetsz, vitorlázhatsz és természetesen a homokos parton arany barnára sülhetsz vagy éppen tevegelhetsz is