El- Gurdaka avagy Hurghada, a Vörös-tenger partján fekszik Egyiptomban, a fővárostól több mint 400 kilométerre. A ma már üdülővárosnak nevezett Hurghada pár évtizede még egy apró halászfalucska volt. Azonban a partszakasz tagoltsága, a rengeteg zátony törvényszerűen magához vonzotta a külföldi búvárokat. Ezzel egyenes arányban természetesen egyre több vendéglátó egység jelent meg, és rövid idő alatt teljesen beépítették a 20 km-es partszakaszt.

Természetesen a magyarok kedvelt üdülőhelye is ez a város és nemcsak látnivalói miatt. A vízi sport szerelmesei igazi élményeket szerezhetnek, hiszen itt a búvárkodás, a yachtozás, szörfözés és egyéb vízi sportok mindennaposak, tehát a hely teljesen kielégíti ezeket az igényeket.

Tagoltságának köszönhetően sok kis sziget veszi körül, így bátran keljünk útra és látogassunk el az egyikre, mert felejthetetlen élményben lesz részünk. A kis szigetek egyik legkedveltebbje a Giftun-sziget, de nem elhanyagolható a Shadwan, Shrab Abu Shiban sem.

A város közkedvelt negyede a Dahar, ami nagyon turistaorientált lett. Annyi a bazár, a szuveníres bódé és bolt, hogy üres kézzel biztosan nem jövünk el onnan. Idő közben pedig a mecsetekben gyönyörködhetünk.

A strandolás mellett érdekes látnivalót kínál a kéttornyú templom, a kopt-templom és a kihagyhatatlan Akvárium, ami a Vörös-tenger élővilágának egészét sorakoztatja fel előttünk.

Közlekedés szempontjából érdemes a városban közlekedő kisbuszokat, vagy taxikat használni. Illetve ezekkel eljuthatunk a környező látványosságokhoz is.

 

Hurghada már csak azért is tuti célpont, mert innen sok mindent meglátogathatunk. Könnyű szerrel eljuthatunk Luxorba, Kairóba, Gizába, Karnakba. Mindemellett számos programra fizethetünk be, például sivatagi túrára, vagy egy tengeralattjáró túrára, ezeknek a hajóknak az az egyediségük, hogy üveg az aljuk, hogy azok, akik nem szeretnek búvárkodni, merülni, ők is megcsodálhassák a csodálatos korallokat, halakat.

4-5 órás repülőúttal már Hurghadába is érhetünk, ahol a tenger hőmérséklete sosem süllyed 21 fok alá. A nyár forró, de az állandó szél kellemessé teszi a hőmérsékletet, míg a tél kellemesen meleg, így a hideg decemberből, a nyári évszakot élvezhetjük mindössze pár óra repülőút után.

Az éjszakai élet is természetesen adott, a sok szórakoztató központ igyekszik kielégíteni a turisták igényeit, rengeteg étterem, bár található mindenfelé. A tengerpartját bár nem végeláthatatlan pálmasor borítja, de a homokos tengerpart minden feledtet, főleg ha a szállásunk egy kis tengerparti villa, vagy apartman. Egyes szállodák saját öböllel is rendelkeznek, amit körbevettek, apró villákkal.

Aki télen utazik, feltétlenül számítson rá, hogy az éjszakai órákban 16 fokos az átlaghőmérséklet, tehát hosszú ruházatot sem árt betenni, nehogy lemaradjunk Hurghada éjszakai életéről.

 

Olcsó szállások Hurghadában | Akciós repülőjegyek Egyiptomba | Utazz kényelmesen Egyiptomban- autóbérlés