Bologna, Emilia-Romagna régió székhelye a Pó-síkságon fekszik. A csodálatos történelmi város az egyik legszebb Olaszországban, azonban még sincs túlzsúfolva turistákkal, mint Velence, vagy Milánó. Bologna látnivalói miatt is érdemes ide ellátogatni.

Bologna a vörös, a művelt, a kövér. A hármas jelzővel ellátott város méltán büszkélkedhet szépségével, számos történelmi épületet csodálhatunk meg itt. A stílusok keveredésével különleges hangulatúak az épületei. Jellemző a sok-sok árkádsor, jellegzetes az ősi városfal és kiemelkedő a két ferde torony.

bologna látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Bologna vörös, mert tégla épületei és terrakotta színű cseréptetői azzá teszik. Művelt, hiszen a kultúra már századok óta virágzik. A legrégebbi európai egyetem is jött létre a 11.században. Kövérségét pedig gasztronómiájának köszönheti.

Szállás Bologna

Piazza Maggiore tér az egyik legmeghatározóbb tere a városnak, itt található a városháza is, hatalmas könyvtárával és a világ ötödik legnagyobb temploma a San Petronio bazilika. A híres Neptun szükőkút a Piazza Nettuno téren fekszik. A város legfőbb jellegzetessége a két ferdetorony, az egyik közel 100 méteres magasságával 1,5 méteres elhajlással áll a Piazza Porta Ravegnana téren, míg a másik csak fele akkora, viszont 3 méteres az elhajlása.

bologna szállások

XIII. Gergely pápa bronz szobrát is megtekinthetjük a Palazzo Comunale főkapuja felett.

A múzeumkedvelők sem fognak csalódni, lépten, nyomon akad egy- egy, ahova érdemes betérni. Olaszország legnagyobb Palentológiai múzeuma is itt található. Rossini, híres zeneszerző egykori lakhelyét is megtekinthetjük, és a Nemzeti Galériát is bejárhatjuk.

A Santuario della Madonna di San Luca templomhoz végig kell haladnunk a 3,6 km hosszú árkádsoron, melynek a végén megpillanthatjuk a bizánci Madonnát.

Autóbérlés Olaszországban – Bologna látnivalói

Miután kielégítettük kulturális kíváncsiságunkat pihenjünk meg a híres Giardini Margherita kertben, mely 1875 óta a város legfőbb parkja vagy éppen a Via dell’Independenza-t is felkereshetjük, hogy a helyiek kedvelt találkozóhelyén a teraszos kávézók, bárok és éttermek valamelyikében megismerkedhessünk az olasz gasztronómiával.

AZ autóörülteknek is kedvez a környék, a Ducati Múzeum Bolognában, míg a Ferrari és a Lamborghini Múzeum a környéken található és akár tesztvezetésen is részt vehetünk. Mindenesetre a közlekedés legegyszerűbb módja az autóbérlés Bolgnában.