Cobh kikötője sok tekintetben ismert. A korábban Queenstown-nak nevezett kikötőváros utolsó állomása volt az 1912-ben elsüllyedt Titanicnak és az 1915-ben lebombázott Lusitania-nak. Itt alakult meg a Royal Cork Yacht Club, mely a világ első jacht klubja volt.

cobh kikötő


Szálláskeresés

Booking.com


A mély vizű kikötő alkalmas a hatalmas luxushajók befogadására is, ezért a rengeteg látnivaló mellett kikötője is számos turistát vonz. 2012 áprilisában futott be az idény első hajója a Marco Polo, mely 826 utas szállítására alkalmas, és November 6-án hajózik ki az utolsó, az Adonia nevű, 2342 utasával.

A 2012-es év legnagyobb luxushajója Május 6-án 14:00 órakor köt ki Cobh-ban. Az Independence of the Seas a világ egyik legnagyobb luxushajójának számít. 4370 utas befogadására képes, és átlagosan 1360 fős személyzettel rendelkezik.  A hatalmas hajó mellett a gyönyörű, zsúfolt város eltörpül méreteit nézve.

cobh kikötője

A fedélzeten minden megtalálható mi szem szájnak ingere. A vízi zóna, és a sport részleg medencéket, szörfmedencét, röplabda és kosárlabda pályákat, mini golfpályát, hegymászó falat is kínál, tele napozóágyakkal, jacuzzival, koktélbárokkal. A bevásárló utcáján boltok, pubok és borházak sorakoznak egymás mellett. Az 1200 férőhelyes színház káprázatos előadásokat kínál, kabaré műsorok is szórakoztatják a vendégeket, és akár egy tárgyalás is lebonyolítható a hatalmas konferencia teremben. Egyedülálló jég shown is részt vehetünk, és ha kedvünk tartja, még korcsolyázhatunk is a hajóba rejtett jégpályán. Minden egyes helyiségben tévék vannak elhelyezve, wifi és mobil kapcsolat is adott.

Autóbérlés Írországban – Cobh kikötője

A minden luxussal felszerelt hajó, több mint 1 napos cobh-i tartózkodás után, Május 7-én 18:00 órakor fut ki a nyílt vízre. Cobh rengeteg látogatóra számít ebben a két napban, hiszen a legnagyobb hajót tekinthetjük meg és ráadásként május első hétfőjére esik a kihajózás időpontja, ami köztudottan a Munka ünnepe Írországban.

Írországi utazásodat szervezed? Bérelj autót Dublinban és látogass el Cobh-ba. Nézd meg mely hajók, mikor érkeznek a kikötővárosba.