Cork híres kikötővárosa Cobh népszerűségét mély vizének köszönheti, mely alkalmassá teszi kikötőjét a hatalmas hajók kikötésére. A legnagyobb luxushajók egyik kikötőpontja is általában Cobh. Cobh látnivalói.

1912-ben a Belfastban épített Titanic is itt kötött ki utoljára elsüllyedése előtt. Ez volt az utolsó állomása, amikor is 123 ír utas csatlakozott a fedélzeten tartózkodókhoz, és így indult az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic 2207 fővel első és egyben utolsó útjára. Illetve Lusitania is itt kötött ki utoljára, mielőtt megtorpedózták. A szerencsétlenséget követően emlékművet állítottak a városban a hajóknak, és a Titanic elsüllyedésének 100. évfordulójára február 1-én megnyitották a Titanic kiállítást is.

cobh látnivalói


Szálláskeresés

Booking.com


Cobh kikötője ezen kívül számos érdekességgel szolgálhat számunkra, amellett, hogy itt alakult a világ első Yacht Klubja 1720-ban, Royal Cork Yacht Club néven. Hatalmas luxus hajók futnak be ide minden évben, melyek külön programot kínálnak az ide látogatónak. 2012-ben a legnagyobb a 4375 fős Independence of the Seas.

A Queenstown-nak nevezett várost 1922-ben nevezték át, ekkortól viseli a Cobh nevet. A kikötőváros számos látnivalót tartogat számunkra.

cobh szállások

Szállások Cobh-ban

Itt található Írország egyik legmagasabb épülete a St. Coleman’s Cathedral, mely dombra épült, így nagyon szép kilátás tárul elénk.

Cobh múzeumát a régi vasútállomás épületében rendezték be. Több mint 6 millió ír vándorolt ki Amerikába, Új-Zélandra, Ausztráliába és Kanadába a nagy éhínség idején, és közülük több mint 3 millióan Cobh-ból indultak. A Cobh Heritage Centre pontosan bemutatja ennek a történetét. A múzeum előtt áll Annie Moore és két öccsének szobra. Ők voltak az első sikeres emigránsok.

Cobh látnivalói – Autóbérlés Írországban

A város szépségét erősítik a színes házacskák a parton és a hegyre felfelé vezető úton is. Számos szállást, éttermet, pubot találhatunk a zsúfoltnak tűnő, színes városban, hajókirándulásra is indulhatunk innen, illetve gyalogtúrára. Számos művészeti és zenei fesztiválnak is otthont ad a kisváros, így főként a tavaszi és nyári hónapokban nem unatkozhatunk, ha erre járunk.

Magyarországról legegyszerűbben a dublini repteret tudjuk megközelíteni,majd érdemes autót bérelni így a legkényelmesebb és leggyorsabb eljutnia 200km-re levő Cobh-ba és a gyönyörű környékre, ami körülveszi. A szeszélyes időjárás miatt az autóbérlés Írországban a legideálisabb választás.