Hévíz a gyógy-idegenforgalom központja és Európa legnagyobb gyógyító erejű meleg vizes tava. A geometrikus energia adja a tó meleg vizét, ami nyáron akár 30-35 fokos is lehet és télen sem kevesebb 26 foknál. A Hévízi-tó 4,4 hektáros területű, és egy hatalmas véderdő veszi körül, ami szintén segít megtartani a meleget a víznek, illetve a fölötte kialakuló párarétegnek köszönhetően még télen is élvezhetjük a kinti fürdőzést.

Hévízi fürdő gyógyhatását, főkét a mozgásszervi betegségekkel küzdők számára áldásos, azonban pusztán regenerálódni, lazítani, relaxálni is érdemes ellátogatni ide. A termáltó és a körülötte lévő természet már önmagában is gyógyít, hiszen pszichésen nyugtatja az embert. A víz illata, a környező erdős rész, a lótuszvirágok hamisítatlan hangulatot kölcsönöznek a gyógyuláshoz, rehabilitációhoz.

 

Családi-, Spa- és Gyógy- szálláshelyek Hévízen

 

Hévíz az egészség paradicsoma, éppen ezért nem csak a gyógyulni vágyók közkedvelt helye, hanem azoké is, akik szeretnék megőrizni az egészségüket. Az egyre felkapottabb egészség-wellness itt fokozottan van jelen. A terápiát érdemes gyógyfürdőzéssel kezdeni, majd a fürdőkúra után több egyedi gyógy terápiás kezelést is kipróbálhatunk. Ilyenek az iszappakolás, a gyógy masszázsok, a súlyfürdő, és számos egyéb szolgáltatás, ami szinte az összes hotelben, szállodában megtalálható.

A helyi lakosok szeretete átöleli a környezetet, így egy igazán biztonságos, tiszta és barátságos városkára számíthatunk. Boltok, éttermek, sportolási lehetőségek mindenhol megtalálhatóak. A belvárosa gyakorlatilag egy szálloda negyed, ahol élvezhetjük a szabadságot, a harmóniát és a nyugalmat, a beszélgetéseket és a finomabbnál finomabb ételeket, borokat, a sétálóutcák kávézóit. Az Egregyi városrész borospincéihez feltétlenül látogassunk el

Miután pihentünk egy nagyot, válthatunk az aktív pihenés felé is, így sétálhatunk a városban, vagy kerékpártúrára indulhatunk, de nordic walkingra vagy éppen teniszezésre, úszásra is lehetőségünk van. Kedveltek a könnyű túrák is a véderdőben, ami a tó körül található.

Ha több napot tartózkodunk Hévízen, akkor a Balaton nyugati sarkához is ellátogathatunk, hiszen mindössze 6 km-re található Hévíztől.
Szállásfoglalás | Akciós repjegyek | Autóbérlés | Egzotikus hajóutak