Már csak alig 1,5hónap és megindul a karácsonyi dömping, nyitnak az adventi vásárok. Közülük az egyik leghíresebb és legszebb a hazánkhoz közel található Bécsi Karácsonyi Vásár.

Bécsben 25 helyen tartanak karácsonyi vásárt, az egészen picitől, a legnagyobbig. Azonban a leghíresebb ezek közül a bécsi városháza előtt a Rathausplatzon minden évben megrendezésre kerülő Christkindlmarkt.

Bár Bécs telis tele van látnivalókkal, decemberben bizony nem ezért megyünk oda. Aki hamisítatlan karácsonyi hangulatot keres, annak ott a helye. A fények játéka, a díszek, a karácsonyfák, az illatok, a forró italok, a vásárok mind ezt szolgálják.

A Rathausplatzon minden évben legalább 30 méter magas karácsonyfát állítanak, és díszítenek fel, legalább 150 standot építenek, ahol az ételek, és forró italok mellett szinte mindent megkaphatunk, legyen szó akár játékról, édességről, ruházatról, parfümökről. Itt mindent beszerezhetsz kedvező áron.

Ha kicsit nyugisabb adventi vásárra látogatnál el, akkor keresd fel valamelyik karácsonyi falut is.

 

A Schönbrunni kastély nemcsak év közben közkedvelt turista látványosság. Bizonya a vásárok idején itt is egy kis csoda vár mindenkit. Legalább 60 standon válogathatunk a különböző kézműves dolgok között, amik természetes anyagokból készültek, illetve osztrák zenekarok, kórusok teremtenek meghitt és ünnepi hangulatot zenéjükkel. A bódék díszítése mellett, itt is minden fényárban úszik.

A legjobb szállások Bécsben, egy helyen

A karácsonyi vásárokon az még a legjobb, hogy sosem fázunk. Szinte minden sarkon találsz egy bódét, ahol forró italt vehetsz. A karácsonyi fűszerek illata mellett így forralt bor, és rumpuncs illata járja át a tereket, de természetesen forró csoki, tea, bármi megkapható.

A gyerekek sem maradnak ki természetesen, hiszen őket is várja a karácsonyi vásár. A Városháza előtti téren a Jézuska műhelye várja a gyerekeket, ahol kedvükre készíthetnek ajándékokat a családtagjaik számára, süthetnek, képeslapot készíthetnek.

Az óbécsi adventi vásárt semmiképpen se hagyjátok ki. Itt minden hagyományőrző dolog megtalálható. A kézművesség remekeit vásárolhatjuk meg, akár üveg díszeket, ékszereket, fonott kosarakat is. Miközben sétálsz, a karácsonyi süti illatban ne hagyd ki a puncs és likőrkülönlegességeket sem.

Idén a Városháza előtt már november 12-én nyit az adventi vásár reggel 9kor, és egészen december 24-éig ellátogathatsz oda. Átlagosan délelőtt 10órától este 9.30-ig látogathatunk el a vásárokba, pénteken és szombaton pedig 10 óráig tart nyitva.

Minden évben ez a vásár nyit először, majd sorra az összes többi. A schönbrunni kastélynál idén november 19-én vásárolgathatunk és forralt borozhatunk.

Olcsó szállások Bécsben | Akciós repülőjegyek Bécsbe | Utazz kényelmesen Bécsbe- autóbérlés