SzálláshelykeresésÉrkezés napja
calendarTávozás napja
calendarsvájci zászló Zürich Bódeni-tó part kisvárosi környezet Svájci Alpok Bódeni-tó hajózás Iseltwald vonattal Svájban Bernese Oberland Alpesi szálláshelyek Svájcban
Látnivalók Svájcban: Zürich, Svájc legnagyobb és leglátogatottabb városa Bódeni-tó, Svájc-Németország-Ausztria határolja Kisvárosi környezet a Bódeni-tó partján Mesébe illő Svájci Alpok Hajózás - csónakázás a Bódeni tavon Hangulatos hegyifalu, Iseltwald a Brienz-tó partján Kalandozás vonattal Svájcban A Berni felvidék, Bernese Oberland Alpesi szálláshelyek Svájcban

Svájc - látnivalók és utazás előtti tippek

Pontos, mint a svájci óra, tartja a mondás, de a svájci csokiról is sokat hallhattunk, illetve a bankokról, a hegyekről, a kultúráról.
Ez bizony mind Svájc. Fővárosa Bern, ám a legnagyobb városa Zürich.
A pontosság mellett a tisztaság is kiemelkedő Svájcban, ami az oda látogatónak egyből feltűnhet. Bern azért is különleges, mert az óvárosa a Világörökség része. A hangulatos múlt béli utcácskákon haladva számos díszes kutacskával találkozhatunk, de feltétlenül látnunk kell az óratornyot, a Münster Székesegyházat, a városházát, de számos múzeum és állatkert is várja a turistákat. Zürich amellett, hogy a legnépesebb városa Svájcnak, kulturális szempontból is jelentős.
Sétánk során a Városháza után keressük fel a Grossmünstert, ami román stílusban épült, majd a Fraumünstert, melyet Marc Chagall által készített csodás üvegablakok díszítenek. A leghíresebb utcát sem hagyhatjuk ki, ami nem más, mint a Bahnhof strasse, illetve a Svájci Nemzeti Múzeum is kötelező úti cél. Miután magunkba szívtuk a kultúrát, látogassunk el a Zürichi-tó- hoz és csónakázzunk, piknikezzünk egyet, tegyünk egy nagy sétát, vagy kiránduljunk. A legszínesebbnek a turisták Luzern-t tartják, itt a Városháza és az Oroszlán Emlékmű mellett a Közlekedési Múzeum régi autókat, vonatokat sorakoztat fel, így ez is egy érdekes kikapcsolódás lehet. Sétánk során érdemes átmenni a Kapellbrücke-n, ami egy fedett fahíd víztoronnyal. Luzern csodálatos, és színes kis város, de nem csak emiatt közkedvelt úti célja a nyaralni vágyóknak.
A környező hegyek, a Luzerni-tó mind vonzóvá teszik. A Pilatus hegyre a világ legmeredekebb fogaskerekűjével juthatunk fel illetve a másik oldalról egy libegővel is, de természetesen meg is mászhatjuk, ha éppen kirándulni támad kedvünk.
A hegyen a Pilatussee tó fogad minket. Az országban egész évben rengeteg fesztivál várja az oda látogatókat, és nincs ez másképp Luzern városával sem. Szintén kulturális központ a több mint 30 múzeummal rendelkező Genf. Egyébként a vizek és hegyek városának is szokták hívni, nem véletlenül.
A hegyek, és a Genfi-tó, a csodálatos vidék felejthetetlen élményt nyújt. Tekintsük meg az Operaházat, az Óvárost rengeteg látni valójával.
Svájc megannyi városa vonzó célpont, hiszen a hegyek lábánál meghúzódó városok, a csodálatos tavak, az alpesi táj olyan felejthetetlen élményt nyújtanak, hogy aki egyszer Svájcban jár, biztos, hogy visszatér. Télen is tökéletes célpont, a síszezon már igazán korán elkezdődik, sípályái minden igényt kielégítenek.

Még több tudnivaló, látnivaló Svájcról az utazol.hu Blogon


Olcsó Autóbérlés Svájc
Svájc időjárás

SZÁLLÁS SVÁJC

Wellnesshétvége Svájcban

olcsó szállás Svájc

zürichi szállások olcsón

Miért válaszd az
utazol.hu-t?

  • Nincs foglalási díj. Akár 50 %-ot is megtakaríthat.
  • Több mint 100 000 szálláshely, hotel.
  • Repülőjegy a világ bármely pontjára.
  • Autóbérlés Magyarországon, Európában és a tengeren túlon is.
  • Külföldi Luxus hajóutak
  • Egyszerű foglalás online, fizetés később.
  • Internetes utazás foglalás pár kattintással.

Olcsó repjegyek, hajós utak, autókölcsönzés, szobafoglalás külföldön és belföldön.

Ha a nyaralását szervezi, az utazol.hu-n keresztül online foglalhat szállást, bérelhet autót, vásárolhat repülőjegyet, befizethet tenger-, óceánjáró hajóutakra percek alatt.

Kövesd az utazol.hu Blogot és a Facebook oldalunkat.

Legyél a követőnk a Facebookon
utazol.hu Blog

Írj az utazol.hu-nak!

Ajánlj minket ismerőseidnek