Pula, Horvátország egyik legnagyobb városa az Isztriai-félszigeten, gazdag történelmi és kulturális örökséggel. Híres az ókori római emlékeiről, és számos középkori és reneszánsz épülettel is büszkélkedhet. A város jellegzetes jellemzői közé tartozik az óváros festői szépsége, a tengerparti sétányok és a gazdag gasztronómiai kínálat. Pula látnivalói oda vonzzák a látogatókat nemcsak történelmi műemlékek miatt, hanem lenyűgöző kilátással és élettel teli hangulatával is hódít.


Szálláskeresés

Booking.com


Pula látnivalói

Pula Arénája (Amfiteátrum)

A Pula-i Amfiteátrum, más néven Pula Aréna, az egyik legfontosabb ókori római emlék Horvátországban. Ez a lenyűgöző, jól megőrzött amfiteátrum az 1. századból származik, és az egyik legnagyobb ilyen típusú építmény a római birodalomban.

A közelében találhatók a város falai, amelyek Pula jellegzetes jelképeivé váltak. Ma a Pula Aréna gyakran szolgál színházi előadások, koncertek és más rendezvények helyszínéül. Egyike a város legnépszerűbb turistalátványosságainak, vonzva a látogatókat a történelem és a kultúra iránt érdeklődőket.

pula amphiteátrum

Augustus Templom – Pula látnivalói

Az Augustus Templom Pula óvárosának szívében található ókori római templom, amelyet Kr. e. 2. században építettek Augustus császár tiszteletére. Ez az elegáns és jól megőrzött épület a római kori Pula fontos emléke, melyet a városközpont sűrűje közelében találhatunk.

A templom bemutatja a római építészet és művészet stílusának jellemzőit, és vonzza a látogatókat, akik érdeklődnek az ókori történelem és kultúra iránt. A templom környezete kellemes sétákat és felfedezéseket kínál a város történelmi szívében.

Kastély (Kaštel)

Pula középkori Kaštel, vagyis kastélya az óvárosban található. Ez a gyönyörű épület a 17. században épült és azóta is egyik fontos látnivalója a városnak. A Kaštel lenyűgöző homlokzatával és históriájával vonzza a látogatókat. A kastély udvarán gyakran rendeznek kulturális eseményeket és kiállításokat. Az épület a városközpont egyik fő látványossága, és remek hely a sétákhoz és a város történelmi részeinek felfedezéséhez, amelyekben megcsodálhatjuk Pula gazdag kulturális és építészeti örökségét.

pula kastély

Herkules kapu (Porta Herculea) – Pula látnivalói

A Herkules kapu (Porta Herculea) egy ókori római kapu Pula óvárosának része, melyet a városfalakban helyeztek el. Az ókori rómaiak által épített kapu az egyik legjelentősebb bejárata volt a városnak, és jól megőrzött maradványa ma is lenyűgözi a látogatókat.

A kapu nevét a Herkules szoboráról kapta, amely egykor az építményen állt. A Herkules kapu a város gazdag történelmének fontos emléke, és számos történelmi és kulturális érdekességet kínál azoknak, akik felfedezik. A városba több kapun keresztül is be lehetett jutni, ezek közül néhány maradványa ma is megtekinthető.

Kisztár János katedrális (Katedrala sv. Stošije):

Pula városában található Katedrális (Katedrala Sv. Stošije) egy lenyűgöző vallási és építészeti alkotás. Az eredeti templom a 4. században épült, majd később a 5. században átépítették.

A jelenlegi épület főként a 17. században épült, és különböző stílusok, mint a bizánci, román és gótikus, keverednek benne. Az épület impozáns homlokzatán és díszes belső térén kívül a katedrális híres látnivalója a Szűz Mária Szent Selyem Bevonulása freskó. A katedrális Pula látnivalói egyik legfontosabb vallási és történelmi helyszíne, melyet érdemes felkeresni.

Fort Bourguignon – Pula látnivalói

Pula egyik jelentős történelmi látványossága a Fort Bourguignon, mely a város nyugati részén található, a tengerpart közelében. Ez a katonai erődítmény a 19. században épült, az Osztrák-Magyar Monarchia idején, és a város védelmét szolgálta.

Az erődítmény a Pula-i kikötőtől délre, a tengerpart mentén található, és lenyűgöző kilátást kínál a városra és a környező területekre. Ma a Fort Bourguignon látogatható hely, és egy kis múzeum is működik benne, melyben bemutatják a terület történelmét és katonai jellegét. Pula látnivalói közé mindenképp tegyük oda az erődöt, mert a kulturálius élmény mellett, egy jó kis sétával is gazdagít.

pula erőd, pula látnivalói

Pula Aquarium – Tökéletes program kisgyerekeseknek is

Az Aquarium Pula lenyűgöző úti cél gyerekekkel, ahol felfedezhetik a tengeri élet csodáit. A múzeum a tengeri élővilág változatos és lenyűgöző világát mutatja be, több mint 100 különböző fajjal, például halakkal, korallokkal és kagylókkal. A látogatók élőhelyeket fedezhetnek fel a világ különböző tengerparti régióiból, és megcsodálhatják a tengeri állatok lenyűgöző színeit és formáit. Az Aquarium Pula érdekes és tanulságos élményt nyújt a gyerekeknek, miközben megismerik a tenger birodalmát.

Belépőjegy árak 2024-ben

Felnőtt: 20€

Gyerek 3-6 éves korig: 12€ 7-18 éves korig 16€

Aquapark Pula Zeppelin és Wibit

A Pula Aquapark Zeppelin egy fantasztikus vízi szórakoztató központ, ideális helyszín családoknak nagyobb gyerekekkel. A parkban számos izgalmas vízi attrakció található . A hagyományostól eltérő vízi világ különlegessége, hogy a tengerben felfújt ugrálóvár szerű akadálypályán, csúszdán mókázhatsz. Lehet bérelmni jetskit, vagy óriás úszógumiban húzathatod magad a hajóval. A Bár és pihenő rész gondoskodik róla, hogy étlen-szomjan se maradj.

pula kisgyerekkel

Autóbérlés Pula – Pula látnivalói

Pula szállásai

Pula városában számos szálláslehetőség található, amelyek kielégítik a különböző igényeket és költségvetéseket. A város kínál szállodákat, apartmanokat, panziókat és kempingeket is.

Fontos előzetesen megtervezni az utazást, és időben lefoglalni a szállást, különösen a főszezonban, hogy biztosítsd a kívánt szálláshely elérhetőségét. Az online foglalási platform pont ezért jó, mert nem csak előre foglalhatsz, a vélemények segíthetnek a megfelelő szállás kiválasztásában. Néhány népszerű pula-i szálláslehetőség.

Park Plaza Histria Pula: Luxusszálloda, mely gyönyörű tengerparti helyen található, és kiváló szolgáltatásokat kínál.

hotelek pula

Hotel Brioni: Középkategóriás szálloda, mely közel van a városközponthoz és a főbb látnivalókhoz.

Apartmanok Pula: A városban számos apartman található, ideális választás családoknak vagy azoknak, akik inkább otthonos környezetet részesítenek előnyben.

Camping Stoja: Ha természetközeli élményre vágysz, Pula környékén kempingek is kínálnak kényelmes szálláslehetőségeket.

kempingek pula

Hostel Pipistrelo: A kisebb költségvetésű utazóknak ideális lehetőség, mely jó elhelyezkedéssel és barátságos légkörrel rendelkezik.