Lanzarote, a Kanári-szigetek vulkanikus szigete, lenyűgöző tengerpartjáról híres, ahol a természetes szépség és a különleges geológiai formák ötvöződnek.A Lanzarote tengerpart top 5 legjobb strandja a sziget változatos táját mutatja be, kínálva a látogatóknak tökéletes elegyet a pihenés és a kalandok között.


Szálláskeresés

Booking.com


Playa Papagayo – Lanzarote tengerpart

A déli részen található Playa Papagayo aranyszínű homokos strandok sorozata, sziklafalakkal védve. A kristálytiszta türkizkék víz ideális úszásra és snorkelre. Playa Papagayo eldugott jellege hozzá ad a varázsához, biztosítva a nyugodt menekülést a városi nyüzsgéstől.

lanzarote papagayo bach

Famara Beach – Lanzarote tengerpart

A sziget északnyugati partján elhelyezkedő Famara Beach híres hosszú aranyszínű homokjáról és lenyűgöző sziklafalairól. Ez a strand szörfösök paradicsoma, köszönhetően az Atlanti hullámoknak, amelyek mind kezdőket, mind tapasztalt szörfösöket vonzanak. A Famara szikláinak háttérje drámai érintést ad a tájnak.

Playa de los Charcos – Lanzarote tengerpart

Az Arrieta nevű bájos faluban található Playa de los Charcos egy családbarát strand, sekély, nyugodt vizekkel. A strandot aranyszínű homok és természetes kő medencék jellemzik, biztosítva egy biztonságos és élvezetes környezetet a gyerekek számára. A part menti helyi éttermek friss tengeri herkentyűivel lehetőséget nyújtanak a friss fogások ízlelgetésére a tengeri szellőben.

Puerto del Carmen Beach – Lanzarote tengerpart

Mint a sziget egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Puerto del Carmen élénk hangulatával és gyönyörű partvonalával büszkélkedhet. A fő strand arany színű homokot kínál és számos vízi sport lehetőségek, míg a festői Óváros kikötője nyugodtabb környezetet biztosít tengerparti éttermekkel és üzletekkel.

lanzarote tengerpart top 5

Caleta de Famara – Lanzarote tengerpart

A sziget északnyugati partján elhelyezkedő Caleta de Famara vízisport szerelmeseinek és természetkedvelőknek egyaránt paradicsoma. Hosszú homokos strandja és lenyűgöző sziklafalai miatt kedvelt hely a szörfösök és kiteboardosok körében. A strand gyönyörű kilátást kínál a közelben lévő szigetekre, hozzájárulva az összképhez.

Autóbérlés Lanzaroten – Lanzarote tengerpart

Tengerparti szállások Lanzaroten

Lanzarote szigetén számos csodálatos tengerparti szállás áll rendelkezésre, ahol a látogatók élvezhetik a lenyűgöző kilátást és a pihenést.

Princesa Yaiza Suite Hotel Resort: Az elegáns Princesa Yaiza Suite Hotel Resort a déli Playa Blanca üdülőhelyen található. A szálloda közvetlenül a tengerparton fekszik, kényelmes hozzáférést biztosítva a homokos partokhoz. A mediterrán stílusú épületek és a kertek egyedi atmoszférát teremtenek.

Hotel Costa Calero: A Hotel Costa Calero luxus szálloda Puerto Calero üdülőhelyen található. A tengerpart közelében elhelyezkedő szálloda kényelmes és modern szállást kínál, melyek közül néhány kénkrét stílusban épült, hagyományosan a sziget sajátosságainak megfelelően.

Melia Salinas: A Melia Salinas a Costa Teguise üdülőhelyen található, a homokos strand szomszédságában. A szálloda a művészi és modern design jegyében épült, egyedi architektúrájával kiemelkedik a környezetéből.

lanzarote szállások

Casa de Hilario: Ha valaki inkább a hagyományos kénkrét stílusú szállást keresi, a Casa de Hilario egy kiváló választás lehet. Ez a bájos kis hotel a nemzeti park közelében, Yaiza településen található, és autentikus kanári stílusban épült.