Timanfaya Nemzeti Park a kanári-szigeteki Lanzarote sziget délkeleti részén található, és az egyik leglenyűgözőbb természeti csoda, amit a vulkanikus tevékenység teremtett. A park területe több mint 50 négyzetkilométer, és lávaformációk, vulkanikus kráterek és kőtenger területéből áll. Kialakulása a 18. század elején történt vulkánkitörések következménye, amelyek megváltoztatták a sziget táját. A főszezonban a Timanfaya Nemzeti parkban sok a látogató, így ilyenkor hosszas várakozásra is lehet számítani, de megéri mindenképp.


Szálláskeresés

Booking.com


Timanfaya Nemzeti Park látnivalói

Montañas del Fuego

A Montañas del Fuego, vagyis a Tűz Hegyek, a park központi részét alkotják. Ezek a vulkáni kúpok és kráterek lenyűgöző látványt nyújtanak, és a lávaerdei formációk változatosak, a sötétbarna és fekete színek kontrasztjával.

A nemzeti park belépőjegy árairól itt tudsz tájékozódni

Timanfaya nemzeti park látnivalói

El Diablo étterem – Timanfaya Nemzeti Park

El Diablo étterem a Timanfaya Nemzeti Parkban található Lanzarote szigetén. Különleges étterem az egyetlen olyan hely a világon, ahol az ételeket vulkanikus hőforrásokon készítik el. Az étterem neve spanyolul “Az Ördög”, ami a vulkanikus tűzhányók környezetére és a forró hőre utal.

Az El Diablo étterem egyedülálló atmoszférájával és elrendezésével vonzza a látogatókat. A Montañas del Fuego (Tűz Hegyek) területén helyezkedik el, ahol a vulkanikus tevékenység hatására a talaj meleg. Az ételkészítéshez használt hatalmas grillező a föld alatti hőforrásokból származó hőt használja fel. Az ételek, beleértve a húst és a zöldségeket, egy speciális rácsra kerülnek, amelyet a vulkanikus hő melegít fel, így sütik meg az ételt.

Az étterem teraszáról és üvegfalairól lenyűgöző kilátás nyílik a környező vulkanikus tájra, ahol a Montañas del Fuego sziklái és kráterei különleges látványt nyújtanak. A látogatók itt nemcsak egyedülálló ételeket kóstolhatnak meg, hanem egyúttal a vulkanikus táj szépségében is gyönyörködhetnek.

Lanzarote vulkánjai

Vulkán Expressz – Timanfaya Nemzeti Park

A Vulkán Expressz egy turistabusz szolgáltatás, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy kényelmesen és informatívan fedezzék fel Lanzarote szigetének Timanfaya Nemzeti Parkját. Ez a busz számos helyen megáll a park területén, és az út során szakértő vezetők vezetik a látogatókat, elmagyarázva a vulkáni tevékenység és a terület geológiai jellemzőit.

Az egyik kiemelkedő vonása, hogy alkalmas a park területén történő biztonságos közlekedésre, mivel a látogatóknak nincs engedélyezett gépjármű forgalom a parkban. A sziget környezetének és különleges geológiai jellegzetességeinek védelme érdekében van.

A buszokon szakképzett vezetők végigvezetik a látogatókat a park kulcsfontosságú pontjain, megosztva velük a terület vulkanikus eredetével és a Timanfaya kialakulásával kapcsolatos tudnivalókat. Az út során a látogatók számára lehetőség nyílik a látványos Montañas del Fuego (Tűz Hegyek) megfigyelésére, ahol a vulkáni táj lenyűgöző szépségét és különlegességét láthatják.

A Vulkán busz útvonala magában foglalja az El Diablo éttermet is, ahol a föld alatti hőforrásokat használják fel az étel elkészítéséhez. Egyedi és izgalmas élményt kínál a látogatóknak, akik ízletes ételeket kóstolhatnak a vulkáni tevékenység által generált hőforrásokon.

Jameos del Agua – Timanfaya Nemzeti Park

Jameos del Agua egy különleges természeti képződmény és turisztikai attrakció Lanzarote szigetén. César Manrique, a híres kanári-szigeti művész és építész tervezte ezt a helyet, és munkássága jelentősen hozzájárult a sziget kulturális és turisztikai értékeinek fejlesztéséhez.

Egy vulkanikus barlangrendszer része, amely a Montañas del Fuego vulkanikus területén található. A barlangok kialakulásáért egy vulkánkitörés a felelős, amely a láva alatt hozta létre az alagutakat és barlangokat. A víz a tengerből szivárog be a barlangokba, és létrehozza azokat a gyönyörű medencéket és tavakat, amelyek a Jameos del Agua legmeghatározóbb jellemzői.

A Jameos del Agua területe három fő részből áll:

Jameo Grande: Hatalmas barlang, amelyben egy lenyűgöző tavat találunk, amely otthont ad a Jameos del Agua egyedülálló élőlényeinek, például az albinó rájának. A tavat hatalmas függesztett lámpák világítják meg, és a környező barlangok egyedi akusztikája miatt népszerű helyszín koncertek és kulturális rendezvények számára.

Jameos el agua lanzarote látnivalói

Jameo Chico: A kisebb barlang terület otthont ad egy medencének és egy étteremnek. A medence közvetlen kapcsolatban áll a tengerrel, és a látogatók itt élvezhetik a természetes környezet és a kristálytiszta víz egyediségét.

Jardín de Cactus: A területén található egy másik Manrique által tervezett kert, ahol egy kaktuszokkal teli oázis várja a látogatókat. A kaktuszok különféle fajtái szép kialakításban kerültek elhelyezésre, és a kert teraszairól lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra.

Timanfaya növény és állatvilága – Timanfaya Nemzeti Park

A Timanfaya Nemzeti Park növényzete és fauna is érdekes, mivel az élőlényeknek alkalmazkodniuk kellett a vulkanikus környezethez. A nemzeti park területén különleges növények, mint például a kaktuszok, és kisebb állatok, mint a gyíkok élnek, melyek megmutatják, hogy az élet hogyan alkalmazkodik az ilyen kihívásokkal teli környezethez.

A természet erejének és változatosságának egyedülálló bemutatása a Timanfaya Nemzeti Park . A szervezett túrák és programok segítségével a látogatók betekintést nyerhetnek a vulkanikus tevékenység izgalmas világába. Miközben élvezik a lenyűgöző tájat és a környező természeti csodákat. Egyedi atmoszférája és kihalt vidéke egyértelművé teszi, hogy a Timanfaya Nemzeti Park Lanzarote szigetének egyik legkülönlegesebb és legmeghatározóbb látványossága.

Autóbérlés Lanzaroten

Timanfaya környék szállásai

A Nemzeti Park környékén található szállások segítségével kényelmesen elérhető a vulkanikus táj és a park látványosságai. Az alábbiakban néhány példa található Timanfaya környékén található szállásokra:

Finca Isolina Hotel Boutique: A Finca Isolina egy bájos kis hotel, amely egy vidéki házban helyezkedik el. Kényelmes szobái és egy szép udvarral rendelkező medence is része a szállásnak.

Hotel Rural Huerto Viejo: Yaiza falujában található hotel, amely tradicionális kanári stílusban berendezett szobákat kínál, kilátással a környező hegyekre.

Lanzarote szállásai, Lanzarote apartman

Casa de Hilario: A szálláshely a Timanfaya Nemzeti Park szomszédságában helyezkedik el. A hotel kényelmes szobákat kínál, kilátással a parkra.

Finca La Florida: A Finca La Florida vidéki környezetben helyezkedik el, ahol a vendégek a csendes környezetben élvezhetik a sziget nyugodt részét.

timanfaya szállás Lanzarote

Casa Diama: A Casa Diama egy hagyományos kanári ház, amely nyugodt környezetben várja a látogatókat.

Mindig ajánlott előre foglalni a szállást, különösen a szezonális időszakokban, hogy biztosítsa a rendelkezésre állást. Az említett szállások különböző igényeket kielégítenek, legyen szó romantikus pihenésről, családi nyaralásról vagy egy csendes vidéki menedékről.