Magyarországi Sípályák több helyen is találhatóak, és bár országunk nem rendelkezik nagy hegyvidéki területekkel, néhány sítereppel és sípályával büszkélkedhet. Természetesen ezek időjárásnak megfelelően üzemelnek, minden esetben érdemes előre tájékozódni az aktuális hóviszonyokról. Nézzük meg a legnépszerűbb, felvonóval is rendelkező sípályákat.


Szálláskeresés

Booking.com


Magyarországi Sípályák

Bánkút

a Bükk-hegységben található és egy népszerű síterepe Magyarországnak. A Bükki Nemzeti Parkban található sípálya azt mondják, hogy viszonylag hóbiztosnak mondható. A Budapesttől 2óra 40percre található Bánkút tökéletesen felkészült a síelőkre.

7 sífelvonó 6 különböző nehézségű lesikló pálya, 2 tanuló pálya, és síiskola is található itt. Lehet kölcsönözni felszerelést, és természetesen a nagy sportolás közepette megéhezett, megszomjazott síelőket étterem is várja.

Szállás Bánkúton – A Fehér Sas Panzió mindössze 500 méterre található a síterülettől, ideális hely, akár nyáron is.

Visegrád

Igazán kedvelt síterep, a kezdők egyik kedvence a Visegrádi. Mindössze 45 perc Budapestről eljutni ide autóval. Lehet bérelni, tanulni, és enyhe lejtése miatt kitűnő a kezdőknek is. Ráadásul még szánkózó pálya is található itt. Éttermek és szállások a környéken szép számmal vannak.

Visegrádi szállások -Magyarországi sípályák

Magyarországi sípályák

Mátraszentistván

Az itt található Sípark a magyarországi sípályák legjobb családi síközpontjának mondható. Fejlesztéseknek köszönhetően, télen akár 90 napon keresztül is síelhető ez a terep. Természetesen felvonó, több pálya, síoktatás itt is ugyanúgy megtalálható.

Előnye még, hogy a Mátra legmeredekebb pályája is a Mátraszentistváni sípályán terül el. Budapesttől való távolsága is kecsegtető, mindössze 1,5óra autóúttal elérhetjük. A környező falvak, települések szállást biztosítanak.

Mátraszentistván szállások – Magyarországi sípályák

Eplény

A Bakonyban, a Síaréna Vibe Parkban, 10 felvonó, több különböző nehézségi szintű lesikló pálya közül lehet válogatni. Akár este is, köszönhetően a kivilágításnak. Felszerelést kölcsönözni is lehet, és természetesen síoktatás is zajlik a helyszínen. Köszönhetően a hóágyuknak a téli hószegényebb időszakokban is zavartalanul üzemelnek a pályák. Több vendéglátóegység közül lehet választani ha a síelés közben, után megéheztél, megszomjaztál volna, Megszállni a környező településeken lehetséges.

Eplényi szállások

Kékestető

Bár jelenleg a kékestető Sícentrum nem üzemel, csak oktatás zajlik itt, ettől függetlenül érdemes megemlíteni. Nem csak a Mátra, de Magyarország legmagasabb pontjáról van szó, ahol remélhetőleg újra fellendül a síturizmus. A Budapesttől 99km-re fekvő síterep régen felvonóval és több lesiklópályával üzemelt.

Kékestető környék szállásai

Sátoraljaújhely

Bár 3 óra autóút Budapestről a Magas-hegyi sípálya, mégis megéri ide jönni síelni. Az egyik legrégibb sítörténeti múlttal rendelkező területről ebszélhetünk. Ahol a korszerűsítésnek köszönhetően hóágyúval biztosítják a síelés szerelmeseinek a tökéletes pályát. Felvonók, különböző pályák, oktatás és bérlés, éttermek, kifőzdék, meleg italok, minden van itt. Fokozzuk a hangulatot, még egy 1000nm-es kori pálya is helyet kapott itt. Aki nem síel, az korizhat.

Sátoraljaújhely szállásai – Magyarországi sípályák

Pécs – Misina

Egy kisebb közösség által üzemeltett síház, 1 felvonó, 2 sípálya vár a Misina-tetőn. Bár hóágyú nincs, ezért a megfelelő időjárásra nagyon is szüksége van a síterepnek. Érdemes ide is ellátogatni, ha az időjárás épp engedi.

Autóbérlés – Magyarországi Sípályák

Hova utazzak télen Belföldön?