Reggio di Calabria, Olaszország déli részén, a Csizma orrában található varázslatos város. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel büszkélkedik. A Lungomare Falcomatà, Olaszország legnagyobb kilátóterasza, elbűvölő kilátást nyújt a tengerre. A Bronz szobrok, a Riace-i bronz szobrok, a város legismertebb látványosságai, melyek az ókori görög művészet remekei. A katedrális és a Régészeti Múzeum is lenyűgöző műalkotásokat és régészeti leleteket kínál. Tudtad, hogy Reggio Calabria látnivalói melett a tengerparti élvezeteknek is kedvez, a kristálytiszta vízzel és gyönyörű homokos strandokkal. A város gazdag kulináris hagyományokkal és vendégszerető atmoszférával várja az idelátogatókat.


Szálláskeresés

Booking.com


Bronz szobrok – Reggio Calabria látnivalói

A Bronz szobrok, vagy más néven Riace-i bronzszobrok, Reggio di Calabria városában találhatók. Ezek a híres ókori görög szobrok a 5. századból származnak és rendkívül részletes kidolgozásukkal lenyűgözik a látogatókat. A két szobor, a Riace A és Riace B, katonai ruhában és fegyverzetben ábrázolja az athéni harcosokat. A szobrok restaurálása után váltak világhírűvé, és a város egyik legfontosabb művészeti kincsévé váltak. A Bronz szobrok ma a Régészeti Múzeumban tekinthetők meg, és lenyűgöző példái az ókori művészet remekeinek.

Castello Aragonese – Reggio Calabria látnivalói

A Castello Aragonese, vagy más néven Aragóniai Vár, egy ikonikus erődítmény Reggio di Calabria városában, Olaszország déli részén. Ez a középkori vár az 1300-as években épült, és kivételes kilátást nyújt a városra és a környező tájra. A vár eredetileg védelmi célokat szolgált, de az évek során különböző funkciókat töltött be, például börtönként és katonai erődítményként. Ma a Castello Aragonese műemlék és múzeum, amely bemutatja a város történelmét és kulturális örökségét. A látogatók felfedezhetik a vár több szintjét, és élvezhetik a panorámás kilátást a tengerre és a városra. A Castello Aragonese egy fontos látnivaló Reggio di Calabria-ban, amely lenyűgözi az építészeti csodákat kedvelő látogatókat.

reggio calabria vár

Lungomare Falcomatà – Reggio Calabria látnivalói

Lungomare Falcomatà Reggio di Calabria város egyik legelragadóbb látnivalója. A legnagyobb olasz kilátó terasznak is nevezett tengerparti sétány a város ikonikus része. A Lungomare Falcomatà csodálatos panorámát kínál a Tirenai-tengerre és a szicíliai Messina szigetére. A sétány gyönyörűen berendezett, tölgyfákkal és virágokkal díszített teraszokkal rendelkezik. Számos kávézó, étterem és butik sorakozik fel a part mentén, ahol élvezheti a kávézás vagy az ízletes étkezés élményét. A sétányon sétálva élvezheti a friss tengeri szellőt és elmerülhet a festői kilátásban, amely felejthetetlen emléket hagy maga után.

reggio calabria sétány reggio calabria szállás

Calabria Katedrális

A Reggio di Calabria Katedrális, vagy más néven Cattedrale Maria Santissima Assunta, a város jelentős vallási és kulturális központja. Lenyűgöző épület a 11. században épült normann stílusban. A katedrális hatalmas aranyozott főoltára és gyönyörű freskói kiemelkednek. A belső tér impozáns díszítéssel rendelkezik, amely a vallási művészet remekeit mutatja be. A katedrális különleges atmoszférájával és történelmi jelentőségével vonzza a látogatókat. A szent hely lehetőséget nyújt a csendes elmélkedésre és a vallási történelem felfedezésére. A katedrális mellett lévő tér a város központjának egyik leghangulatosabb pontja.

reggio calabria látnivalói

Régészeti Múzeum – Reggio Calabria látnivalói

A Régészeti Múzeum Reggio di Calabria városában rejtőzik, és gazdag gyűjteménnyel rendelkezik az ókori Magna Graecia-ról. A múzeum a város történelmét és kulturális örökségét mutatja be. A kiállított tárgyak között szobrok, mozaikok, kerámiák és ékszerek találhatók, amelyek bemutatják az ókori görög művészet és civilizáció gazdagságát. A látogatók megismerhetik a görög kolóniák életét és a korszak jelentős eseményeit. A múzeum lenyűgöző atmoszférája és a kiállított műtárgyak részletes kidolgozása egyedülálló élményt nyújt az ókori történelem iránt érdeklődők számára. A Régészeti Múzeum Reggio di Calabria kihagyhatatlan állomása a kulturális utazásnak.

Villa Genoese Zerbi

A Villa Genoese Zerbi egy gyönyörű villa és múzeum Reggio di Calabria városában, Olaszország déli részén. A reneszánsz stílusú épület impozáns kertekkel és szobrokkal rendelkezik, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak. A villa múzeumként működik, és időszaki kiállításokat rendez, bemutatva művészeti és kulturális tárgyakat. A belső terekben elegáns berendezés, freskók és antik bútorok találhatók. A Villa Genoese Zerbi értékes művészeti és történelmi örökséget képvisel, és lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy betekintést nyerjenek a régió gazdag kulturális hagyományaiba. Lenyűgöző környezetben helyezkedik el, és kiváló helyszín lehet pihenésre, sétákra és művészeti élményekre.

Gambarie

Gambarie egy síközpont Calabria régióban, Olaszország déli részén. A gyönyörű helyszín ideális a téli sportok szerelmeseinek, kínálva remek lehetőséget a síelésre és snowboardozásra. Gambarie festői környezetben helyezkedik el, körülvéve hegyekkel és természeti szépségekkel. A síközpont számos sípályával rendelkezik, amelyek különböző nehézségi szinteket és lehetőségeket kínálnak a síelők számára. A modern létesítmények és a vendégszerető légkör biztosítja a kellemes síélményt. Emellett Gambarie-ban találhatók éttermek, bárok és szálláshelyek, amelyek kényelmes szálláslehetőséget nyújtanak a látogatóknak. Gambarie egy rejtett gyöngyszem a síelés szerelmeseinek Calabria régiójában.

Aspromonte Nemzeti Park

A város közelében fekszik az Aspromonte Nemzeti Park, amely lenyűgöző természeti környezetet kínál. A parkban gyönyörű erdők, patakok és hegyek találhatók, ideális lehetőséget nyújtva a túrázásra és a természet közelségének élvezetére.

Autóbérlés Olaszországban – Reggio Calabria látnivalói

Reggio di Calabria szállás, hotel, apartman

Természetesen, itt vannak néhány konkrét szállásajánlat Reggio di Calabria városában. Ezek csak néhány példa a szálláslehetőségekre Reggio di Calabria városában. Érdemes előzetesen foglalást készíteni és megfelelően tájékozódni a szállodák ajánlatairól és árairól.

Hotel Excelsior

Tengerparti luxus szálloda Reggio di Calabria központjában található, közel a város főbb látnivalóihoz. A szállás elegáns szobákkal, éttermekkel és wellness-részleggel rendelkezik.

A Hotel Continental

Központi elhelyezkedésű szálloda modern és kényelmes szobákkal várja a vendégeket. A teraszáról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre.

B&B Casa Blanca

A vendégház a város szívében helyezkedik el, közel a katedrális és más látnivalókhoz. A tiszta és kényelmes szobák mellett ingyenes reggeli is tartozik a tartózkodáshoz.

Hotel Apan

Modern üzleti szálloda ideális választás üzleti utazóknak. Elegáns szobákkal, éttermekkel és konferencia termekkel rendelkezik a hotel.

reggio calabria szállás
reggio calabria hotel
reggio calabria apartman
reggio calabria panzió
reggio calabria olcsó szállás