Polignano a Mare egy varázslatos város a Puglia régióban, Olaszországban, amelyet a festői tengerpart, a sziklákra épült fehér házak és a lenyűgöző kilátások jellemeznek. Polignano a Mare látnivalói, gyönyörű környezete, tegerpartjai magával ragadóak. Sétálj végig a város pittoreszk, szűk utcáin, és fedezd fel a fehérre meszelt házakat és a helyi hangulatot.


Szálláskeresés

Booking.com


Lama Monachile – Polignano a Mare látnivalói

Lama Monachile, amit népszerűen a “Szerzetes-völgy” néven is ismernek, egy lenyűgöző sziklás öböl Polignano a Mare-ban. A kristálytiszta, kék tenger és a körülötte magasodó sziklák látványa káprázatos. Az öböl egy gyönyörű természeti képződmény, amelyet a tenger beömlése formált az évszázadok során. A Lama Monachile tiszta vize és a sziklák ölelésében fekvő homokos partszakasz ideális a fürdőzéshez és a napozáshoz. A látványos öböl híres szimbóluma Polignano a Mare-nak, és a város egyik legkedveltebb és legfotogénebb helyszíne.

Piazza Vittorio Emanuele II

Piazza Vittorio Emanuele II Polignano a Mare központi tere, amelyet a város egyik legfontosabb találkozási pontjának tartanak. Ez a történelmi tér a város szívében található, és gazdag történelmi és kulturális értékekkel rendelkezik. A tágas tér középpontjában egy szökőkút található, amely bájos légkört teremt. A Piazza Vittorio Emanuele II körül megtalálhatók a város jellegzetes épületei, kávézók, éttermek és üzletek, amelyek vibráló hangulatot árasztanak. A tér ideális hely a sétához, pihenéshez és a város életének megfigyeléséhez.

Grotta Palazzese – Polignano a Mare látnivalói

A Grotta Palazzese egy lenyűgöző barlang étterem, amely a tengerparti város, Polignano a Mare, egyik legismertebb látnivalója. Ez a gyönyörű hely a városközpont közelében található, és egy természetes barlangban helyezkedik el, melynek lenyűgöző kilátása van a tengerre. A Grotta Palazzese egy exkluzív étterem, ahol fantasztikus ételeket kínálnak, melyeket a helyi ízek és hagyományok inspirálnak. Az étterem légkörét és hangulatát tovább fokozza a természetes barlangi képződmények csodálatos díszítése. Ez a lenyűgöző helység egy igazi élményt nyújt azoknak, akik szeretnék felfedezni a Puglia régió kulináris és természeti szépségeit.

Santa Maria Assunta bazilika

Santa Maria Assunta az egyik legfontosabb és legismertebb látnivaló Polignano a Mare-ben. Ez a gyönyörű román stílusú bazilika a város főtéren, a Piazza Vittorio Emanuele II-n található. A Santa Maria Assunta a város patrónus szentjének, Nagyboldogasszonynak (Assunta) szentelt templom, és lenyűgöző építészeti részleteivel és történelmével vonzza a látogatókat.

A bazilika különleges vonzereje a külső díszítésében rejlik, amely a román stílus jellegzetességeit tükrözi. A bejárat felett két lenyűgöző, oszlopos loggia található, amelyeket finom faragások és díszítések gazdagítanak. A templom homlokzatán számos márvány oszlop és kőfaragás található, amelyek lenyűgöző látványt nyújtanak.

Cala Paura strand – Polignano a Mare látnivalói

Cala Paura egy gyönyörű partszakasz Polignano a Mare-ben, amelyet egy kis öbölben találunk. A strandot lenyűgöző sziklák veszik körül, és kristálytiszta, kékeszöld vizével vonzza a látogatókat. Ideális hely a fürdőzésre, a napozásra és a tengerparti pihenésre. A partszakasz közelében található egy régi erődítmény, amely tovább fokozza a hely varázsát és történelmi jelentőségét. A látványos kilátás és a nyugodt környezet miatt Cala Paura tökéletes választás azok számára, akik egy csendes és festői tengerparti élményre vágynak.

Ponte Lama Monachile

Ponte Lama Monachile egy festői híd Polignano a Mare-ben, amely átszeli a Lama Monachile nevű szurdokot. A híd különleges kilátást nyújt a tengerre és a sziklákra, és népszerű hely a látogatók körében. A híd mellett lévő partszakasz lenyűgöző szépségű, és a fürdőzésre és a napozásra is kiválóan alkalmas. A helyszínen található éttermek és bárok pedig lehetővé teszik a pihenést és a helyi gasztronómia élvezetét.

Polignano a Mare látnivalói

Autóbérlés Olaszországban – Polignano a Mare látnivalói

Polignano a Mare szállás, apartman

Polignano a Mare egy gyönyörű tengerparti város Dél-Olaszországban, Bari tartományban. Ha szállást keresel ebben a csodálatos helyen, néhány tippet adhatok neked.

Hotel Covo dei Saraceni

Ez a luxus szálloda közvetlenül a tengerparton található, fantasztikus kilátással a tengerre. A hotel elegáns szobákat, éttermeket, valamint tetőtéri bárt és medencét kínál.

puglia szállások, hotelek Puglia területén

Giovì Relais

Ez egy bájos szálloda a történelmi városközpontban, közel a híres Lama Monachile strandhoz. A szálláshely elegáns és modern szobákat kínál, valamint egy tetőteraszt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Pietrablu Resort & Spa

Ez a szálloda kicsit távolabb található Polignano a Mare központjától, de egy gyönyörű tengerparti helyen fekszik. A szálloda wellness központtal, medencével és éttermekkel rendelkezik, és kényelmes szobákat kínál.

Malu Bed & Breakfast

Ha inkább egy hangulatos és intim szállást keresel, a Malu Bed & Breakfast tökéletes választás lehet. Ez a családi vezetésű B&B központi elhelyezkedéssel rendelkezik a városban, közel a látnivalókhoz és a tengerparthoz.

B&B Calaporto

Ez a szállás egy régi halászházban található a tengerparton. A B&B kényelmes és hangulatos szobákat kínál, és közvetlen hozzáférést biztosít a tengerhez.

Fontos, hogy ellenőrizd a szállások elérhetőségét, az árakat és az aktuális foglalási információkat a kiválasztott időszakra vonatkozóan. Ajánlott továbbá ellenőrizni az online szállásfoglalási platformokat, például a Booking.com-ot vagy az Airbnb-t, ahol további lehetőségeket találhatsz Polignano a Mare-ben.