Gravina egy bájos város, amely dél-Olaszországban, a Puglia régióban található. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik Gravina látnivalói mellett egy varázslatos atmoszférát nyújt a látogatóknak, akik szeretnének mélyebben belemerülni a dél-olasz kultúrában és történelemben.


Szálláskeresés

Booking.com


Gravina szurdok

A Gravina-i szurdok a várost körülölelő természeti csoda. Ez a mély szurdok a Gravina folyó által vájt ki a mészkő hegyekben, és lenyűgöző kilátást nyújt. A szurdokban sétálva felfedezhetjük a barlangokat, a sziklák közötti ösvényeket és a természeti formációkat. A sziklafalak impozánsak és lenyűgözőek, és a látogatók élvezhetik a lenyűgöző panorámát a környező tájra. A Gravina-i szurdok kiváló lehetőséget nyújt a természet szerelmeseinek és a túrázóknak, hogy felfedezzék a régió vadregényes és lenyűgöző tájait.

Katedrális – Gravina látnivalói

A városban található a San Michele Arcangelo Katedrális, amely egy impozáns épület a város központjában. A katedrális román stílusban épült, és gazdag művészeti kincseket rejt. A belső részén található freskók és ikonok szépségesek. A katedrális közelében található a Gravina-i kormányzói palota, amely egy másik érdekes épület a városban.

gravina katedrális

Kolostor – Gravina látnivalói

A Santissima Trinità della Civita kolostor egy másik jelentős látnivaló Gravina-ban. Ez a kolostor a város legmagasabb pontján helyezkedik el, és fantasztikus panorámát kínál a környező tájra. A kolostorban található barokk stílusú kápolna és az ősi barlangtemplomok lenyűgözőek.

gravina kolostor

A híd – Gravina látnivalói

Gravina városának egyik jelképe és látnivalója a Gravina híd, amely a város fölött ível át. Ez a lenyűgöző híd a város történelmi részét köti össze a modern részekkel, és impozáns látványt nyújt az arra járóknak. A híd széles és masszív szerkezetű, és a folyó fölött magasodik. A történelmi hídon sétálva a látogatók élvezhetik a kilátást a Gravina-i szurdokra és a városra. A híd a városi élet központi része és egyik ikonikus jelképe, amely megtestesíti Gravina történelmi és építészeti örökségét.

Gravina puglia látnivalói

Múzeumok – Gravina látnivalói

A Dondola di Gravina egy híres vízimalom a városban. Ez az óriási keréken működő malom egykor fontos szerepet játszott a város gazdasági életében. Ma múzeumként működik, ahol megismerhetjük a vízimalom működését és történetét.

A Palazzo Orsini is megér egy látogatást. Ez a reneszánsz stílusú palota a városközpontban található, és lenyűgöző építészeti részleteket mutat. A palotában múzeum is működik, ahol megismerhetjük a Gravina-i történelmet és kultúrát.

A városban számos középkori templom található, amelyek különleges művészeti és történelmi értékekkel rendelkeznek. Például a Santa Maria delle Grazie templom és a San Sebastiano templom mindkettő érdemes felfedezni.

Gravina Sotterranea – Gravina látnivalói

Gravina Sotterranea (Magyarul: Gravina Földalatti) egy fascináló földalatti város Gravina di Puglia-ban, Olaszországban. Ez a labirintus-szerű rendszer barlangokból és földalatti járatokból áll, amelyek évszázadokon át szolgáltak menedékül, lakóhelyül és védelmi célokra. A látogatók bejárhatják ezeket a régi barlangházakat, amelyekben megismerhetik a város történelmét és a régió életét. A Gravina Sotterranea bemutatja az ősi vízellátási rendszereket, olaj- és borpincéket, kereskedelmi üzemeket és még sok más érdekes részletet a város múltjából. Ez egy lenyűgöző hely a történelem és a föld alatti építészet szerelmeseinek.

gravina föld alatti rendszere

Autóbérlés Olaszországban – Gravina látnivalói

Gravina szállás, Gravina apartman, Gravina hotel

Gravina di Puglia-ban számos szálláslehetőség áll rendelkezésre, hogy a látogatók kellemes és kényelmes tartózkodást biztosítsanak. Itt vannak néhány szállás tipp Gravina-ban.

B&B Il Mulino a Vento

Ez a hangulatos panzió egy régi felújított malomban található. A szobák egyedi stílusban berendezettek, és egy kerttel rendelkeznek, ahol a vendégek pihenhetnek és élvezhetik a nyugalmat.

Ponticelli B&B Boutique

Ez a boutique stílusú szállás egy gyönyörű épületben található, közel a San Michele Arcangelo Katedrálishoz. A szobák elegánsak és ízlésesen berendezettek, és a vendégek élvezhetik a teraszon való pihenést.

gravina hotel gravina szálláa
olcsó szállások gravinában, apartman gravina

Ezek csak néhány példa a Gravina di Puglia-ban található szálláslehetőségekre. Mindenki igényeinek és preferenciáinak megfelelően választhat a városban széles választékban elérhető szállodák, panziók és vendégházak közül.