Volterra egy varázslatos város Toszkánában, Olaszországban amely mélyen gyökerezik a történelemben és a kultúrában. Ha felfedezed ezt a mesés várost, rengeteg látnivalót találsz, amelyek lenyűgözik és elbűvölik a látogatókat. A város központjában található Piazza dei Priori egy jó kiindulópont a városnézéshez, hogy felfedezd Volterra látnivalói sokaságát


Szálláskeresés

Booking.com


Etruszk kapuk – Volterra látnivalói

Volterra városában találhatók az etruszk kapuk, amelyek lenyűgözően őrzik az ókori idők emlékét. A Porta all’Arco a legismertebb közülük, amely hatalmas kőívvel és kőfalakkal rendelkezik. Ez az ókori kapu egykor a város belépő kapuja volt. Másik fontos etruszk kapu a Porta Diana, amely a város északi részén található. Ezek a kapuk nem csak a város múltját idézik, hanem gyönyörű fotó lehetőségeket is kínálnak a látogatóknak.

volterra látnivalói

Palazzo dei Priori – Volterra látnivalói

Palazzo dei Priori egy lenyűgöző középkori épület Volterra városában. Ez az épület a város egyik legjelentősebb történelmi szimbóluma. A palota impozáns homlokzata és tornyai a városközpontban található Piazza dei Priori-n emelkednek. Belsejében a város múzeuma található, amelyben gazdag gyűjteményt láthatunk etruszk és római kori leletekből, reneszánsz festményekből és történelmi relikviákból. A Palazzo dei Priori történelmi atmoszférája és kulturális jelentősége miatt elengedhetetlen megállópont a Volterra városát felfedező látogatóknak.

volterra főtere és palota

Volturraio erődítmény – Volterra látnivalói

A Volturraio erődítmény a magaslaton található Volterra városában. Ez a középkori erődítmény lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a környező vidékre. A falakat eredetileg az etruszkok építették, majd a középkorban tovább bővítették. A látogatók felmehetnek a falakra, hogy közelebbről megcsodálhassák a város panorámáját és a lenyűgöző tájat. Az erődítmény impozáns kőfalai és tornyai még ma is emlékeztetnek a régmúlt időkre, és érzékeltetik a város védelmi jellegét. A Volturraio erődítmény egy igazi látnivaló, amely a város történelmébe és hangulatába kalauzolja el a látogatókat.

volterra erőd

Katedrális – Volterra látnivalói

A Volterrai Katedrális, más néven Duomo, egy gyönyörű épület, amely a város szívében található. Az épület impozáns homlokzata és magas tornyai lenyűgözik a látogatókat. Belül számos értékes műalkotás található, mint például freskók, szobrok és festmények, amelyeket a katedrális gazdag történelme és vallási jelentősége tesz még különlegesebbé. A templom atmoszférája mély vallásosságot sugároz, és lehetőséget ad a csendes imádságra és a spirituális feltöltődésre. A Volterrai Katedrális látogatása valódi kulturális és vallási élményt nyújt, és a városban tett utazásod elengedhetetlen része lesz.

Roman Theatre – Volterra látnivalói

A Volterrai Római Színház egy lenyűgöző régészeti lelőhely, amely betekintést nyújt a város ókori római történelmébe. Az i. e. 1. században épült színház a város egyik legfontosabb építészeti emléke. A jól megőrzött maradványokból láthatóak a színpad, a nézőtér és a környező épületek. A színházban a római időkben előadásokat, színházi darabokat és egyéb eseményeket tartottak. Ma a látogatók bejárhatják a területet, felfedezhetik a maradványokat és élvezhetik a színház hangulatát. A Volterrai Római Színház egy izgalmas látnivaló, amely bemutatja az ókori római civilizáció gazdagságát és kulturális életét.

volterra római színház

Autóbérlés Olaszországban – Volterra látnivalói

Volterra szállásai


Volterra számos kiváló szállási lehetőséget kínál a látogatók számára, hogy élvezhessék a város varázslatos hangulatát és felfedezhessék környékének látnivalóit. A városközpontban és annak közelében megtalálhatóak kis butikhotelok, elegáns városi apartmanok és hangulatos panziók. Emellett a környező vidéken is találhatók bájos agroturisztikai szálláshelyek és nyaralók, amelyek lehetővé teszik a természet közelségében való pihenést. Érdemes előre tervezni és foglalni a szállást, különösen a főszezonban, mivel Volterra népszerű turisztikai célpont. A szállások között megtalálhatók a luxus hotelek és a középkategóriás szállodák is, amelyek kényelmes és kellemes tartózkodást biztosítanak a városban.

Hotel La Locanda

Ez a bájos kis hotel a városközpontban található, közel a főbb látnivalókhoz. Hangulatos szobák, barátságos személyzet és reggelivel szolgálják ki a vendégeket.

szállások volterra

Hotel Villa Porta all’Arco

Ez a szálloda egy régi villa épületében található, közel a Porta all’Arco etruszk kapuhoz. A stílusosan berendezett szobák gyönyörű kilátást nyújtanak, és a szálloda területén medence is található.

villa apartmanok volterra

Albergo Etruria

Ez a családi vezetésű szálloda a történelmi központban helyezkedik el, pár perces sétára a Piazza dei Priori-tól. A szálloda kényelmes szobákat, reggelit és ingyenes Wi-Fi-t kínál.

Agriturismo Fattoria Lischeto

Ha egy vidéki környezetben szeretnél megszállni, ezt az agroturisztikai szállást ajánljuk. A gyönyörű tájban elhelyezkedő farm apartmanokat és medencét kínál, valamint lehetőséget nyújt a toszkán vidék felfedezésére.

toszkán autentikus szállások volterránál