Zakynthos város (vagy Zante város) egy gyönyörű kikötőváros Zakynthos szigetén, Görögországban. Zakynthos város látnivalói között van jó néhány történelmi eretű, kikötőjéből sokfelé eljuthatunk, és még a viziparkok, szuper tengerpartok sincsenek messze.


Szálláskeresés

Booking.com


Solomos tér – Zakynthos város látnivalói

A város központjában található tér, ahol a Dionysios Solomos Múzeum található. A tér Dionysios Solomosról kapta a nevét, aki híres görög költő volt és a “Szabadság Himnuszának” szerzője, amely később Görögország nemzeti himnusza lett. A Solomos tér népszerű turisztikai látványosság és történelmi épületek veszik körül, köztük a Solomos és Eminent Zakynthians Múzeuma, amely Solomos életének és munkájának szentelt, valamint más neves zakynthosiaknak. A tér otthona a város fontosabb ünnepi és kulturális eseményeinek is.

zakynthos tér

Agios Dionysios templom – Zakynthos város látnivalói

Az Agios Dionysios (Szent Diónüszosz) templomot az 1600-as években építették a sziget védőszentjének, Szent Diónüszosznak tiszteletére. A templom az évek során többször is megsérült földrengések és tűzvészek következtében, de mindig újjáépítették. A jelenlegi templom a 20. század elején készült el. Az épület stílusa egyedülálló, keveri az ortodox és a barokk építészeti stílusjegyeit.

Az Agios Dionysios templom rendkívül fontos vallási hely Zakynthos szigetén, ahol évente számos hívő és zarándok látogat el a védőszent tiszteletére. A templom belső része gazdag díszítéssel rendelkezik, többek között freskókkal, ikonokkal és szobrokkal. A templom környezetében a látogatók megtalálhatják Szent Diónüszosz sírját, valamint a szent relikviáit is, amelyeket az ortodox hívők nagy tisztelettel kezelnek.

zakynthos szállásai

Venetian Castle

A Velencei vár Zakynthos szigetén található, Görögországban. A vár a 15. században épült a Velencei Köztársaság uralma alatt, és az egyik legjelentősebb történelmi látványosság a szigeten.

A Velencei vár épületei és falai több történelmi eseményt is túléltek, többek között a török megszállást, az 1667-es földrengést, amely elpusztította a szigetet, valamint a 1953-as földrengést is, amelynek során a vár súlyosan megsérült.

A vár látogatható, és számos turisztikai attrakciót kínál a látogatóknak, mint például a csodálatos kilátás a Zakynthos városára és a környező vidékre. A vár területén múzeumokat, kiállításokat és egyéb kulturális programokat találhatunk, amelyek bemutatják a sziget történelmét és kulturális örökségét.

zakynthos város látnivalói

Városi Múzeum

A városban található a Zakynthos Városi Múzeum, amelynek gyűjteménye a sziget történelmének és kultúrájának bemutatására összpontosít. A múzeumban találhatók régészeti leletek, mint például az antik városból

származó tárgyak és az ortodox egyház műalkotásai.

Bochali – Zakynthos város látnivalói

Bochali Zakynthos szigetén található egy kis hegyi falu, amely a Zakynthos város fölött helyezkedik el. A falu lenyűgöző kilátást nyújt a környező vidékre és a tengerre.

Bochali egyike azon kevés helyeknek a szigeten, amelyek megőrizték hagyományos jellegüket és igazán autentikus hangulatot árasztanak. A faluban találhatók tradicionális görög tavernák és kávézók, ahol a látogatók ízletes ételeket és helyi specialitásokat kóstolhatnak meg.

Bochali közelében található a Venetian vár, amely egykor a sziget védelmére épült. A vár területén számos turisztikai attrakció található, mint például múzeumok és kiállítások, amelyek bemutatják a sziget történelmét és kulturális örökségét.

Autóbérlés Zakynthoson – Zakynthos város látnivalói

Kikötője

Zakynthos város kikötőjéből számos hajóútra befizethetünk. Többek között a Kék Barlangokhoz vagy éppen a Navagio Beach-hez is eljuthatunk innen hajóval.

Tengerpartjai – Zakynthos város látnivalói

A városnak sajnos nincs nagy tengerpartja, de több szép strand található a közelben, amelyek könnyen elérhetők a városból.

  1. Laganas Beach – Az egyik legismertebb strand Zakynthos szigetén, kb. 10 km-re található a várostól délre. Hosszú homokos partszakasza és kristálytiszta vizű tenger miatt népszerű turistacélpont.
  2. Tsilivi Beach – Közel 8 km-re található Zakynthos várostól északra, homokos partjával és békés vizével ideális hely a pihenésre és a napozásra.
  3. Kalamaki Beach – A Laganas Beach szomszédságában található, homokos partszakaszával és lassan mélyülő vízével tökéletes hely a családok számára.
  4. Agios Sostis Beach – A Laganas Beach déli végén található, kisebb és békésebb, mint a szomszédos strand. Ideális a nyugodt pihenésre és a természet szerelmeseinek.
  5. Porto Zoro Beach – A Zakynthos várostól kb. 10 km-re délre található. Hófehér homokja és a kristálytiszta víz vonzza a turistákat. A parton található sziklák miatt ideális hely a búvárkodásra és a snorkellingre.

Zakynthos város szállásai

A belvárosban található ez a kellemes hotel, közel a kikötőhöz, a belvároshoz, és még saját kültéri medencével is rendlekezik. NÉzd meg a Strada Marina Hotel ajánlatait.

szállások zakynthoson

A városi strandtól mindössze 70 méterre, légkondis szobákat kínál ez az igazán autentikus utcában lévő hotel. Zakynthos, mint történelmi város, szűk utcákkal is rendelkezik, azonban a hoteleket, szállásokat ez nem akadályozza abban, hogy ellássák a turista ipart szuper szobákkal, gyerekbarát helyekkel. Az Yria HOtel is egy ilyen helyen található, ami külön hangulatot ad a nyaraláshoz.

zakynthos szállásai hotelek