Zakynthos egy gyönyörű sziget Görögországban, és számos szórakozási lehetőséget kínál a látogatóknak. Bár a természet, a tengerpartok gyönyöráűek, és izgalmas programokat kínálnak az egész családnak, kisgyermekeseknek érdemes utána nézni egyéb szórakozási lehetőségeknek is, amit a kisebbek.nagyobbak is élveznek, és 1-1 napra más programot is beiktatni. Az egyik legnépszerűbb szórakozási lehetőség a vizi parkok látogatása. Ezek a parkok kiváló választások azok számára, akik szeretik a vízi szórakozást, és akik egy igazán izgalmas napot akarnak eltölteni a családjukkal vagy barátaikkal. Nézzük meg mi is a Zakynthos top 5 gyerekeknek.


Szálláskeresés

Booking.com


1. Zante Water Village – Zakynthos top 5 gyerekeknek

Az egyik legnépszerűbb vizi park Zakynthoson a Water Village. Ez a park kiváló hely egy egész napos szórakozásra a családok számára. A park több mint 11 különféle vízi attrakcióval rendelkezik, beleértve a kamikáze csúszdát, az óriás csigát, az akadálypályát, a hullám medencét és még sok mást. A parkban van egy gyermekmedence is, így a legkisebbek is élvezhetik a szórakozást.

zante vizipark

2. Tsilivi Water Park – Zakynthos top 5 gyerekeknek

A Tsilivi vízipark is nagyszerű hely a szórakozásra Zakynthoson. Ez a park számos vízi attrakcióval rendelkezik, beleértve a vízi csúszdákat, az óriás hullámmedencét, a relax medencét és még sok mást. A park különféle ételeket és italokat is kínál, így a látogatók kényelmesen eltölthetik az egész napjukat itt.

tsilivi vizi park

3. Caretta Fun Park Kalamaki – Zakynthos top 5 gyerekeknek

Caretta Fun Park Kalamaki egy kalandos vidámpark, amely a görögországi Zakynthos szigetén található. A park különféle szórakozási lehetőségeket kínál minden korosztály számára, beleértve az izgalmas hullámvasutakat, az interaktív játékokat és a vidám családi attrakciókat.

A vidámparkban található legnépszerűbb attrakciók közé tartozik az óriáskerék, az aqua park, a hullámvasutak és a gokartok. Az óriáskerék csodálatos kilátást nyújt a környékre, és ideális választás azok számára, akik lassabb, nyugodtabb élményre vágynak. Az aqua parkban vízi csúszdák és medencék találhatóak, amelyek garantálják a vizes szórakozást az egész család számára.

A hullámvasutak valódi kalandot ígérnek a sebesség és a magasság rajongóinak. Azok számára, akik szeretnének versenyezni, a gokartok nagyszerű választásnak bizonyulnak, hogy kiéljék a versenyzői énjüket.

zakynthos top 5 gyerekkel

4. Állat farmok – Zakynthos top 5 gyerekeknek

Zakynthos szigetén több állatfarm is található, ahol látogatók találkozhatnak olyan állatokkal, mint a kecskék, tehenek, lovak és nyulak. Az egyik ilyen farm a “Zakynthos Állatvédelmi Alapítvány“, amely egy nonprofit szervezet, amely biztonságos és gondoskodó környezetet biztosít elhagyott és bántalmazott állatok számára. A farm lehetővé teszi a látogatók számára, hogy találkozzanak az állatokkal és kölcsönhatásba lépjenek velük, és a látogatásokból származó összes bevétel az állatok gondozását és rehabilitációját támogatja.

Az Askos Stone Park egy természetvédelmi terület Zakynthos szigetén, Görögországban. A park a sziget északi részén található, és egyedülálló természeti környezetet kínál a látogatóknak, amelyben megtalálhatók a sziget sajátosságait képező kőoszlopok és a mediterrán erdő. A parkban élő állatok közé tartoznak a görög teknősök, a vadmacskák, a prérikutyák és az őzek. A látogatók számos kirándulási lehetőség közül választhatnak, beleértve az egy órás séta a parkban, a két órás vadászatra emlékeztető túrát vagy az ötnapos ökoturizmus programot. A parkban a látogatók megismerhetik a sziget természeti értékeit és élővilágát, valamint támogathatják a terület védelmét.

Sea Turtle Rescue & Information Center egy tengeri teknős mentő és információs központ, amelynek célja a tengeri teknősök védelme és fenntartható használata Zakynthos szigetén. A központ egy nonprofit szervezet, amelyet önkéntesek működtetnek, és amely a tengeri teknősök kutatásával, oktatásával és védelmével foglalkozik.

A központ egyik fő tevékenysége az élő és sebesült teknősök mentése és rehabilitálása. A központban az önkéntesek az állatokat megfigyelik, orvosi kezelést adnak nekik, és gondoskodnak a megfelelő élelemről és ápolásról. A teknősök rehabilitációja során a központ célja, hogy visszajuttassa őket az eredeti élőhelyükre.

A központban lehetőség van a teknősök közelről való megfigyelésére is, és számos tájékoztató anyagot találhatnak a látogatók a teknősök életéről és védelméről. Az önkéntesek szívesen osztják meg tudásukat a látogatókkal, és segítenek nekik megérteni a tengeri teknősök fontosságát és védelmének jelentőségét.

zakynthos askos

Autóbérlés Zakynthos – Zakynthos Top 5 gyerekkel

5. Hajókirándulás – Zakynthos top 5 gyerekeknek

Ha gyerekekkel utazunk Zakynthos szigetére, akkor egy hajókirándulás a tengeri kalandok és élmények egyik legjobb módja lehet a számukra, és számunkra is. Ez is egy amolyan win-win program, a gyerekek is élvezik és a felnőttek is. Az alábbiakban néhány ajánlott hajókirándulás található.

Navagio-öböl és a kék barlangok

A Navagio-öböl a világ egyik legismertebb és legszebb strandjai közé tartozik, így a gyerekek nagy élvezettel fognak itt úszni és játszani. A hajókirándulás során lehetőség van a kék barlangok meglátogatására is, ahol a gyerekek számos természeti szépséget láthatnak, mint például a kristálytiszta vizet, a stalaktitokat és a különleges sziklaformációkat.

Sziklák és barlangok

Ez a hajókirándulás kiváló választás lehet azok számára, akik szeretnék meglátogatni a sziget kevésbé ismert, de ugyanolyan lenyűgöző helyeit. A gyerekek imádni fogják a barlangokat és a sziklákat, valamint a lehetőséget, hogy ússzanak a kristálytiszta vízben.

Gerakas Beach és Marathonisi sziget

Ez a hajókirándulás tökéletes választás lehet a kisebb gyerekekkel utazó családok számára. A Gerakas Beach egy mesés homokos strand, ahol a gyerekek számos tevékenységet kipróbálhatnak, mint például a homokvár építését vagy a tengerparton való pihenést. A Marathonisi sziget egy másik gyönyörű hely, ahol a gyerekek megcsodálhatják a természeti szépségeket és élvezhetik a tengeri élet látványát.

Keri barlangok és Turtle Island

Ez a hajókirándulás lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy megismerjék a tengeri életet és a sziget történelmét is. A Keri barlangokat felfedezve a gyerekek megismerkedhetnek a tengeri élővilággal, míg a Turtle Island meglátogatásakor lehetőség nyílik arra, hogy megfigyeljék a tengeri teknősök életét és élvezhessék a tengeri kalandokat.

A hajókirándulások így számos lehetőséget nyújtanak a gyerekek számára, hogy felfedezzék Zakynthos szigetét, és élvezhessék a természeti szépségeket és tengeri kalandokat.