Kasszandra félsziget Chalkidiki egyik legnépszerűbb üdülőhelye, amely több száz kilométer hosszan kínál homokos strandokat, kristálytiszta tengervizet, hagyományos görög falvakat és modern üdülővárosokat. A félsziget nevét Kasszandroszról, az ókori Makedón királyról kapta. A Kasszandra félsziget látnivalói mellett a legnépszerűbb városai Hanioti és Pefkochori. Mindkét városka tele van éttermekkel, kávézókkal, bárokkal és üzletekkel, amelyek a turisták számára szórakozási és vásárlási lehetőségeket kínálnak. Mindkét helyen találhatók szép homokos strandok és kristálytiszta vizek is.


Szálláskeresés

Booking.com


Kasszandra városai – Kasszandra félsziget látnivalói

Nea Moudania – Kasszandra félsziget látnivalói

Nea Moudania fontos kereskedelmi központ és közlekedési csomópont a környező terület számára. Sűrűn használt kikötője kapuja az Égei-tengernek, sok hajó, beleértve a kompokat és a hajóutakat is, itt állomásoznak. A városban számos bolt, étterem és kávézó található, valamint heti piac, amely vonzza a látogatókat a régió minden részéről. Nea Moudania hosszú homokos strandjai a turisták körében nagyon népszerűek. A tenger kristálytiszta, és ideális a fürdőzésre, a napozásra és a vízi sportokra.

A Szent-György templom Nea Moudania központjában található ez a görög ortodox templom, amely a település legjelentősebb vallási épülete. Nea Moudania híres a halpiacáról, amely a friss halakról és tengeri herkentyűkről ismert. Az idelátogatók lehetőséget kapnak a helyi halászoktól vásárolni friss halat és tengeri herkentyűket. A kikötő egyik legfontosabb látnivalója Nea Moudania-nak. A kikötőben lehetőség nyílik hajókirándulásokra és a tengeri élet megismerésére.

nea moudania látnivalói

Afytos – Kasszandra félsziget látnivalói

Afytos fő látnivalója az óváros, amely több mint 500 éves történelmével büszkélkedhet. A falu belső része gyönyörű, középkori épületekkel, macskaköves utcákkal és hagyományos görög kávézókkal. Az óváros szélén található a Szent Demeter Ortodox Templom, amely gyönyörűen díszített belső tereivel és értékes ikonjaival vonzza a látogatókat.

A faluban található a Folklore Museum of Afytos is, ahol a látogatók megismerkedhetnek a helyi kultúrával és hagyományokkal. A múzeum a falu történelmével és a mindennapi élettel kapcsolatos érdekes tárgyakat és képeket mutat be. Afytos strandja az egyik legszebb a Kassandra-félszigeten, kristálytiszta vizével és gyönyörű panorámájával. A látogatók számos kávézóban és étteremben élvezhetik a tengeri ételeket, a görög salátákat és a friss halakat.

afytos látnivalói

Kallithea – Kasszandra félsziget látnivalói

Kallithea híres tengerpartja, a Kallithea Beach egy nagyon népszerű hely, kristálytiszta vizeivel és fehér homokos partjával. A strand környékén számos bár, kávézó és étterem található, ahol megpihenhetünk egy kis időre. Ha szeretnénk valami aktívabb programot, akkor érdemes felkeresni a környéken található vadvízi parkot, ahol a tengerben a felfújt vízi csúszdákon és játékokon ugrálhatsz. Vagy kipróbálhatod a különféle vízi sportokat, mint például a szörfözést, a jetskizést és a vízisíelést.

Hanioti

A falu tengerpartja gyönyörű, kristálytiszta vízzel rendelkezik, ideális a napozásra és a fürdőzésre. A Szent Nikolasz-templom Hanioti központjában található. A görög ortodox templom, amely a falu legjelentősebb vallási épülete. Hanioti híres a piacáról, ahol lehetőség van helyi kézműves termékek, gyümölcsök, zöldségek és egyéb élelmiszerek vásárlására. Hanioti sétálóutcája tele van boltokkal, éttermekkel és kávézókkal, ahol élvezhetjük a helyi ételeket és italokat.Hanioti egy bájos falu, amely tökéletes helyszín a pihenésre és a kikapcsolódásra.

Kasszandra félsziget látnivalói

Pefkochori – Kasszandra félsziget látnivalói

Pefkochori egy bájos város, amely tökéletes helyszín a pihenésre és a kikapcsolódásra. A helyi vendéglátóipar, a tengerparti élet és a természeti szépségek lenyűgöző élményt nyújtanak az idelátogatóknak.A város tengerpartja kiváló lehetőséget nyújt a napozásra, a fürdőzésre és a vízi sportokra.

Az Agia Paraskevi-templom Pefkochori központjában található ez a görög ortodox templom a falu legjelentősebb vallási épülete. Helyi piac és sétálóutcája lehetőséget nyújt, egy kis helyi szuvenír megvásárlására. Pefkochori-ból lehetőség nyílik hajókirándulásokra a szomszédos tengerpartok és szigetek felé, amelyek lenyűgöző látványosságokkal várják a turistákat. Pefkochori, a Kasszandra félsziget egyik legnépszerűbb üdülőhelye, is tele van kávézókkal, éttermekkel és szállodákkal. A városka mellett található a Glarokavos-öböl, amely csodálatos hely a horgászatra és a búvárkodásra.

Autóbérlés Görögországban – Kasszandra félsziget látnivalói

Paliouri

A félsziget egyik legexkluzívabb üdülőhelye. A település egy kis halászfaluból fejlődött ki, és ma már luxusvillákkal, bárokkal és éttermekkel várja a látogatókat. A Paliouri strand gyönyörű, és tökéletes hely a napozásra és a tengerparti pihenésre. Az Asszonyok Monostora Paliouri közelében található, ez a középkori kolostor, amely fantasztikus kilátást nyújt a környező tájra. Paliouri egy nyugodt és csendes falu, amely ideális helyszín a pihenésre és a kikapcsolódásra. A természeti szépségek, a helyi vendéglátóipar és a barátságos emberek miatt az idelátogatók biztosan élményekkel térnek majd haza.