Héraklion a Kréta szigetének legnagyobb városa és az egyik legfontosabb turisztikai célállomása Görögországban. A város gazdag történelmi örökséggel rendelkezik, valamint számos kulturális és természeti látnivalóval büszkélkedhet. A város nevét az ókori görög Heraklesz istenről kapta és Heraklion látnivalói miatt érdemes ide ellátogatni.


Szálláskeresés

Booking.com


Heraklion látnivalói

Knosszoszi Palota- Heraklion látnivalói

A Knosszoszi Palota a minószi civilizáció egyik legfontosabb épülete, amely Kréta szigetén található. A palota a 2. évezred elején épült és ma az UNESCO Világörökség része. A Knosszoszi Palotának ma már csak romjainak maradványait lehet látni, de még mindig lenyűgöző látványt nyújt. A palota meglátogatása lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megismerjék a minószi kultúra egyik legjelentősebb helyszínét, és elmerüljenek Kréta történelmében és kultúrájában.

heraklion látnivalói

Archeológiai Múzeum – Heraklion látnivalói

Az Archeológiai Múzeum Héraklionban a görög antikvitás legjelentősebb leleteit őrzi. A múzeum gyűjteménye a Krétai és a minószi civilizáció művészeti kincseit, a római kor és a keresztény időszak emlékeit, valamint a középkori és az újkori történelmi emlékeket tartalmazza.

Moroszini Forgalomtechnikai Múzeum

Ez a múzeum a közlekedési eszközöket mutatja be a görög történelem különböző időszakaiból. A múzeum gyűjteménye vonatokat, autókat, motorkerékpárokat és más járműveket tartalmaz.

Venetian Harbour

A híres velencei kikötő Héraklionban található, és a város egyik legismertebb látványossága. A kikötő egykor fontos kereskedelmi központ volt, ma pedig a turisták egyik kedvenc helye.

Koules

A Koules erődítmény egy középkori várfal, amely az óváros védelmére szolgált. Az erődítmény ma múzeumként működik, ahol a látogatók megismerkedhetnek a régi idők védelmi technikáival.

heraklion látnivalók

Cretaquarium -Heraklion látnivalói

A Cretaquarium Görögország legnagyobb akváriuma, amely a Kréta szigetén élő tengeri élőlényeket mutatja be. A látogatók megcsodálhatják a tengeri teknősöket, cápákat, delfineket és egyéb fajokat. Gournes településén található, 15 km-re Herakliontól. Az egyik legnagyobb akvárium Európában, és több mint 2000 tengeri fajnak ad otthont a Mediterrán és a trópusi Indo-Pacific régiókból.

Ha már itt jársz, akkor a gyerekeknek biztosan tetszene a Dinoszaurusz Park is.

Natural History Museum of Crete

A Kréta Természettudományi Múzeuma a sziget éghajlatát, földrajzát és természeti kincseit mutatja be. A múzeum különleges kiállításokat tart, amelyek bemutatják a sziget növény- és állatvilágát.

Heraklion strandok – Heraklion látnivalói

Herakliontl nyugatra 20 km-es távolságig a legnépszerűbb strandok az Amoudara tengerpart, amely kb. 5 km-re található Herakliontól. A Homokos strandokkal és kristálytiszta vízzel rendelkezik, és több szálloda, étterem és bár is található itt.

agia pelagia tengerpart

Az Agia Pelagia tengerpart, amely kb. 20 km-re található Herakliontól, homokos part egy gyönyörű öbölben, és rengeteg nyaralóhelyet, bárt és éttermet kínál. A kettő között található még például Ligaria strand vagy a Panagia tengerpart.

Kelet felé indulva Herakliontól a Karteros strand és a Kokkini Hani tengerpartjai várnak. Minden tengerpart sajátosságokkal és szolgáltatásokkal rendelkezik, így érdemes több helyet is kipróbálni, hogy megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő strandot.

Autóbérlés Krétán – heraklion látnivalói

Héraklion Kréta szigetén található, amely Görögország legnagyobb szigete. A sziget lenyűgöző természeti kincsekkel, kristálytiszta strandokkal és évezredes történelmi emlékekkel büszkélkedhet. Kréta a görög kultúra és gasztronómia melegágya, és számos helyi termékkel, például olívaolajjal, sajtokkal és borokkal büszkélkedik. A szigetet egész évben könnyen elérhető repülőjárattal lehet megközelíteni.

Heraklion szállásai

Az Amoudara tengerparttól 300 méterre találhatóak a Minoa Apartmanok 1 és 2 hálószobás, konyhás lakásokkal, egy mediterrán kert közepén. Saját medencével, játszótérre és reptéri transzferrel.

szállások héraklionban

A Blossom Collection szállásai között több féle apartman közül is választhatsz, tengerre néző kilátással, vagy pezsgőfürdővel rendelkezővel.

heraklion szállások