Como egy kisváros Lombardia régióban, az észak-olaszországi Lombardia régióban, a Como-tó déli partján. A város gyönyörű környezetben helyezkedik el, a tó és a környező hegyek között, és tele van érdekes látnivalókkal. Fedezd fel Como város látnivalói sokaságát, mielőtt a környéket bejárod.

Történelme a római korba nyúlik vissza, amikor is a várost az ókori Róma és Milánó közötti fontos kereskedelmi útvonal mentén alapították. A középkorban Como városa a textilipar és a kereskedelem központja volt, és egyik fontos városállam volt Észak-Olaszországban.

Ma Como modern, élénk város, és kiváló kiindulópont a Como-tó felfedezéséhez. Nevezetességei között szerepelnek a történelmi épületek, a múzeumok, az éttermek és az üzletek, valamint az idilli tóparti sétányok.


Szálláskeresés

Booking.com


Como katedrális – Como város látnivalói

Egyik legismertebb látnivalója a városnak a Como-i katedrális, amely az egyik legszebb épület a városban. A katedrális építése több mint 400 évig tartott, és a különböző stílusok keveredéséből áll, mint például a gótikus, a reneszánsz és a barokk stílus. A Főoltáron a Comoi Madonna található, az egyik legismertebb műalkotás Como-ban.

katedrális como város látnivalói

Tempio Voltiano – Como város látnivalói

Másik fontos látnivalója a városnak a Tempio Voltiano, amely egy tudomány és technika múzeum Alessandro Volta emlékére, aki az első elektromos elemet, a Volta-egyenértékűséget alkotta meg. A múzeumban a látogatók megismerhetik Volta életét és munkásságát, valamint a tudomány és a technológia fejlődését.

Piazza del Duomo – Como város látnivalói

A Piazza del Duomo a történelmi központ egyik legnagyobb területe Como-ban. A tér számos éttermet, kávézót és üzletet kínál, és számos látnivaló található itt, többek között a Broletto palota, amely a középkorban a város kormányzóinak székhelye volt. A Piazza del Duomo-n található a San Fedele bazilika, ami egy gyönyörű barokk épület. Belső része gazdag díszítéssel rendelkezik, többek között festményekkel, szobrokkal és mozaikokkal.

Teatro Sociale – Como város látnivalói

A Teatro Sociale Como városának egyik legfontosabb színháza és kulturális intézménye. A Piazza del Popolo-n található, a történelmi központban, és gazdag történelmi és művészeti örökséggel rendelkezik.

Az épületet 1813-ban építették, és a város történelmi színházaként szolgál. Többször is felújították és kibővítették az évek során, és ma a város egyik kulturális központja.

Nevezetessége a gazdag belső díszítés, amelyet a 19. századi neoklasszicizmus és a romantika stílusa jellemzi. A főbejáratnál két antik római oszlop fogadja a látogatókat, és az épület belső része díszes freskókkal, szobrokkal és aranyozott mennyezettel rendelkezik.

como város látnivalók ás szállások

San Abbondio

San Abbondio a Como városának egyik jelentős keresztény szentélye. Az olasz város déli részén, a Viale Varese mentén található, és a római katolikus egyház számára kiemelt fontosságú.

Az eredeti templomot a 5. században építették, és az évszázadok során többször átalakították és felújították. A jelenlegi épület azonban a 19. században épült, és a neoromán stílusú templomok közé tartozik. A neves olasz építész, Giuseppe Bovara tervei alapján készült, és kiváló példa az olaszországi neoromán építészet stílusára.

Porta Torre

A Porta Torre egy középkori kapu Como városának déli részén. A kaput a 12. században építették, és a város erődítései részét képezte. Neve a kapu mellett álló, több mint 30 méter magas toronyról származik, amely a város egyik legmagasabb épülete. A tornyot eredetileg a város védelmére használták, de az évszázadok során többször átalakították és felújították. Ma a Porta Torre az egyik legismertebb és leglátványosabb látnivaló Como városában, amelyet érdemes felkeresni a történelmi hangulat és a kilátás miatt.

Autóbérlés a Comoi-tónál – Como város látnivalói

brunet siklo como látnivalók

Brunate Sikló

A Brunate sikló egy turisztikai attrakció, amely a hegyoldalban található Brunate településre vezet fel. A sikló egy 120 éves, hagyományos villamos, egy meredek hegyoldalon halad fel és le. Az út kb. 7 percig tart, és a sikló által kínált kilátás a tóra és a városra lenyűgöző.

Az eredeti Brunate sikló 1894-ben épült, és azóta többször felújították és modernizálták. Az útvonal hossza közel 800 méter, és két állomást érint.

Utazás során a látogatók lenyűgöző panorámát élvezhetnek a tóra és a környező hegyekre. Érdemes időt szánni arra, hogy a Brunate siklón utazzon, és élvezze a város és a tó látványát egy magasabb pontból.

Az év nagy részében üzemel, és a jegyeket a sikló állomásoknál lehet megvásárolni. A siklóhoz történő feljutás egyszerű és könnyen megközelíthető, a sikló állomás a városközpontban található, és a tömegközlekedési eszközökkel is elérhető. Kiváló turisztikai attrakció Como városában, amely a látogatóknak lehetővé teszi, hogy új perspektívából ismerjék meg a város és a tó környékét.

Como szállásai -Como város látnivalói

Como város szállásai között olyan szuper helyeket találhatunk, mint például ez a tóra néző Comoi apartman szállás.

comoi tó szállások

Természetesen a Hiltonnak itt is van szállodája, nem is akármilyen. Comói tó Hilton hotel szállásai exkluzívak, bámulatos kilátással.

como szállások olcsón, hotelek, apartmanok a comoi tónál