Santorini egy csodálatos görög sziget, amely a világ egyik legjobb tengerparti helyeinek egyike. Az egzotikus sziget kivételes fekvésének és lenyűgöző tájképének köszönhetően évente számos turistát vonz. Santorini tengerpartjai különösen vonzóvá teszik a szigetet az idelátogatók számára.


Szálláskeresés

Booking.com


Vörös Part – Santorini tengerpartjai

Az egyik legismertebb strand a szigeten a Vörös Strand. Az egyedi vulkanikus homokja miatt ez az egyik leglátványosabb tengerpart a világon. A homok vörös és fekete színű, amely a sziget geológiai összetételének köszönhető. A Vörös Strand a sziget déli részén helyezkedik el, közel az ókori Akrotiri romjaihoz. A magas sziklafalak között található, amelyek elválasztják a tengerpartot a környező területektől. Elérhető autóval vagy gyalog, és könnyen megközelíthető a sziget legnépszerűbb látványosságai közül.

vörös part santorini

Kamari strand – Santorini tengerpartjai

A Kamari Strand egy másik népszerű tengerpart Santorinin. Hosszú, fekete homokos parttal rendelkezik, amely tökéletesen alkalmas a napozásra és a strandolásra. A strand közvetlenül a Kamari település mellett található, ahol számos étteremben, bárban fogyaszthatunk el egy hűsítőt vagy vásárolhatunk be az egyik helyi boltban,Az esti szórakozási lehetőségeket se hagyjuk ki. A Kamari Strand kényelmes és biztonságos környezetet kínál az egész család számára.

kamari tengerpart szállások

Perissa strand – Santorini tengerpartjai

A Perissa Strand a Kamari Strandtól délre található, és egy újabb fekete homokos strand Santorinin. A tenger kristálytiszta és ideális úszásra és búvárkodásra. A tengerpart csodálatos kilátást nyújt a sziget északi részére, amely nagyon vonzó az idelátogatók számára. A strand mellett található számos vendéglátóipari szolgáltatás, mint például éttermek, bárok, és kávézók, amelyek gondoskodnak a kényelmünkről.

Perissa és Kamari látnivalói

Fehér strand

A Fehér Strand Santorinin egy varázslatos tengerpart, amely csak hajóval közelíthető meg. A homokja hófehér és a víz kristálytiszta, ami egyedülálló látványt nyújt. A strand szépsége a sziget vulkanikus eredetéből adódik, amelynek következtében a strand fehér színű homokját az ott található kőzetek anyaga adja.

A Fehér Strand egy eldugott és romantikus hely, ahol a látogatók teljesen el tudnak merülni a szépség és a nyugalom élményében. A tengerpartot körülvevő sziklák és a kristálytiszta víz olyan érzést kelt, mintha egy távoli paradicsomba érkezett volna az ember.

A strandot csak hajóval lehet megközelíteni, ami tovább fokozza a hely különlegességét. Hajókirándulást tehetünk a sziget körül és ellátogathatunk a Fehér Strandra is. A strand közvetlenül a sziget déli részén található.

santorini fehér tengerpart santorini tengerpartjai

Autóbérlés Szantorinin – Santorini tengerpartjai

Vizipark

Sajnos, Santorini nem rendelkezik olyan víziparkkal, mint amilyeneket a turisták számos más helyen találnak világszerte. Ez azért van, mert a sziget területe és topográfiája miatt nem megfelelő egy ilyen létesítmény működtetéséhez.

Azonban, ha valaki a vízi szórakozást keresi Santoriniben, akkor számos lehetőség áll rendelkezésre. A sziget számos strandja kínál lehetőséget a vízi sportokra, például a jetski, banánhajó, vízisí, kajakozás és a búvárkodás. A strandokon kívül a szállodák és üdülők szintén kínálnak medencéket és más vízi szórakozási lehetőségeket, például jacuzzikat és pezsgőfürdőket.

Továbbá, ha valaki szeretné felfedezni a környék vizeit, akkor érdemes lehet egy hajókiránduláson részt venni. A kirándulások során lehetőség van a sziget körül hajózni, meglátogatni a sziget partjain található eldugott strandokat, illetve megfigyelni a vulkáni szigeteket, amelyek a sziget körül találhatóak.