Kréta-sziget harmadik legnagyobb városa és egyben történelmi fővárosa is Rétimno. Gazdag történelmi hagyományokkal és művészeti értékekkel büszkélkedhet. Az óvárosa számos szűk utcája, történelmi épületei és hangulatos kávézói ideális helyet biztosítanak a romantikus sétákra és a kellemes kikapcsolódásra. Rethimno látnivalói mellett nem mehetünk el szó nélkül.


Szálláskeresés

Booking.com


Fortezza erőd – Rethimno látnivalói

Az erődöt a Velenceiek építették a 16. században, hogy védelmet nyújtsanak a török támadások ellen. Az erőd ma már turisztikai látványosság, és számos látogatót vonz minden évben.

Belső udvarában kápolna, múzeum és kiállítások találhatók, amelyek bemutatják a helyi történelmet és kultúrát. A kilátópontokról pedig gyönyörű panoráma nyílik a tengerre és a környező tájra.

Az erőd érdekessége, hogy az évszázadok során több különböző kultúra is birtokolta és átalakította. A Velenceiek mellett a törökök és az oszmánok is uralták az erődöt, majd a görög függetlenségi háború során a görögök szerezték vissza.

velencei vár

Rethimno múzeumai

A főtéren álló Mózes-szobor a város egyik jelképe, amely az itteni zsidó közösséget és kultúrát emlékezteti.

Történelmi múltját bemutató múzeumok közül a legnépszerűbb a Rétimnoi Régészeti Múzeum, amely Kréta régészeti leleteit mutatja be az idők kezdetétől egészen a római korig. A múzeum érdekességei között találhatók a Knosszoszi-palotából származó minószi freskók, valamint az egyiptomi és föníciai importáru.

Rethimno épületei – Rethimno látnivalói

Az óváros történelmi központja tele van gyönyörű épületekkel, amelyek a helyi kultúra és történelem lenyomatait hordozzák.

Az óváros központjában található a 16. századi Velencei Loggia, amely ma múzeumként működik. A városban található másik kiemelkedő épület a 16. századi Neratzes mecset, amelyet az oszmánok építettek. A mecsetet ma kiállításoknak és kulturális rendezvényeknek adnak helyet.

A városközpontban található továbbá a 17. századi Rimondi kút, amely a város egyik fő látnivalója. Az épületet Niccolò di Giovanni és Francesco Rimondi építették a város vízellátásának biztosítására.

rethimno látnivalói

A város közvetlen közelében a Szent Antal kolostor található, mely a leglátogatottabb zarándokhelyek közé tartozik a szigeten. A kolostor a 17. században épült, és egy gyönyörű kertben áll. A kertben található a kolostor múzeuma, amely többek között ikonokat, pergamenteket és festményeket mutat be.

A városközpontban található Szent Ferenc-templom az egyik legjelentősebb épület, amelyet a velenceiek építettek a 16. században. Az épület számos kulturális eseménynek ad otthont, és gyönyörű műalkotásokat rejt.

Itt található továbbá a 19. századi Szent Miklós-templom, amelynek homlokzatát a korai neoklasszicizmus jellemzi. Az épületben számos értékes ikon és festmény található.

Az érdekes és változatos a kulturális élet Rétimno városában és egész évben tart, különösen a nyári hónapokban, amikor az óvárosban és a városközpontban számos koncertet, fesztivált és színházi előadást rendeznek. A város rengeteg kiváló étterme, bárja és kávézója van, ahol élvezheted a helyi specialitásokat és a mediterrán gasztronómiát.

Autóbérlés Krétán – Rethimno látnivalói

Rethimno tengerpartjai – Rethimno látnivalói

Rétimno számos gyönyörű stranddal és tengerparttal büszkélkedhet, amelyek vonzóak a turisták és a helyiek számára egyaránt. Az északi parton fekszik a város fő strandja, a Rétimno strand, amely a homokos partszakasz és a kristálytiszta víz miatt különösen népszerű.

A strand mentén számos étterem, bár és kávézó található, ahol friss tengeri ételeket és italokat lehet kóstolni. Azoknak, akik sportosabb kikapcsolódásra vágynak, számos vízi sporttevékenység áll rendelkezésre, mint például a jetski, a banánhajózás vagy a parasailing.

Keleti részén a Platanias strand található, amely egy hosszú és széles homokos partszakasz, amely tökéletes hely az egész család számára. A strand mentén számos bár és étterem található, amelyek friss tengeri ételeket és italokat kínálnak.

Nyugatra a Gerani strand, amely egy csendes és békés hely, ideális azok számára, akik szeretnének elvonulni a turisták zsúfoltságától. A strand sziklás részein pedig kiváló búvárkodási lehetőségek állnak rendelkezésre.

rethimno tengherpartjai

A város közelében, keletre található a Bali strand, amely egy kis halászfaluban fekszik, és gyönyörű kavicsos stranddal rendelkezik. A strandokon és a tengerparton található bárok és éttermek kiváló lehetőséget biztosítanak az ízletes helyi ételek és italok kipróbálására. a környezet is csodaszép, érdemes felkeresni.

Összességében Rétimno számos gyönyörű stranddal rendelkezik, amelyek kiváló lehetőséget biztosítanak a tengerparti pihenésre és a szórakozásra. A tengerpartok és a vízi sportok szerelmesei biztosan megtalálják az ideális helyet a városban.