Porto Timoni tengerpart kétségkívül Korfu legszebb természeti látnivalói közé sorolható. Ez a dupla öböllel rendelkező félsziget nem csak a fürdőzés szerelmeseit hívogatja, kirándulni is lehet itt a kijelölt túraútvonalak. Porto Timoni látnivalói természeti jellegűek, de a félszigeten találhatsz egy kicsi kápolnát, illetve Afionas nevő falucskát a közelben.

Korfu északnyugati partján található Porto Timoni két kedvelt nyaralóhely közelében, Agios Georgios és Arillas között található.


Szálláskeresés

Booking.com


Porto Timoni tengerpart megközelítése

Az öbölhöz kétféleképpen is eljuthatsz. Gyalogszerrel Afionasból, vagy vizi taxival Agios Georgiosból. Mindkettő szuper választás. Kisgyerekkel ha nekivágsz, inkább a vizitaxit javasolnám, mert a séta a napon 20 perces.

Afionasból, ha neki indulsz gyalogosan, akkor félúton találsz majd egy kilátópontot, itt készülnek azok a tipikus porto timoni fényképek a két tengerpartról. Kényelmes cipő javasolt a sétához, egyszerűbb a fel és lejutás, mint strandpapucsban. Naptej és kalap sem árt, a fáradtságért viszont kárpótol a látvány, és utána megmártózhatsz a türkizkék, kristálytiszta vízben.

Agios Georgiosból nincs buszjárat Afionasba, úgyhogy ha nincs bérelt autó vagy robogó, akkor érdemes vizi taxira befizetni, vagy akár bérelhetsz kajakot, vizibicikli is, azzal is simán eljuthatsz Porto Timoni tengerpartra.

porto timoni tengerpart

Porto Timoni tengerpart tudnivalók

Fontos jelezni, hogy Porto Timoni bár nem kiépített, elég közkedvelt a turisták körében, mert csodaszép. Így számítani kell rá, hogy Afionasban a parkolást meg kell oldanod. Bent a faluban nehezebb találni helyet, de a falu szélén van parkoló.

A tengerpart nem kiépített, apró kavicsos, és inkább bokros, tehát árnyékot nem fogsz találni. Gondoskodj pop up sátorról vagy napernyőről ha gyerkőccel látogatsz el ide. Legyen nálad naptej, kalap, és ami a legfontosabb enni és inni való. Se a parton, se útközben Afionasból nincs lehetőséged frissítőhöz jutni. Kuka sincs a parton, így azt se felejtsd el, hogy a szemeted tedd zacskóba és vidd magaddal vissza a szállásra.

Autóbérlés Korfun – Porto Timoni tengerpart

Afionas – Porto Timoni tengerpart

Érdemes Afionasban is sétálni egyet és a túra előtt vagy után egy kávét vagy hideg innivalót vagy ebédet, vacsorát itt elfogyasztani. A falut pikk-pakk bejárhatod, viszont mindenképpen érdemes bolyongani kicsit azon a pár utcán, mert nagyon autentikus korfui létet tapasztalhatsz meg itt. A helyiek nagy része a vendéglátásból él, úgyhogy amilyen kicsi a hely olyan sok vendéglátó egységet találhatsz itt. Közülük több fantasztikus tengerre néző panorámával vár.

Afionas látnivalói

Afionas szállásai – Porto Timoni tengerpart

Szállásokat is találhatsz Afionasban, mint például a Porto Timoni szállást, csodaszép panorámával. Aki még ennél is pazarabb szállásra vágyik, választhatja a Zeus Throne Villa egyik szobáját. Saját medencével, tengerre néző kilátással.

afionas szállásai

Korfu látnivalói