Görögország kedvelt szigetének, Lefkada-nak a fővárosa az azonos nevű Lefkada város. Ez a festői város egy csodálatos hely. Fedezd fel a kanyargós szűk utcákat, a színes házait, éttermit, törtéenlmi látnivalóit. Lefkada város látnivalói sokakat megérint, és mindenki áthalad a városon aki a szigetre érkezik, hiszen közvetlenül ide fut a szárazföldről átvezető híd. Bár a sziget legnagyobb városa, valójában egy közepes méretű városnak számít Görögország szinten, mégis bájos, remek adottságokkal rendelkezik, amitől igazán vonzó célpont.


Szálláskeresés

Booking.com


Lefkada óvárosa – Lefkada város látnivalói

Lefkada sétány – Lefkada város látnivalói

A leghangulatosabb sétány a város északi részén található. Itt estére a forgalmat is lezárják, a víz mellett kiülő helyek vannak kialakítva az éttermeknek, kávézóknak, hogy élvezhesd Lefkadai túrádat akár este, akár napközben. Itt található a Lefkadai fahíd is.

lefkada sétány
lefkada város látnivalói

Történelmi múzeum – Lefkada város látnivalói

A sétány végén találod a Történelmi múzeumot is, mely 4 termében szépen bemutatj kronológiailag Lefkada történetét egészem a késő római korig.

Történelmi óváros séta

Keresd fel az óváros templomait, és a többi kisebb múzeumot is. Tegyél egy nagy sétát akár este, akár napközben Lefkada utcáin a velencei stílusban épült, színes házai között, ahol a színes virágok és pálmafák növelik a mediterrán hangulatot. Nem beszélve az erkélyekről. Terein, sétáló utcáin végig kiülős helyeket fogsz találni, és akár egészen a kikötőig is érdemes lesétálni.

A tengerparti sétánytól a város szívébe induló sétáló utca a fő térbe torkollik, ahol megihatunk egy kávét, elfogyaszthatunk egy ebédet, és megtekinthetjük a városban a legrégebbi templomot a St Spyridon templomot is

Lefkada kikötője is nagyon fontos, a sziget kereskedelmi központja, és itt található a legnagyobb kikötő, tehát ha menő yachtokat is szeretnél látni, akkor sétálj itt egy nagyot.

Agia Mavra

A környék legnagyobb velencei erődje Lefkada bejáratánál, az úszó híd mellett található. Az egész jó állapotban megmaradt romoknál egy kápolna templomot is találhatunk. Nyaranta sok eseménynek ad helyszínt.

agia mavra lefkada

Autóbérlés Görögországban – Lefkada város látnivalói

Lefkada tengerpartjai – Lefkada város látnivalói

Lefkada városban közvetlenül nem találunk tengerpartot, de 25-50perc sétára, vagy pár perc autóútra 3 homokos strand is rendelkezésünkre áll. 2 az úszó híd mellett, a 3. pedig a szélmalmos strand.

Ammoglossa tengerpart

Közvetlenül az úszóhíd mellett található tengerpart, sekély fenekű, nyugodt strand, ahova napernyőt vigyünk magunkkal, mert nem kiépített strandról van szó. Homokos, és a túloldalon az erőd falait láthatjuk.

Kastro tengerpart

Mindössze 1,5 km-re a várostól, Ammoglossa mellett, az úszóhídtól 3íí méterre található a Kastro strand. HOmokos, hosszú tengerpart, mely után következik az Agios Ionnais tengerpart. Ez a strand nem tartozik a legszebbek közé, mert egy régi pincészet épülete látható innen, de ettől még a víz kristálytiszta, sekély, és nagyon jót lehet mártózni a tengerben itt is.

lefkada tengerpart

Agios Ionnais – Lefkada város tengerpartjai

Lefkada várostól 2,5 km-re található, jól felszerelt, nagyon hosszú, homokos strand Agios Ionnais, mely mögött egy kis település húzódik. A parton szélmalmokat találunk, és néhány vendéglátó egységet. Valójában egy kék zászlós partról beszélünk, ahol a délutáni szelesebb órákban a szörfösök is hódolhatnak kedvenc sportjuknak.

Lefkada város szállások – Lefkada város látnivalói

Villa Elia hotel rendkívüli környezettel vár, kinti medencékkel, az Ionnais tengerparttól mindössze 500méterre.

lefkada szállásai

A Viktoria Lefkada hotel a város szívében található, saját medencével.

viktoria lefkada szállás