Korfu sziget fővárosa a szintén ugyanazt a nevet viselő Korfu. A Földközi-tenger és Görögország egyik legszebb. legkülönlegesebb városa. Köszönheti ezt a különböző megszállásoknak az évszázadok alatt. Korfu város látnivalói az óvárosban találhatóak, gyakorlatilag olyan, mintha egy múzeumban sétálnánk az utcán.


Szálláskeresés

Booking.com


Korfu város látnivalói – történelme

Gazdag kulturális és történelmi háttérrel rendelkezik a város. Mivel stratégiailag fontos helyen helyezkedett el, a Jón- és az Adriai-tenger között, ezért számos megszállás hatott rá már kr.előtti korokból is. Ideális volt a tengeri kereskedelem és a katonai felügyelet szempontjából is, éppen ezért a város 2 legmagasabb dombjára erődöt építettek. A velencei uralom alatt épült a második erőd, és olyan erődrendszer került kialakításra, hogy hosszú időn át szinte bevehetetlen volt a város. Majd a velenceiek után rövid ideig a franciák szállták meg, az ő hatásuk is nagyban meglátszik a város képén. Attól függetlenül is, hogy a második világháború alatt nagy része a bombázások áldozata lett. Végül 2007-től az Unesco egész Korfu várost felvette a világörökség részévé.

korfu régi erőd

Régi erőd és Új erőd

Nem csak stratégiailag fontos a két erőd, tulajdonképpen ha egyiktől elsétálunk a másikig, minden fontos látnivalóhoz eljuthatunk. Az új erőd és régi erőd elnevezés inkább csak a behatárolás miatt fontos, valójában nem sokkal egymás után épültek. Az új erődöt a velenceiek építették, az üres romot bárki bebarangolhatja, csodaszép a kilátás innen.

A régi erőd az, ahol több a látnivaló. A belépőjegy ára 3€. Arra készülj, hogy ne a legnagyobb melegben látogass el ide, mert ha szeretnéd felfedezni az egészet akkor 1 órát legalább érdemes rászánni. Az erődön belül található múzeum is, vagy éppen ott van az oszlopokkal díszített régi brit kórház épülete és a Szent György templom, melyet bár a britek építettek, valójában görög templomnak néz ki. Sétálj fel a csúcsra, ahol egy kereszt áll, mert csodaszép innen a kilátás. A városra, a szigetre és a szárazföldre is.

Spinada Square – Korfu város látnivalói

MIután az erőd részt magunk mögött hagyjuk egy csodaszép, virágos téren találhatjuk magunkat, a tér túloldalán található A Liston árkádos épület, ahol számos étterem és kávézó vár hűsítővel. A tér északi oldalán az Ázsiai múzeum kapott helyet, melynek az épülete is említésre méltó, a britek építették a Szent Mihály és György palotát.

spinada látnivalói

Templomok Korfu városában

Közel 40 ortodox templomot találhatsz Korfu városban, ami nem kevés. Ezek közül a legemlítésre méltóbba sziget védőszentjének épített, a Spirydon templom. A két erőd közötti óvárosi részen azt ajánlom vessz el egy kicsit. bolyongj a macskaköves utcákon, fedezd fel a sikátorokat, ahol ahogy fel pillantasz néha egy-egy templom tornyot pillanthatsz meg. Ne felejtsd el, egy olyan görög városban jársz, ami eltér a megszokott görög kinézettől, kicsit mintha egy olasz városkába csöppentél volna, ahol a francia hatás is érvényesül. A sárga-narancs színű épületek, a terrakotta háztetők igazán vonzóvá teszik ezt a várost is.

Korfu óvárosán kívül is akad számos látnivaló, például a Régészeti Múzeum is, ami az óvárostól délre helyezkedik el.

templomok korfun

Autóbérlés Korfun -Korfu város látnivalói

Kanoni és az Egér sziget

Korfu város belvárosától délre található Kanoni, ami tulajdonképpen Korfu városnegyed, a repülőtér alatt. Az itt található dombon kávézók remek kilátással, és luxus villák is találhatóak. Ami miatt azonban a legtöbbet fényképezett részről beszélhetünk az a Panagia Vlacherna templom, ami egy kis félszigeten áll. A félszigetre egy 300méter széles gyalogos sávon juthatunk át. A templom tényleg nagyon szép, akár még a repülőből is láthatjuk, mielőtt landolnánk Korfun. Innen lehet eljutni kis hajókkal az 5 percre található pici szigetre, amit Egér szigetnek is neveznek. A szigeten egy kis templom áll. Kanóni végéből a félsziget mellett egy másik, hosszabb gyalogos hidat is találunk, ez a szemközti Perama-ba visz át.

korfu látnivalói planagia vlacherna

Korfu város tengerpartok – Korfu város látnivalói

A Faliraki beach az óváros mellett található, gyalogtávolságra, a helyiek is szeretnek ide leugrani fürdeni egyet a kristálytiszta vízben, vagy inni egy jó kávét.

Korfu belvárosától délre, ahogy haladsz egy Kanoni városrész található, az itteni tengerpart is nagyon szép és a kettő között található Mon repos villa, mely ma szállodaként üzemel. Hatalmas parkjában sétát tehetünk, és a Mon repos tengerparton érdemes fürdeni egyet.

Korfu város szállásai

Az Acanthus Blue szállásai Korfu óvárosi részén található, közel a Mon repos tengerparthoz és a szélmalomhoz, ahol szintén nagyon szép pontja Korfu városnak.

korfu város látnivalói

A Spianada Park közelében található a Locandiera kellemes, hangulatos szépen felújított szállása.

korfu szállásai

Választhatsz a 4 lakásos társasház egyik lakása közül is, ha szeretnél az óvárosban, romantikus helyen megszállni, kilátással a városra és a helyi életre. Akár csak 1-2 napra is, de érdemes megszállni itt, majd a nyaralás többi részét a sziget egyéb helyein tölteni. A Kamara old town szállásai közül is válogathatsz.

szállások korfun

Korfu látnivalói