Korfu északi részén ha kalandozunk számos látnivalót találhatunk, érdemes autót bérelni és felfedezni az északi szakasz legszebb pontjait. Kezdjük a túránkat Kassiopival, majd fejezzük be a Loggas Beachen, vagy a Cape Drastisnál. Észak Korfu látnivalói sok meglepetést és számos csodaszép tengerpartot tartogatnak.


Szálláskeresés

Booking.com


Kassiopi – Észak Korfu látnivalói

Észak Korfu egyik legkedveltebb halászfaluja Kassiopi, ahol nem a történelmi lét a vonzó, habár egy bizánci várrom néz a halászfalura, inkább a kellemes kikötője – főleg este kivilágítva- és az itt található, friss hal ételeket felszolgáló éttermei vonzóak. Illetve a környező tengerpartjai. Korfu várostól 35 km-re található Kassiopi ennek a régiónak a legnagyobb települése.

Kassiopi egy régi halászfalu, ami bár megújult, mégis megőrizte régies báját. Számos hajótúrát is szerveznek a kikötőből, amire érdemes befizetni. Nem túl messze található tőle Agni is. Agni egy kedves strandoló hely, kavicsos tengerparttal, néhány tavernával. Itt nagyon hangulatos környezetben élvezheted a fürdést.

kassiopi látnivalói

Számos vásárlási lehetőség, boltok, tavernák sorakoznak a településen, miközben éjszakai élete is pezsgő. Ennek fényében nyugodtan kijelenthetjük, hogy annak is tökéletes bázis Kassiopi település, aki szeretné autós túra keretein belül felfedezni észak Korfut. Számos látnivaló van ezen a területen, úgyhogy unatkozni biztosan nem fogsz.

Strandok Kassiopiban

Tengerpartjai a bizánci kastély maradványaitól kiinduló földnyelven találhatóak. Kezdve a Paralia Mpataria tengerparttal, majd mellette a Kanoni sziklás homokos part helyezkedik el, ahogy tovább haladunk a Paralia Pipitos hívogat minket, hogy megmártozzunk. Legtöbb strandján bérelhetünk napernyőt napágyat, vannak tavernák is.

észak korfu látnivalói

Autóbérlés Görögországban – Kassiopi látnivalói

A tengerpart közelében számos szuper szállás található, ezek közül az egyik a nagyon jó elhelyezkedésű, kerttel rendelkező Kassiopi’s Apartman.

kassiopi szállások és látnivalók

Acharavi – Észak Korfu látnivalói

Tovább haladva Korfu sziget észak részén nyugat felé a következő nagyobb település Acharavi. Az északi régió legnagyobbjának számító település tényleg mindent megtalálsz. Boltok, éttermek, bank, posta, minden van itt. Szállások tekintetében is van mi közül válogatni. Acharavi szállodái, apartmanjai, vagy éppen medencés luxus villái között is keresgélhetsz. A parton végigfutó főút szeli át, így könnyen eljuthatsz bármelyik észak-korfui településre, de Korfu váro is csak 40 km innen.

acharavi korfu északi része

Acharavi tengerpartjának különlegessége, hogy a mellette található kisebb Almyros településsel és a másik oldalán fekvő Roda-val is összeér, Így konkrétan a 3 település együttesen 3 km hosszú, lassan mélyülő, homokos tengerpartot tudhat magáénak. A strandokon napernyő, napágy bérlés lehetséges. Vannak zuhanyzók, nyilvános wc-k és természetesen vendéglátó egységek.

Ráadásul ilyen szuper szállásokat találhatsz közvetlenül a tengerparton, mint a Dream Beach House. Már a nevében is benne van, hogy álom, valóban egy álom lenne itt megszállni.

acharavi szállások

Roda – Észak Korfu látnivalói

Tovább haladva Roda fogad minket. Jól kiépített infrastruktúrával, kellemes környezettel, sok szállással, tavernákkal, éttermekkel, boltokkal, és az Archavival közös 3 km hosszú parttal. Az éjszakai élet is sok lehetőséget tartogat, illetve Sidari aqua parkja sincs messze. De a helyi strandon is bérelhetünk vizibiciklit például. Rodának van egy kisebb strandja is, közel a kis halász kikötőhöz.

200 méterre a parttól ilyen csodás apartmanokat találhatsz. Pálmafákkal, medencékkel, játszótérrel várnak az Elizabeth Apartmanok.

roda szállások

Sidari – Észak Korfu látnivalói

Sidari a legészaknyugatibb város. A szigeten sokat emlegetett a kötelező látnivalók között a Canal d’Amour csatorna miatt. De ezen kívül is érdemes Sidarira szánni egy napot, vagy itt foglalni szállást. Sidari fő, homokos strandja is szép és található itt aqua park is, a számos egyéb vizisport mellett.

sidari korfu látnivalói

Cape Drastis – Észak Korfu látnivalói

A sziget legészaknyugatibb csücskében található ez a csodaszép természeti sziklaképződmény. Nem kiépített úton juthatsz el oda, hanem olajfa ligeteken keresztül, de megéri, nem csak a látvány de fürdeni is csodás az égszínkék és szinte zöldben játszó vízben. Hajótúra keretein belül is eljuthatsz a Cape Drastishoz.

cape drastis korfu szállások

Peroulades – Észak Korfu látnivalói

Ahogy Korfu sziget nyugati oldalán indulnál lefelé egy hangulatos kis falucskát találsz. A nyugodt, csendes, pici falu sok izgalmat nem tartogat, de Laggos nevű tengerpartja annál inkább. A hatalmas sziklafal tövében megbúvó tengerpart nem fog csalódást okozni. Igaz jó pár lépcsőt kell megmásznod érte, de legalább kiépített lépcsősor vár.

loggas tengerpart korfu

Korfu látnivalói